Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Cześć, czy to oszustwo?
@pawel.bo nie podawaj, podeślą Ci linka do potwierdzenia fejkowej płatności będącej próbą wyłudzenia danych do konta bankowego/karty.
Jeśli to wiadomości mailowe, to prześlij je na phishing@allegro.pl
Już zgłosiłem serwisowi Allegro.
Witam. Client:49147677 kupił u mnie towar ale nie opłacił, za to wysłał zdjęcie w którym widać stronę allegro i abym wysłał mu mój adres email
@zaltysek Dziękuję za sygnał. Zablokowaliśmy to konto.
No dobrze, ale czy to oznacza że moja sprzedaż (towar nieopłacony)będzie nieaktywny przez tydzień?
@zaltysek tak, oferta wznowi się automatycznie po 5 dniach. Jeśli nie chcesz czekać pozostaje wystawić ofertę ponownie i wyłączyć wznowienie oferty (otrzymasz wiadomość e-mail 24h przed wznowieniem).
Próba wyłudzenia:
🔔Uwaga: Zasilacz Cooler Master G650M 650W (RS-650-AMAA-B1)
jest zastrzeżony.
Kupujący (Marcin Małecki Legnicka 40, 56-994 Sosnowiec).
1.Wprowadź swój adres Email w polu tego czatu
2..Postępuj zgodnie z dalszymi instrukcjami tego bota w ciągu 3-5 minut.
Konto: Sprzedaz-6472421
@stoona dziękuję za Twoje zgłoszenie! Zablokowaliśmy to konto.
@Client:103690023 dziękuję za twoje zgłoszenie! Zablokowaliśmy to konto.
Witam , dostałem dziwna wiadomość od użytkownika który się nazywa zamowienie-67362
czy powinienem coś z tym zrobić czy olać , możliwe ,że ludzie dają się na to nacinać dlatego taka wiadomość trafiła też do mnie , pozdrawiam
I co tam jest na tym obrazku? bo go nie widzimy. jak prośba o maila to próba oszustwa, kupujący nie potrzebuje twojego maila żeby kupić.
@KrzychuWo dziękuję za Twoje zgłoszenie! Zablokowaliśmy to konto.
@mateusz_ez dziękuję za twoje zgłoszenie! Zablokowaliśmy to konto.
Dzień dobry, dopiero od dzisiaj jestem na allegro lokalnie i widzę, że ktoś to chciał wykorzystać. Dostałam maila o poniższej treści. Jak się zagłębiłam to widzę że allegro lokalnie wyłączyło funkcje rezerwacji i dodatkowo nigdy nie prosi o podanie maila.
@klaudiadomiter dziękuję za Twoje zgłoszenie! Zablokowaliśmy to konto.
Sprzedaję książkę i otrzymałam wiadomość, która prawdopodobnie jest próbą oszustwa - jednak chciałabym poprosić o potwierdzenie:
Użytkownik: Zamówienie-87587
Twój produkt: Rozmówki polsko-angielskie - Agata Wawryniuk został zarezerwowany
Adres i nazwisko kupującego : Marcin Małecki Legnicka 40, 56-994 Sosnowiec
1.Wpisz swój adres mail tutaj
2.Potwierdź prawo do sprzedaży korzystając z maila z Allegro i dodaj swoje konto aby otrzymać płatność
---------------------------------------------------------------
Dziękujemy za korzystanie z usług Allegro.❤️
@zswsdmo to nie jest autentyczna wiadomość, nie odpisuj proszę na nią. Zablokowaliśmy już konto tej osoby.