Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Cześć, czy to oszustwo?
@Client:89546833 prośba o zeskanowanie kodu QR, potwierdzenie płatności linkiem w banku za towar albo prośba o mail to oszustwo
Cześć @Client:89546833. Ta wiadomość to próba wyłudzenia danych. Już podjęliśmy adekwatne działania wobec wskazanego konta.
Zgłaszam kolejne naruszenie.
"Dzień dobry, nie mogę zapłacić na Allegrowymaga twój adresu e-m@il. proszę podac do zakupu" od client:89470713
https://allegro.pl/uzytkownik/Client%3A89470713
Zrzut ekranu
Dzień dobry,
Czy to próba oszustwa?
Nie dostałem informacji, żeby ktoś kupił wyżej wymieniony przedmiot.
@ClientAlberto Te konta są już zablokowane. Dziękuję za zgłoszenie.
I jeszcze jedna 😫
@ClientAlberto Dzięki za zgłoszenie! Konto zostało zabezpieczone.
I kolejna wiadomość
to i ja dodam kolejny:
|
@Martuszka89 Dzięki za zgłoszenie! Konto zostało zablokowane! 🙂
Allovdewq marcinblw99211
Witam, dostałem dwie takie wiadomości - pierwszy raz taka sytuacja, sądząc po wątku oszuści?
dostałem wiadomość na allegro od marcinblw99211 abym podał mu swój adres eamil aby mógł dokończyc transakcję choć moje ogłoszenie to licytacja. co powinienem zrobić obawiam się że to oszust
Nie potrzebuje żeby dokonać zakupu, to wygląda na próbę oszustwa. Nie podawaj.
@RaBarbar_ka@MiMary@w_kiwi@ko_alka@la_nika@ayo80@nat_not@_HolaOla_ Do usunięcia użytkownik marcinblw99211 i użytkownik allovdewq te same wiadomości o tej samej treści z podaniem adresu maila . Straszne jest to co się dzieję na allegro wystawiasz przedmiot na sprzedaż a dostajesz w 10 minut spam zakupowy.
Cześć @Headrillaz, @matder123. Wobec wskazanych kont podjęliśmy już adekwatne działania. Oczywiście, w przypadku zakupu na Allegro, klient nie potrzebuje adresu mailowego sprzedającego do sfinalizowania transakcji.
Rozumiem, że to próba oszustwa?
Tak, oszustwo.
@dracan1, tak, to próba oszustwa. Podjęliśmy już odpowiednie działania wobec tego konta.
Dziękuję 🙂