Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
@DariaKozlowska Lepiej wcale nie odpisywać na takie" przewały".
Podobna sytuacja. Do mnie zgłosił się Jan Kelvin z adresu jankelvin46@gmail.com
wystawiony przedmiot chętnie nabył i przysłał potwierdzenie przelewu z CITY Bank Wire transfer. Ku mojemu zdziwieniu o kwotę wyższą niż uzgodniona. W treści dowiedziałem się że przelew przyjdzie na konto jak wcześniej przetransferuję nadwyżkę na konto w Nigerii w nigeryjskiej walucie. W zasadzie przeszukanie sieci żeby trafić na ślad naciągaczy było już tylko formalnością. Kelvinowi odpowiedziałem że chętnie sprzedam mu produkt i przeleję kwotę za transport nawet na księżyc, ale pod warunkiem że ją najpierw otrzymam. Hmmm. nie odpisał...
Potwierdzam, dzięki za podanie mejla, do mnie napisał ten sam e-mail.
Właśnie miałem bardzo podobną sytuację. Rzekomy klient pisał do mnie z innego adresu email ale firma transportowa była dokładnie ta sama. Co ciekawe kontaktował się ze mną również przez whatsapp a nawet chciał dzwonić przez tą aplikację. Zaintrygował mnie fakt że kierunkowy jego numeru to +1 czyli jak rozumiem stany zjednoczone, chociaż przedmiot miał pojechać do UK. Natomiast zdjęcie profilowe przedstawia osobę pracującą w wózku widłowym polskiej firmy z Łodzi, zajmującej się wypożyczaniem tego typu maszyn.
Witajcie, ja również dzisiaj otrzymałam wiadomość od hannahadedara2020@gmail.com. Wysyłka tym razem do Johanesburga. Z ciekawości wpisałam ten atres mailowy do google i trafiłam tutaj na to forum. Dzięki, że ostrzegacie. Wplątałabym się w jakąś niefajną sytuację.
Potwierdzam, tydzien temu dostalem wiadomosc od hannahadedara@gmail. Ze przysle firme spedycyja po towar a platnoac paypal
Dzis spotkalo mnie to samo, z tego adresu próbowali mnie ossukac ewafabianski159@gmail.com. Uwazajcie!
Wczoraj z adresu filipsandra218@gmail.com płatność przez pay pal a wysyłka Do nigerii przez parcel2go ze odbiorą towar.
@Czechu1000 @Stanley0393 Dziękujemy za zgłoszenia. Zablokowaliśmy konta zarejestrowane przy użyciu tych adresów.
Witam, i proszę o pomoc.
Aukcja jeszcze trwa
https://allegrolokalnie.pl/oferta/lenovo-thinkpad-t450s-4qa
i nagle dostaję takiego maila ?!
allegroSprzedana wysyłka:LENOVO THINKPAD T450SOtrzymaliśmy zapłatę za twój przedmiot. Statek przedmiot do kupującego za pośrednictwem DHL lub FEDEXi podaj numer śledzenia, aby uwolnić pieniądze na swoje konto.Możesz teraz usunąć swój przedmiot na naszej stronie.Wyślij nam swój numer konta, jeśli nie podałeś go namwyślij swój numer śledzeniaIlość:1Numer zamówienia:4833949493932Cena przedmiotu:(PLN 772.00)Opłata za wysyłkę i obsługę:(PLN 320.00)Allegro opłata:(PLN 29.05)Całkowite saldo na koncie:(PLN 1,062.95)Gdyby brak wysyłki w ciągu trzech dni roboczych Twoje konto zostanie dezaktywowane i zawieszoneLENOVO THINKPAD T450SWysyłki nazwa i adresNazwa: BADMUS KAdres: 14 baruwa agboju kujeStan: LagosKod pocztowy: 23401kraj: Nigeriaallegro gwarantuje bezpieczne zakupy.pozdrowieniasarah traverPytanie jak mógł go ktoś kupić skoro aukcja trwa. Ponadto chcą abym wysłałm przedmiot a na koncie allegro zero wpływu .Oszust ?!
@KOWALsan To próba wyłudzenia towaru bez wpłaty lub wyłudzenia pieniędzy. Było tu o tym dziesiątki razy. Nie reaguj, nie odpowiadaj
Dziękuję za pomoc, Pozdrawiam
@KOWALsan aleś spostrzegawczy 😄 pewnie że oszustwo, tak nie wygląda mail od allegro, temat stary jak allegro 🙂
@KOWALsan nie odpisuj na tą wiadomość, bardzo dobrze, że niczego nie wpłaciłeś ani nie wysłałeś. To tzw. przekręt nigeryjski.
Dzięki za informacje , bo już zgłupiałem :")
Dzięki Wszystkim
Merci 🙂
Dziękuję ci bardzo za napisanie tego sam wlansie jestem tego jakby ofiara ale właśnie szukałem informacji i tej firmie dzięki tobie nie wyrobie się w to oszustwo
Cieszę się że są Tu ludzie którzy znają temat. Dziękuję Wszystkim za udzielone cenne informacje. Pozdrawiam Serdecznie, dużo Zdrowia życzę
@KOWALsan Ten sam trik od lat, nie masz środków na koncie, nie wysyłasz.
katdamian7@gmail.com dołącza do kolekcji. Pobawiłem się z nią i jak chciał potwierdzenie przelewu do firmy przewozowej to dostała dwóch "kochających" się facetów, dosyć głęboko kochających się...haha 😄