Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
@Syrena_zT @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_
Coś się chyba znowu zepsuło. I jak ja mam odpisać jak w ogóle nie ma tej wiadomości?
Cześć @AnnaG-Antyki, sprawdź proszę, czy problem występuje również na innych przeglądarkach. Zgłoszę sprawę do odpowiedniego zespołu.
Tak. Zrzut był z Edge, teraz sprawdziłam Firefoksa i to samo. W ogóle nie ma tej wiadomości.
Dzięki wielkie @AnnaG-Antyki, przekazuję sprawę. Wrócę jak otrzymam odpowiedź.
@matt_rose Dzięki za pomoc. Juz sama doszłam co to było. To była wiadomość na koncie firmowym lokalnym do dawno sprzedanego ogłoszenia!!!. Czyli komedii ciąg dalszy. Pousuwaliście ogłoszenia, nie można tam wystawiać. A wiadomosci do ogłoszeń z rok temu albo dalej sprzedanych nadal mogą przychodzić. Nie wiem czy smiać sie czy płakać ale nawet do głowy nie przyszło mi na firmowym lokalnym jej szukać...
To jeszcze nic, usuwają również takie wiadomości w których jest mowa o samym allegro i ich obowiązkach. Dam przykład: Allegro podpisało umowy z dostawcami za nas, my mamy jedynie możliwość wygenerowania etykiety nadawczej, w przypadku zaginięcia przesyłki nie mamy nawet możliwości złożenia reklamacji, bo np P.P. oczekuje od nas potwierdzenia nadania, a my takowego nie mamy, wcześniej wyjaśniłem dlaczego. Kupującego to mało obchodzi, tak samo jak allegro i każe ci to załatwić, a prawda jest taka że :
W przypadku metody dostawy Allegro (w tym "Allegro przesyłka polecona"), Allegro powinno interweniować i zająć się formalnościami reklamacyjnymi w Poczcie Polskiej, ponieważ to oni są stroną umowy przewozowej.
I właśnie takie teksty, wręcz całe moje rozmowy z klientami zostały mi po usuwane.