anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Nieodebrany zwrot

Client:33580298
#2 Obserwator#

Co mogę zrobić jeżeli jestem sprzedającym jako osoba prywatna, a kupujący nie odebrał paczki z paczkomatu? Ogłoszenie typu kup teraz. Przesyłka Smart. 

Mam informacje z Allegro, że przesyłka do mnie wróci. Problem w tym, że nie mogę jej odebrać, ponieważ wyjechaliśmy na ferie. Co się stanie z paczką, jak nie odbiorę zwrotu? Co z pieniędzmi za sprzedany produkt? @Syrena_zT @julienail @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @ayo80 @nat_not @_HolaOla_  

oznacz moderatorów
2 ODPOWIEDZI 2

LEW433
#21 Demiurg#

Środki są do wypłaty, jak ich jeszcze nie wypłaciłeś, jak nie odbierzesz to wróci do magazynu, przedmiot jest własnością kupującego, on powinien w razie czego składać rekalamcję,

oznacz moderatorów

komis-bell
#21 Demiurg#

@Client:33580298 Nieodebrana przesyłka trafi na magazyn przewoźnika i tam kupujący będzie mógł ją odebrać - towar stanowi jego własność. 
Nie masz obowiązku odbierania tej przesyłki. 

Dwie ważne kwestie:

1 - poinformuj kupującego przez wiadomość na Allegro o sytuacji i że paczka trafi na magazyn przewoźnika

2 - pilnuj czy kupujący nie otworzy dyskusji. Jeśli otworzy to napisz że paczka i towar jest jego własnością i może ją odebrać z magazynu przewoźnika.

Pamiętaj, że w dyskusji musisz odpisać na każdą wiadomość niezależnie od tego czego ona będzie dotyczyć - twój wpis w dyskusji musi być zawsze ostatni - to naprawdę bardzo ważne.
Jeśli spóźnisz się z odpowiedzią lub nie odpowiesz w ogóle to najpewniej zablokują Ci konto. 

W razie problemów napisz tutaj. Postaramy się pomóc. 

oznacz moderatorów