Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Wczoraj miałem od katdamian7@gmail.com próbę wyciągnięcia kasy jak u Ciebie.
Dodaje jeszcze jeden adres, naciągacze z Nigerii
Moja mama poprosiła mnie żebym się tym zajęła, wyglądało to tak samo, najpierw pytanie czy przedmiot jest dostępny, a jeśli tak to by skontaktować się na email (irenejuan994@gmail.com). Przedmiotem była chusta więc gdy zobaczyłam kwotę wysyłki 8 razy wyższą niż kwotę za chustę to od razu stało sie to podejrzane. Wysyłka miała kosztować 750 zł. Pisałam z tą "osobą" dogadaliśmy się aż w końcu przyszedł czas na wiadomości, które na pierwszy rzut oka wyglądają "lewo", tak właśnie przed chwilą trafiłam na ten temat i dzięki niemu upewniłam się że jest to oszustwo.
Taka sama sytuacja tyle że z Kanady .Co najlepsze dziś powtórka z historii kolejny naciągacz pisze.
@sommerfulg Dziękujemy za zgłoszenie. Konto jest już zablokowane.
To możecie jeszcze te konta doliczyć do kolekcji:
Miałem właśnie podobną sytuacje. Chcieli abym przesłał 500zl za transport... butów, które sprzedaje za 740zl 🤣🤣
Wszystkie wiadomości od tych pseudo klientów z prośbą odpisu na email ignorować .
to oszust
@Mari_4 Oszustwo, nie odpowiadaj.
takie oferty oszustwa nie powinny mieć szans na ukazanie się na allegro .filtruje się uczciwych sprzedawców a takie dziadostwo panoszy się na co dzień i nie jeden dał się na to już pewno nabrać.
Pięciolatek wychowany w buszu może by się dał na to oszukać, choć niekoniecznie. Nie ma co zgłaszać tego rodzaju śmieci przesyłanych mailem.
Allegro oczywiście POMOŻE ! - na zgłoszenie odpowie jednym z trzech szablonów typu :
,,Dziękujemy za zgłoszenie !
Przeanalizowaliśmy dogłębnie sytuację i stwierdziliśmy że transakcja przebiegła zgodnie z naszym regulaminem . Po więcej informacji zapraszamy do kontaktu z Psychiatrią naszego działu ! itp itd " xD
@StoreGG_5, dobrze że nie odpisze: GGWP 😂
Ze mam sie skontaktowac na taki mail (angelarry50007@qmail.com ) numéro klijenta 89777842 czy ktos wie cos o tej osobie czy nie bo jest zainteresowaniem kupna bateri na licytacji za 9 tysiecy
Przekręt, oszustwo.
Mam wystawione swoswoje rozne rzeczy na licytacji a ktos chciaLl baterie za9tysiecy i mam sie skntaktowac nA maila (angelalarry50007@qmail.com)
@malinskadorota77 Typowe oszustwo nie otwieraj żadnych linków i od razu wyrzuć do kosza, takie i podobne
Oszustwo na tzw. Przekręt nigeryjski.
Obiecują że przeleją kwotę większą niż cena wystawionego przedmiotu na sprzedaż ale wcześniej żądają przelewu za rzekomy transport/logistykę. ( Ode mnie chcieli 298 Euro) Przesyłają także fałszywe maile, które potwierdzają rzekome dokonanie przelewu na. 10000 zł poprzez Paypall. Oczywiście oszust-kupujący nigdy nie przeleje tych początkowo obiecanych pieniędzy a jedynie kradnie 298 Euro.