Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Uważajcie proszę na podejrzane wiadomości w języku angielskim i osoby próbujące podjąć kontakt poza Allegro.
Właśnie „klient” chciał mnie wrobić we wzorcowe oszustwo, nieco przypominające tzw. przekręt nigeryjski, który polega na wyłudzeniu pieniędzy.
Wklejam nazwę tegoż „klienta”:
[edycja]
Czy ktoś miał podobną sytuację? Zastanawia mnie skala problemu.
@RatujemyLudzi, dziękuję za Twoje zgłoszenie, konto zostało właśnie zablokowane. 🙂
Witam,
to się chyba nie skończy, kolejny do zablokowania:
Client:99230603
"Czy nadal masz go na sprzedaż? Jeśli tak, odpowiedz na mój osobisty e-mail: sergiomarcos17@outlook.com"
Pozdrawiam 🙂
Jest u Was ktoś kompetentny kto zrobi z tym porządek...? Ile można, dodajcie jakąś dodatkową autoryzacje czy cos takiego.
99268192
Client:100163840
oddzwoń na mój adres e-mail (ea5978430@gmail.com), jeśli nadal masz go na sprzedaż
Dzień dobry, prośba o zablokowanie (widziałem już ten mail w wątku):
joshuabard822@gmail.com
Client:99495032
Napisał równo o 00:00, więc to pewnie bot:
"Czy nadal masz swój przedmiot na sprzedaż. Uprzejmie odpowiedz mi na mój e-mail joshuabard822@gmail.com Dziękuję Ci Bard"
@maucinek2, dzięki za Twoją wiadomość - konto jest już zablokowane.
Witam do mnie również napisał ten pan sugerując ze zapłaci z konta w CityBanku i nawet dostałem email z potwierdzeniem tyle że z konta gmail.com a nie city.com Sugerował że przyjedzie do mnie kurier który odbierze monitor.
do mnie też napisał: Client:100875364 KUPUJĄCY
Cześć, czy nadal masz go na sprzedaż i ile chcesz go sprzedać jako ostatni? Proszę o odpowiedź bezpośrednio na mój adres e-mail (laurimaeterje12@gmail.com), aby uzyskać szybką odpowiedź. Dzięki
wygląda to na próbę wyłudzenia.
@Vler24 Zablokowaliśmy to konto. Dziękujemy za zgłoszenie.
Witam
Do mnie też napisał laurimaeterje12@gmail.com.
Chce zrobić przedpłatę na konto. To podejrzany klient czy nie? Nie wiem co zrobić, trochę nie podoba mi się to.
@kira164 Oczywiście że podejrzane.
Również dostałam dziś podobnego maila
Client:101066886
Czy nadal masz swój przedmiot na sprzedaż. uprzejmie odpowiedz na mój e-mail smithwolves4 @ gmail.com, dziękuję. wilki
@Client:100586907, to konto jest już zablokowane. 😊
PROSZĘ O ZABLOKOWANIE KONTA - próba wyłudzenia
Czy nadal masz swój przedmiot na sprzedaż. Uprzejmie odpowiedz na mój e-mail (mirabeljovita0001@gmail.com) lub Whatsapp mnie pod numerem +15039856863
Dziękuję Ci
jovita mirabel
5 Maj. 2021, 11:59
Dzisiaj od rana , atakuje mnie CLIENT 101191246. Prosze o zablokowanie
PROSZĘ O ZABLOKOWANIE KONTA - próba wyłudzenia
Cześć,
Czy masz to na sprzedaż? odpowiedz mi na mój e-mail (jw9914270@gmail.com)
5 Maj. 2021, 15:14
zgłaszam konto:
@bozenamartag, dzięki za Twoją czujność, to konto zostało zablokowane. 🙂
To ja tez się pochwale treścią korespondencji:
i login:
Client:99574747
tylko już nie odpowiada 😞