anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Nieuczciwa licytacja – prośba o pomoc

malgrzata12345
#7 Wielbiciel

@Syrena_zT@N_Nitka28@RaBarbar_ka@MiMary@w_kiwi@Sa_nova@la_nika@nat_not@_HolaOla_ 

Dobry Wieczór,

Wystawiłem ogłoszenie na licytację telefonu na Allegro Lokalnie. Ktoś zalicytował kwotę 100 000 zł, co ewidentnie jest żartem i działaniem niepoważnym.

Poniosłem już koszty związane z wystawieniem oferty z wyróżnieniem, a teraz wygląda na to, że ktoś bawi się moim kosztem. Proszę o pomoc w rozwiązaniu tej sytuacji – chciałbym anulować tę nierzetelną ofertę i uniknąć konsekwencji finansowych wynikających z nieuczciwego działania licytującego.

Z góry dziękuję za pomoc i interwencję.

21b8d75a-3bdc-418f-80c2-60a80e70d9eb

malgrzata12345

oznacz moderatorów
23 ODPOWIEDZI 23

az1rael
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

Nie wystawiaj na licytację tylko kup teraz. Allegro nic z tym nie robi a jajcarze tworzą nowe konta w trymiga nawet jak allegro takie zamknie

oznacz moderatorów

w_kiwi
Moderatorka
Moderatorka

@malgrzata12345 Widzę, że kontaktowałaś się już z nami w tej sprawie przez formularz. Proszę, zaczekaj na odpowiedź drogą mailową. 

Wiktoria
   Moderatorka
oznacz moderatorów

malgrzata12345
#7 Wielbiciel

Niestety, zabierając nam możliwość wystawienia na allegro jako zwykłym ludziom, nie mamy żadnej możliwości aby to kontrolować i jesteśmy skazani na takich użytkowników podbijających licytację. Wystawiając na normalnym allegro nigdy takich sytuacji nie miałem. A tu na allegro lokalnie mam związane ręce.

Ps. Nadal sprawa nie rozwiązała się. 

malgrzata12345_0-1753109093443.png

malgrzata12345_1-1753109105034.png

oznacz moderatorów

matt_rose
Moderator
Moderator

Cześć @malgrzata12345, z informacji, które uzyskaliśmy, sprawa została przekazana do Działu Bezpieczeństwa. Gdy tylko otrzymamy więcej szczegółów, otrzymasz odpowiedź w zgłoszeniu mailowym nr 53269589.

Mateusz
   Moderator
oznacz moderatorów

malgrzata12345
#7 Wielbiciel

Dzień Dobry,

Niestety nadal czekam na odpowiedź. 

oznacz moderatorów

w_kiwi
Moderatorka
Moderatorka

@malgrzata12345 Doradca poinformował Cię wczoraj w sprawie, że Twoje zgłoszenie jest wciąż weryfikowane. Odpowiedź otrzymasz w korespondencji mailowej. 

Wiktoria
   Moderatorka
oznacz moderatorów

malgrzata12345
#7 Wielbiciel

Dziwię się, że prosty temat z założenia jest tak długo weryfikowany. Niedługo zostaną zakończone aukcję i zostanę sam z tym problemem. 

oznacz moderatorów

MiMary
Moderatorka
Moderatorka

Cześć, @malgrzata12345. Przepraszam, że tyle to trwa - nadal działamy w tym temacie. Poprosiłam o najwyższy priorytet dla Twojego zgłoszenia. Gdy tylko coś ustalimy, poinformujemy Cię drogą mailową.  

Marysia
   Moderatorka
oznacz moderatorów

malgrzata12345
#7 Wielbiciel

Dzień Dobry,

Dziś już jest 6 dzień od zgłoszenia sytuacji, nadal nie otrzymałem informacji a dziś zakończą się moje licytację. Nie rozumiem dlaczego to tak długo trwa. Przywróćcie możliwość wystawiania na standardowym allegro dla zwykłych użytkowników wtedy problem zniknie. 

oznacz moderatorów

N_Nitka28
Moderatorka
Moderatorka

@malgrzata12345 Proszę Cię jeszcze o cierpliwość. 

Nicol
   Moderatorka
oznacz moderatorów

malgrzata12345
#7 Wielbiciel

Brak odpowiedzi ze strony allegro. 

oznacz moderatorów

az1rael
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

A co się spodziewałaś skoro allegro kontom zalożonym na maila bez weryfikacji pozwala podbijać ceny? @malgrzata12345 nie wystawia się towaru na licytacje bo ktoś se jaja robi albo ma podobny towar i licytuje by zablokować twój. Do tego nie nabija się kabzy allegro promowaniem skoro pozwalają na taki syf tylko opcja kup teraz i inpost w ofercie zapis wyłączam rękojmię i masz tyłek chroniony tylko musisz zerkać czy dyskusji nie ma.

oznacz moderatorów

malgrzata12345
#7 Wielbiciel

Spodziewam się chociaż odpowiedzi, każdemu należy się w takim przypadku. Na allegro lokalnie wystawiłem pierwszy raz bo niestety szaremu człowiekowi zabrali możliwość wystawienia na głównym. Sprzedawałem dziesiątki rzeczy ale nie na lokalnie. Totalne dno. Teraz już wiem.

oznacz moderatorów

gdvorek
Moderator
Moderator

@malgrzata12345 Marysia wyjaśniła, że cały czas działamy w tym temacie.

Jeśli ustalimy coś w Twojej sprawie skontaktujemy się mailowo. Proszę o cierpliwość. Przepraszam za dłuższy czas odpowiedzi.

Grzesiek
   Moderator
oznacz moderatorów

malgrzata12345
#7 Wielbiciel

Jeszcze sprawa jest weryfikowana?

oznacz moderatorów

Syrena_zT
Moderatorka
Moderatorka

@malgrzata12345 widzę, że podjęliśmy już działania wobec kupującego, który licytował na wspomnianą, zawyżoną kwotę. Niedługo powinnaś otrzymać wiadomość w korespondencji 53269589 w tej sprawie. 

Alicja
   Moderatorka
oznacz moderatorów

malgrzata12345
#7 Wielbiciel

Dzień Dobry,

Brak odpowiedzi ze strony Allegro. 

oznacz moderatorów

_HolaOla_
Moderatorka
Moderatorka

@malgrzata12345 bardzo Cię przepraszam za tę sytuację. Poprosiłam już zespół o odpowiedź dla Ciebie. 

Ola
   Moderatorka
oznacz moderatorów

malgrzata12345
#7 Wielbiciel

Cześć,

Otrzymałem wiadomość od allegro, która niczego nie rozwiązuje i nie otrzymałem informacji co z moimi poniesionymi kosztami wystawienia aukcji.

malgrzata12345_0-1756197638397.png

oznacz moderatorów