anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dlaczego aukcje wystawione na allegro lokalnie nie są widoczne na allegro ?

ABOVO11
#8 Zapaleniec#
oznacz moderatorów
9 ODPOWIEDZI 9

Crow_Empire
#13 Ambasador#

Bo Allegro zaprzestało wyświetlania ofert z Lokalnie w takiej postaci jak dotąd. Jest to szeroko opisane, np tutaj na forum.

Obecnie niby coś tam jeszcze wyświetlają na końcu wyników wyszukiwania, ale jest to jedna oferta połączona, po jej kliknięciu kieruje na Lokalnie i widać inne oferty.

Obecnie promowanie ofert, czy wystawianie na Lokalnie nie ma już sensu. Sens był przed zmianami, bo ludzie widzieli te oferty na Allegro, a Lokalnie samo w sobie jest marnym tworem i niewielka ilość ludzi tam zagląda.

Ja przeszedłem na inny portal ze swoimi gratami, bo na Lokalnie już NIC się nie sprzedaje, Tobie radzę to samo.

oznacz moderatorów

ABOVO11
#8 Zapaleniec#

Czyli allegro odcięło sprzedających na Lokalnie od milionów klientów ? 
Dlaczego ? Jaki jest w tym cel ? To zabije rynek kolekcjonerski na allegro. 
A w sumie na tym rynku urosło allegro. 
Zabili swoje dziecko ? 
Tak widzę, że nic się nie sprzedaje.

oznacz moderatorów

pinsplash
#21 Demiurg#

@ABOVO11 Odp 1 - tak, Chcą być sklepem a nie portalem aukcyjnym. Kolekcjonerstwo mają w głębokim...., Odp3 - tak. To jest ich cel aby kolekcjonerzy odeszli na inne portale - i realizują go konsekwentnie.

_______
BRÓSLI
oznacz moderatorów

ABOVO11
#8 Zapaleniec#

dzięki - to smutne. Stracą także klientów do Allegro. Systematycznie kupowałam na Allegro nowe rzeczy. A teraz - co mnie będzie łączyło z tym sklepem ? Taki sam jak każdy inny. 

oznacz moderatorów

ABOVO11
#8 Zapaleniec#

dzięki

oznacz moderatorów

ABOVO11
#8 Zapaleniec#

Od kilku tygodni zastanawiam się co się dzieje ? 
Dlaczego sprzedawcy Allegro Lokalnie zostali odcięci od milionów kupujących ? 
I to przed Świętami.
Na samo Lokalnie prawie nikt nie wchodzi.
@_HolaOla_ @ayo80 
@N_Nitka28
@RaBarbar_ka@MiMary@w_kiwi@Sa_nova@la_nika@ayo80@nat_not@_HolaOla_ 

oznacz moderatorów

MiMary
Moderatorka
Moderatorka

Cześć, @ABOVO11. Nie mamy wpływu na decyzje zakupowe klientów i nie jesteśmy w stanie wskazać konkretnej przyczyny spadku sprzedaży na Twoim koncie. To zależy od wielu czynników, np. sezonowości asortymentu, konkurencyjnej ceny, itd. Nie odcięliśmy Allegro Lokalnie od kupujących - Twoje oferty nadal są widoczne również na zwykłym Allegro. 

Marysia
   Moderatorka

Dołącz do naszych licytacji charytatywnych dla powodzian.
   Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów

Crow_Empire
#13 Ambasador#

@MiMary  napisał(a):

(...) Twoje oferty nadal są widoczne również na zwykłym Allegro. 

Tak, gdy słowo w słowo skopiuję tytuł oferty i wkleję w wyszukiwarkę, to widać, ale nikt tak nie wyszukuje, bo nikt nie zna tytułu konkretnej oferty xD

Podczas normalnego wyszukiwania na końcu wyników pojawia się "zobacz podobne" i kieruje na Lokalnie.

Takich bzdur Moderacja nie powinna wypisywać, bo z nich wychodzi, że nic się nie zmieniło, a to nie jest prawdą.

oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

@Crow_Empire Oni wypisują teraz więcej bzdur.😫

oznacz moderatorów