Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Cześć, czy to oszustwo?
@krystyna884 dziękuję za Twoje zgłoszenie! Zablokowaliśmy to konto.
Samo podanie e-maila nie niesie konsekwencji, natomiast nie klikaj proszę w żadne linki podane w wiadomości e-mail jaką otrzymasz.
@Nitka9090 podaj proszę login konta z którego otrzymałaś ten zrzut ekranu.
Dostałem wiadomość (plik) do której "kupujący" dołaczył screena (plik).
Czy to oszustwo?
Na razie nie widać obrazka.Prawdopodobnie jednak jest to próba wyłudzenia danych.Zasada jest jedna, nie klika się i nie otwiera żadnych linków, plików itp.Kupujący wszystkie potrzebne dane ma dostępne po zakupie przedmiotu.
@Client:102187110 dziękuję za Twoje zgłoszenie! Tak, jest to próba wymuszenia danych, zablokowaliśmy już konto osoby, która wysłała do Ciebie tę wiadomość.
Dzień dobry,
dzisiaj wystawiłam na sprzedaż telewizor. Kupujący poporsił mnie o email, który bezmyślnie podałam. Nie zwracając uwagi, że jest to podejrzane kliknęłam link, który przyszedł mi na maila a następnie zalogowałam się do swojej bankowości internetowej. Następnie wylogowało mnie i wyskoczył komunikat, że nie mogę zalogować się przez moje konto i żebym użyła innego. Później dopiero przeczytałam, że jest to próba oszustwa w internecie. Zgłosiłam prolbem na allegro, zablokowałam konto osobiste, dowód i karty płatnicze i kredytowe. Czy powinnam zgłosić sprawę na policję? Od momentu rejestracji na stronie do blokady dokumentów minęło 2h i konsultant nie stwierdził żadnych niepożądanych działań na moim koncie, ale i tak zastanawiam się, czy coś może się stać z moimi danymi. Będę wdzięczna za wszelkie informacje.
Wg wpisów tu na Allegro to postąpiłeś dobrze, pomijając naiwności z logowanie się, zgłoszenie na Policję i tu są różne zdania więc możesz zgłosić ale nie wróżę żadnych efektów działania Policji.
Nawet zrzut mam ten sam, tylko kupujący jako Beata
Do mnie też dziś pisała i ten sam screen
Cześć.
Wystawiłem przedmiot na Allegro Lokalnie. Dzisiaj ktoś rozpoczął zakup przedmiotu. Dostałem od kupującej taki obrazek. Jak dla mnie to próba wyłudzenia mojego adresu e-mail. Czy można zablokować takiego użytkownika? Jak mogę anulować transakcję kupna, aby nie wystawiać przedmiotu ponownie?
Pozdrawiam,
Rafał
Nie można albo wystawiasz albo czekasz 5dni.
I jeszcze screen z nazwą użytkownika do zablokowania
@rafael_c Dzięki za zgłoszenie! Na koncie doszło do włamania. Już zostało zabezpieczone.
Właśnie zostałem oszukany przez Klienta:68251346. Zapytał mnie o adres e-mail i numer telefonu poprzez Allegro. Następnie wysłał mi fałszywy link, w którym zebrał dane mojego banku i oszukał mnie za pomocą BLIKA. Bądźcie ostrożni, chłopaki. Proszę zablokować jego konto @w_kiwi @ko_alka @la_nika @nat_not @_HolaOla_
Nie odzyskasz kasy, wiele wpisów jest tu na ten temat, Zgłoś na Policje.
To mój głupi błąd, wypłacił mi pieniądze z bankomatu, jutro przyjdę do banku i na policję, zobaczę, co mogą dla mnie zrobić