Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Allegro Lokalnie usunęło moja ofertę podajac za powód towar - podróbka. Mam wszystkie rachunki na to, ze towar jest ORYGINALNY ( rachunki , metki itp). Nie mogę odwołac się od decyzji bo..... NIE MA JUŻ WIDOCZNEGO NUMERU OFERTY, którą usunęli,a bez tego nie moge złozyć odwołania. Zgłosiłam do Allegro, ale napisali, ze nie da się uzyskać tego numeru. TO JAK ODWOŁAĆ SIE OD TEJ DECYZJI ?
@danishgirl numer oferty: ceda8850-7792-4dc6-98c4-d570157eebdc (1080502839). Skontaktuj się z nami w tej sprawie przez formularz
No i proszę, wystarczy wspomnieć UOKIK i numer oferty zaraz się znalazł. a przed chwilą:
|
18:16 (1 godzinę temu)
|
|
||
|
Dobry wieczór,
dziękuję za wiadomość.
W niektórych przypadkach, informacja taka przekazywana jest w mailu.
Jeżeli jednak nie została ona przekazana drogą mailową, nie ma bezpośredniej możliwości pozyskania numeru takiej oferty w wypadku Allegro Lokalnie.
Pozdrawiam
// Filip [edycja]
Zespół Allegro
@danishgirl nie wspominałaś o UOKiK w swoim poście. Nie miałoby to jednak żadnego znaczenia dla mojej odpowiedzi. Przykro mi, że dostałaś tej informacji w korespondencji mailowej, zweryfikowałam ją i widzę, że doradca odniósł się do Twojego pytania, w jaki sposób możesz sprawdzić ten numer, jako sprzedająca. Doradca nie miał intencji ukrycia tej informacji przed Tobą, było to po prostu nieporozumienie.
no jasne..... NIEPOROZUMIENIE..... Nieporozumieniem tez zapewne było usuniecie mojej oferty - zarzut: "podróbka" mimo wszystkich oryginalnych metek widocznych na zdjeciach.... zgadałam???????????????????????
OCZEKUJĘ ROZWIĄZANIA PROBLEMU! @Syrena_zT @julienail @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @ayo80 @nat_not @_HolaOla_
@danishgirl kwestią usunięć ofert zajmuje się odrębny dział. W tej sytuacji konieczny jest kontakt przez formularz i przesłanie dowodów, o których wspominałaś w swojej wcześniejszej wypowiedzi. Doradca zweryfikuje sprawę.
Przesłałam DOWODY! przez formularz ( ale nawet nie otrzymałam informacji, ze takowy formularz złożyłam !!!!! NIC - PRÓŻNIA).
@danishgirl świat nie jest idealny, natomiast gwarantuję, że sprawa trafi to odpowiedniego zespołu i otrzymasz odpowiedź. Proszę o cierpliwość.
Jak długo będzie to trwało. Nałożyliscie mi karę w postaci -150punktów za złamanie regulaminu. Co oczywiście nie pozostaje bez konsekwencji jesli chodzi o moja sprzedaż.
@danishgirl Otrzymałaś odpowiedź w Twojej sprawie o numerze 50491716 od naszego doradcy wczoraj tj. 28.03.2025 o godzinie 8:17.
Została tam przesłana instrukcja co do następnych kroków jakie możesz podjąć.
Pytam : jak długo czeka się n u was na rozpatrzenie formularza odwołania od waszej decyzji .!!!! który złożyłam.
dotyczy: ODWOŁANIA SIĘ OD WASZEJ DECYZJI PRZEZ FORMUJARZ JAKI PODESŁLISCIE (W PRZYPADKU NIE ZGADZANIA SIĘ Z WASZĄ DECYZJĄ).
@danishgirl wszystkie informacje w tej sprawie zostały Ci już przekazane w zgłoszeniu nr 50491716.
Potwierdzenie oryginalności oferowanego produktu powinnaś wysłać do reprezentanta marki (adres e-mail podaliśmy z w korespondencji nr 50491716).
Przykro mi, ale nie mogę pomóc w tej sytuacji. Skontaktuj się proszę z przedstawicielem marki.
@Syrena_zT @julienail @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @ayo80 @nat_not @_HolaOla_
Fajnie 🙂 Oskarżacie sprzedającego o sprzedaż podróbki po czym chcecie żeby to on udowodnił, że produkt jest oryginalny.
Macie jakiekolwiek dowody, że to podróbka? Czy reprezentant marki ma jakiekolwiek dowody?
Tym sposobem każdemu można zawracać tyłek
Gdyby sprawa trafiła przed sąd to w jaki sposób chcecie udowodnić winę sprzedającemu?
Według zasad obowiązującej procedury karnej „(...) to nie oskarżony musi udowodnić swoją niewinność, lecz oskarżyciel udowodnić winę oskarżonego.
@Client:80340374 podjęliśmy działania wobec oferty, więc mieliśmy wystarczająco precyzyjne i odpowiednio uzasadnione zgłoszenie od podmiotu uprawnionego do reprezentowania właściciela marki.
Jako platforma jesteśmy w takiej sytuacji zobowiązani do podjęcia działań w rozumieniu art. 14 ust. 3. Ustawy z dnia 18 lipca 2002 roku o świadczeniu usług drogą elektroniczną.
art. 14 ust. 3. Ustawy z dnia 18 lipca 2002 roku o świadczeniu usług drogą elektroniczną.
"Usługodawca, który uzyskał wiarygodną wiadomość o bezprawnym charakterze przechowywanych danych dostarczonych przez usługobiorcę i uniemożliwił dostęp do tych danych, nie odpowiada względem tego usługobiorcy za szkodę powstałą w wyniku uniemożliwienia dostępu do tych danych, jeżeli niezwłocznie zawiadomił usługobiorcę o zamiarze uniemożliwienia do nich dostępu."
"podjęliśmy działania wobec oferty, więc mieliśmy wystarczająco precyzyjne i odpowiednio uzasadnione zgłoszenie od podmiotu uprawnionego do reprezentowania właściciela marki."
I jak teraz bedzie wyglądać te wystarczająco precyzyjne i odpowiednio uzasadnione zgłoszenie jeśli sprzedający przedstawi dokumenty potwierdzające zakup w autoryzowanym sklepie?
Czy ten uprawniony podmiot poniesie jakieś konsekwencje?
@la_nika Czy przewidujecie jakiekolwiek zadośćuczynienie za ewentualne falszywe oskrażenia?
@Client:80340374 sprzedająca, której dotyczy ta sprawa, otrzymała wszystkie informacje na ten temat. Określenie zasadności zgłoszenia leży po stronie podmiotu uprawnionego zgłaszającego dane naruszenie. Dokumenty, które mogą być podstawą do złożenia sprzeciwu, należy przesłać do podmiotu uprawnionego.
Jeśli otrzymamy potwierdzenie, że zgłoszenie było pomyłką, podejmiemy odpowiednie działania. Nie mogę podać szczegółowych informacji na ten temat, jeśli dojdzie do takiej sytuacji, osoba zainteresowana ponownie otrzyma od nas wszystkie informacje w korespondencji e-mailowej.
Sprzedawałam 100% ORYGINALNY PRZEDMIOT na platformie Allegro . Co mam UDOWODNIĆ? Przesłałam wam wszystkie dokumenty potwierdzające ORYGINALNOŚĆ PRZEDMIOTU, a wy odsyłacie mnie do Bóg wie kogo? Przez kilka dni NIE UMIELISCIE USTALIC NUMERU ZAKOŃCZONEJ AUKCJI . Teraz powołujecie się na TAJEMNICZE "wiarygodne" źródło. NIE, NIE OTRZYMAŁAM WYTŁUMACZENIA SYTUACJI. Przekazują sprawę prawnikowi - a wtedy NA PEWNO słowo PRZEPRASZAM - NIE WYSTARCZY. To SKANDAL CO WYPRAWIACIE .
JA NIE SPRZEDAJĘ U PRZEDSTAWICIELA MARKI TYLKO...... U WAS !!!!!!!!!