Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Cześć, czy to oszustwo?
Oszust poprosił mnie o adres mailowy rzekomo bo nie może zrobić zakupu.
Z rozpędu podałem mu adres, po chwili przyszedł mail łudzącą przypominający allegro, kliknąłem w przycisk w mailu gdzie dalej kazało mi przepisać kod z obrazka aby przejść weryfikację - tego już nie zrobiłem
Czy coś mi grozi ?
@Max_io123 na wszelki wypadek przeskanuj proszę urządzenie programem antywirusowym, czy możesz podać login osoby, która poprosiła o Twój adres e-mail?
@Max_io123 dziękuję za Twoje zgłoszenie! Zablokowaliśmy to konto.
cześć, czy to oszustwo?
@Client:101594938 tak, nie klikaj proszę w ten link. Podaj login osoby, która poprosiła Cię o podanie e-maila.
@Client:101594938 dziękuję! Zablokowaliśmy to konto.
Dzień dobry,
Mam wystawiony dysk na allegro lokalnie. Rzekomo klient jest zainteresowany kupnem, ale wysłał mi następującą wiadomość z załącznikiem:
"witam, zainteresowany🙂 Dysk zewnętrzny SSD SanDisk extreme 2TB za 600zl,zakup przez Allegro.
Mozes wysIac tutaj. Pozdrawiam :)"
Czy można tutaj podejrzewać oszustwo?
Użytkownik scp173keter
@_PasiuCFC_ tak, to oszustwo. Jak ktoś jest zainteresowany to po prostu kupuje a nie pisze bzdury o nr telefonu czy maila. Zapytać o produkt można przez centrum wiadomości.
@_PasiuCFC_ dziękuję za Twoje zgłoszenie! Zablokowaliśmy to konto.
U mnie też prośba o podanie maila do zakupu . Wysłane od Client:117226899
@dasza89 Dziękuję, konto zostało zabezpieczone. 🙂
Dostałam wiadomość od użytkownika Koppersasha z prośbą o wysłanie adresu email.
@Client:33973529 Dodaj proszę zrzut ekranu z widoczną wiadomością.
@Client:33973529 Nie wysyłaj, kupującemu nie jest potrzebny twój mail żeby kupić. próba oszustwa.
Tak naprawdę samo wysłanie adresu mailowego niczym jeszcze nie grozi. Ale można zacząć otrzymywać na maila jakieś linki phishingowe. Kto przytomny, ten się nie da nabrać.
@victormikhailov Dzięki za zgłoszenie! Zajęliśmy się już tym. 🙂
U mnie coś takiego.