Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Cześć, czy to oszustwo?
A coś podal telefon czy maila czy oba?
Nie reagowac teraz na maile w rodzaju zaloguj sie potwierdzic transakcje czy smsy. Stalo sie podejrzane poblokuj i tyle.
@Trunk1987 Podanie maila nie zagraża, dopiero klikanie w linki albo wysłanie kodu w celu potwierdzenia może być groźna.
Niestety kliknąłem w link smsa, przekierowuje na wybór banku, na szczęście nic się nie wydarzyło ... to działa ta sama osoba, lub grupa osób ma w zakładce włączony instagram i prognozę pogody dla niepoznaki ...
Witam, mnie też ktoś prosił o podanie adresu mailowego (Client:117001492) proszę o sprawdzenie.
Taki screen otrzymalem: @w_kiwi @ko_alka @la_nika @nat_not @_HolaOla_
@dominik_87 Tak, jest to próba wyłudzenia danych. Do sprzedaży nigdy nie jest potrzebny kupującemu email. Konto zostało już zabezpieczone. 🙂
Wystawiłem w dniu wczorajszym ogłoszenie na allegro lokalne i w dniu dzisiejszym na maila otrzymuję taką wiadomość. Podałem email ale w porę się zorientowałem że allegro nigdy w ten sposób nie działało, uznaję to jako próbę wyłudzenia danych i przestrzegam innych sprzedających!!!
@black234pierwszy Dzięki za zgłoszenie! Konto zablokowane.
Dzien dobry u mnie rowniez pojawil sie osobnik pod imieniem Pawel, chcial wyludzic ode mnie adres e-mail
@Porywczy_89 Dziękuję za zgłoszenie. Konto zostało zabezpieczone.
@w_kiwi@ko_alka@la_nika@nat_not@_HolaOla_ To syzyfowa praca takie blokowanie kont bo one powstają wciąż - rejestracja wstępna powinna być za kaucją np45zł zwracaną po pierwszym zakupie powyżej 45zł i dochodzi czynnik braku anonimowości - bo konto wpłaty ma właściciela .
A po takim jak wyżej zablokowaniu utrata kaucji !!!
Allegro lokalnie wymaga zalogowania sie do banku po sprzedazy przedmiotu. Nie zrobiłem tego. Wydaje mi się to podejrzane. Czy to oszustwo?
@SiwY0087 pewnie spreparowaną wiadomość email od pseldokupujacego. Nie klika w żaden link. sprzedany przedmiot powinien być w zakładce sprzedane na allegro.
Tak też myślałem, dzięki.
Nazwa użytkownika to
sprzedaz-5876398
Uważajcie
Witam,
(Potencjalny) Kupujący przysłał mi screena na którym allegro rzekomo prosi o podanie numeru telefonu sprzedawcy (czyli mojego). Czy to oczekiwane?
Pachnie mi to phishingiem, zwłaszcza z tą łamaną polszczyzną. @w_kiwi @ko_alka @la_nika @nat_not @_HolaOla_ Będę wdzięczny za weryfikację.
Pozdrawiam.
Kupującemu nie jest do niczego potrzebny Twój numer telefonu ani adres meilowy .Zapewne chce Ci coś podesłać (jakiegoś linka) gdzie wchodząc możesz zostać przez niego oczyszczony z gotówki . Nie podawaj.
@nightcrawel Oszustwo.
@nightcrawel Dzięki za zgłoszenie! Konto zostało zabezpieczone.