Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam. Wystawiłem na Allegro Lokalnie telefon na aukcji. Opcje odbioru były następujące: zapłata z góry /Inpost Allegro, firma kurierska, list polecony/ albo odbiór osobisty /też z wcześniejszą zapłatą z góry/. Opcja wysyłki za pobraniem nie była w ogóle wymieniona.
Nabywca, który wygrał aukcję, zapytał zaraz po zakończeniu, czy mogę mu wysłać telefon za pobraniem. Zasadniczo nie mam nic przeciwko temu i zamierzam się zgodzić, ale jak to przeprowadzić, żeby nie naruszyć zasad Allegro /mam na myśli prowizję od sprzedaży/.
Mogą być problemy z takim rozwiązaniem sprawy, może np. nie odebrać przesyłki a przecież ty za nią płacisz gdy wysyłasz za pobraniem.
Ja bym nie ryzykował, kasa za towar na konto i dopiero wysyłka.
Duże ryzyko, przemyśl to jeszcze raz.
@wa6924 Dokładnie, zgadzam się z @Skill_Player .Formy dostawy kupujący miał widoczne przed zakupem i licytując czy to kupując w opcji "kup teraz" na to przystał.Niech zatem dokona wpłaty poprzez Allegro i nie kombinuje.Nie wysyłaj za pobraniem, bo tylko narazisz się na dodatkowe koszty.
@wa6924 Za pobranie bym nie ryzykował . Jak nie odbierze zapłacisz za zwrot i będziesz mieć problem z odzyskaniem prowizji. Najlepsza zasada najpierw kasa ,później towar. Pamiętaj że alleghro chroni tylko klienta ,sprzedawca musi wszystko robić sam.
Dziękuję za rady, @w_kiwi @ko_alka @la_nika @nat_not @_HolaOla_ . Skorzystałem.
@wa6924 a ja bym wysłał. Prowizji byś nie zapłacił bo kupujący nie zapłacił i zakup by się anulował po 5 dniach tylko byś musiał pilnować wznowionej aukcji aby zamknąć odnowioną.