Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Uważajcie proszę na podejrzane wiadomości w języku angielskim i osoby próbujące podjąć kontakt poza Allegro.
Właśnie „klient” chciał mnie wrobić we wzorcowe oszustwo, nieco przypominające tzw. przekręt nigeryjski, który polega na wyłudzeniu pieniędzy.
Wklejam nazwę tegoż „klienta”:
[edycja]
Czy ktoś miał podobną sytuację? Zastanawia mnie skala problemu.
Client:99845004
Witam, czy nadal masz swój przedmiot na sprzedaż? jeśli tak, proszę o kontakt na mój osobisty e-mail .... (leopoldchristoph1990@gmail.com)
wczoraj, 22:07
Client:99824362
Cześć,
Czy masz to na sprzedaż? Odpowiedz mi na mój e-mail (messianabel03@gmail.com) teraz
wczoraj, 14:01
@Mario5435 Dziękuję za to zgłoszenie, zablokowaliśmy oba te konta.
Uwaga, oszust z poniższym mejlem:
Hi, Do you still have it for sale? Kindly get back to me at my personal email (lillazalewska20@gmail.com) for further conversation. Thanks.
Potwierdzam. Do mnie także pisano w tym tygodniu w obcym języku spod tego adresu.
@goreckidesign czy możesz napisać login osoby, od której przyszła taka wiadomość?
Tak, Client:101275077
@goreckidesign bardzo dziękuję! Zablokowaliśmy to konto.
Dlaczego przez Allegro jestem narażona na spam i mnóstwo niechcianych maili??
Jak w temacie - codziennie przysyłane są informacje po angielsku od klientów, którzy prawdopodobnie w ogóle nie są zarejestrowani na Allegro. Gdy wystawiam aukcję to nie mogę zaznaczyć, że interesuje mnie tylko sprzedaż osobista, bo od razu jakiś pseudo-szeryf usunie aukcję. Ale do mnie może każdy pisać, zasypywać skrzynkę mailową niechcianą pocztą, niestosownymi propozycjami w językach obcych. Jakoś temu Allegro nie umie zapobiec.
Zgłaszaj takie wiadomości tu; https://allegro.pl/pomoc/kontakt?kategoria=25977234-0c4d-4e66-9f9c-e1f636189470
@Katrin Allegro zajęte jest kontrolowaniem sprzedających i na inne sprawy brakuje im czasu. Wszystko trzeba im zgłaszać, bo sami nie potrafią (albo im się nie chce) szukać.
Proszę o zablokowanie :
Client:100163149
Wiadomość:
oddzwoń na mój adres e-mail (ea5978430@gmail.com), jeśli nadal masz go na sprzedaż
@Tennesseee Dzięki, to konto jest już u nas zablokowane.
@Tennesseee , @monpi możecie takie wiadomości zgłaszać tutaj Jak wspomniał xyz96
Dzięki, zapiszę sobie jako przydatny adres.
UWAGA oszuści z Afryki (Nigeria) , oni piszą łamaną polszczyzną (tłumacz google) :
Client: 100402722 KUPUJĄCY
Cześć, czy nadal masz go na sprzedaż i ile chcesz go sprzedać jako ostatni? Proszę o odpowiedź bezpośrednio na mój adres e-mail (laurimaeterje12@gmail.com), aby uzyskać szybką odpowiedź. Dzięki
@salamon75 Dziękuję, zablokowaliśmy już to konto.
Tutaj chyba ta sama sytuacja
@romanr! Dziękujemy za zgłoszenie. Zajmiemy się tym.
Widzę, że ten mail ciągle się przewija więc nawet nie odpisuje