Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Cześć, czy to oszustwo?
Próba oszustwa.
@nail19 Dzięki za zgłoszenie. Konto zostało zabezpieczone. 🙂
@Mlody7717 Dzięki za zgłoszenie. Konto zostało odpowiednie zabezpieczone.
Dzień dobry. U mnie podobnie
@Client:43279967 dzięki za zgłoszenie, już działamy w sprawie tego konta.
@Client:77840223 to konto jest już u nas zablokowane. Dziękuję!
Kolejny użytkownik andrzej_xyz
@Gabiczeq dziękuję za Twoje zgłoszenie! Zabezpieczyliśmy to konto.
@w_kiwi@ko_alka@la_nika@nat_not@_HolaOla_
Witam! Dzisiaj po południu otrzymałem od użytkownika Grzesiek711r wiadomość z prośbą o podanie mu mojego adresu mailowego. Adres wprawdzie podałem, ale kiedy chwilę później otrzymałem kolejną wiadomość ze zdjęciem sugerującym dokonanie płatności za jeden z wystawionych przeze mnie przedmiotów przy jednoczesnym braku jakiegokolwiek powiadomienia z Allegro o rozpoczętej lub ukończonej płatności, zorientowałem się, że to chyba jakiś wstęp do oszustwa i na tym się skończyło, ale myślę, że tego użytkownika dobrze by było zablokować.
No pewnie. Po co podajesz adres mailowy? Klient ma wszystko co potrzebuje do zakupu podane na tacy
@Client:96008012 dziękuję za Twoje zgłoszenie! Zabezpieczyliśmy to konto.
Cześć, otrzymałem dziś podobnie od konta ameliadarek
@Samsung HMD Odyssey+ (plus) Gogle VR, okulary VR
Dzień dobry, muszę kupić twój produkt, napisz do mnie swój💌Mali, bo Allegro prosi o podanie👍go do wysyłki do Pragi.. Zamówię natychmiast Pozdrawiam❤️
@Mito_Z dziękuję za twoje zgłoszenie! Zabezpieczyliśmy to konto.
@w_kiwi@ko_alka@la_nika@nat_not@_HolaOla_ Witam, Wystawiłem przedmiot z możliwością negocjacji ceny. Jak rozumiem negocjować można poprzez czat przed dokonaniem zakupu? Klient kliknął "kup teraz" a teraz prosi mnie o numer telefonu. Nie jestem pewien czy to bezpieczne? Czy jeśli ktoś kliknął "kup teraz" nie ma obowiązku zapłacić(jego problem, że nie użył opcji negocjacji)? Miałem już takie sytuację że ktoś kliknął kup teraz na allegro lokalnie bądź wylicytował przedmiot, ale nie opłacił 5 dni i przedmiot wrócił do aktywnych przedmiotów.
@sikor60 Jak podasz nr, telefonu to możesz potem dostać link do niby potwierdzenia, żeby dostać kasę > to fake > lepiej całą rozmowę prowadzić przez czat > niech Ci napisze o co mu chodzi.
Nie podawaj ani maila, ani telefonu.
Rozmowa się rozwija 😀 Pani kliknęła "kup teraz" więc jeśli dobrze rozumiem to ma dane do przelewu na mailu?
Pozdrawiam
@sikor60 Małgorzacie nie są potrzebne żadne dane do przelewu > wpłata przez PayU i po sprawie > niczego nie podawaj, bo Ci podeśle lewe potwierdzenie wpłaty.
@w_kiwi@ko_alka@la_nika@nat_not@_HolaOla_
Wystawiłam na sprzedaż wzmacniać WIFI i dostałam maila z prośbą o podanie maila wydaje mi się ze to próba wyłudzenia danych. Proszę k sprawdzenie klienta kornel_86.
załączam zrzut wiadomości od tego użytkownika.
@Client:44744912 w 99% przypadków prośba o mail lub nr tel to próba wyłudzenia danych i oszustwa