Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Cześć, czy to oszustwo?
Podpinam się do tematu, dostałem podobną korespondencję:
@jawokz dziękuję za twoje zgłoszenie! Zablokowaliśmy to konto.
Co teraz z samym zamówieniem? Bo dalej jest widoczne jako kupione. Kupujący w ten sposób zmarnował moje wyróżnienie
@jawokz poprosiłam o korektę naliczonej opłaty, gdy zostanie wykonana zobaczysz ją w zakładce Rozliczenia z Allegro. Nieopłacone zamówienie zostanie wznowione automatycznie po 5 dniach.
@jawokz kupujący nie opłacił zamówienia, więc oferta wróci po 5 dniach z aktywnym promowaniem. W tej sytuacji czy chcesz ją wznowić z aktywnym promowaniem, czy nie będziesz jej wznawiał i chcesz otrzymać korektę?
Po 5 dniach od złożenia zamówienia otrzymasz e-mail z informacją, czy chcesz pozostawić ofertę, czy zakończyć. Jeśli będziesz chciał ją wznowić, to możesz zostawić promowanie, wtedy nie skorygujemy opłaty. Jeśli natomiast nie będziesz wznawiać oferty, to skorygujemy opłatę.
Daj prozę znać jaką podejmujesz decyzję? 🙂
@w_kiwi @ko_alka @la_nika @nat_not @_HolaOla_
Witam,
Wstaje dzisiaj i patrzę na allegro, a tam widnieje taka wiadomość od kupującego (screen poniżej). Nie jestem pewien czy akurat jest literówka bo ktoś niepoprawnie przetłumaczył funkcję allegro, czy może jednak faktycznie wyszedłem na barana i z porannego "nietrzeźwego" myślenia podałem swój numer oszustowi.
Rozpisuję się tutaj, bo z tego co widzę może być to jakiś nowy patent na oszustwo, i może ktoś przeczyta wpierw ten wpis i później podejmie decyzje o wysłaniu swojego numeru.
Pozdrawiam i miłego dnia.
@frootahd najpewniej próba wyłudzenia danych.
dzis na allegro lokalnie sprzedałem przedmiot lecz kupujący nie zapłacił. Wysłał mi oto takie zdjęcie. Czy to możliwe czy wyłudzanie?
Opisz to co na zdjęciu, jest dla nas niewidoczne.
Kupujący wysłał zdjęcie z allegro że aby dokończy płatność ma podać numer sprzedawcy. . Później że ma jakieś problemy z komputerem i spróbuję jak wróci do domu ...
To niech spróbuje później, teraz to widać próbuje Cię oszukać.
Oszustwo. Przyjdzie smsem jakiś link do lewej strony allegro lokalnie lub strony platnosci.
Jak to możliwe, to jest widoczne na stronie Allegro?
@Client:118664267 czy możesz napisać, o co pytasz? Co jest widoczne na stronie Allegro?
@frootahd to próba wyłudzenia danych, uważaj proszę na podejrzane linki jakie otrzymasz na podany numer. Czy możesz podać login osoby, która wysłała do Ciebie tę prośbę?
Dwie próby wyłudzenia numeru telefonu z dwóch kont
@Dumi89 dziękuję za Twoje zgłoszenie! Pierwsze konto zabezpieczyliśmy, natomiast na drugim nie wygląda, aby doszło do przejęcia konta, mimo tego zalecamy nie podawać numeru telefonu.
Kupujący "Bartek (Client:107302958)" na allegro lokalnie zaraz po zakupie prosi o podanie numeru telefonu, rzekomo potrzebnego do dokończenia zakupu. Czy to jakaś nowa forma oszustwa?
Nowa nie ale to faktycznie próba wyłudzenia danych i oszustwa.
@rem76 dziękuję za Twoje zgłoszenie! Zabezpieczyliśmy to konto.