Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Uważajcie proszę na podejrzane wiadomości w języku angielskim i osoby próbujące podjąć kontakt poza Allegro.
Właśnie „klient” chciał mnie wrobić we wzorcowe oszustwo, nieco przypominające tzw. przekręt nigeryjski, który polega na wyłudzeniu pieniędzy.
Wklejam nazwę tegoż „klienta”:
[edycja]
Czy ktoś miał podobną sytuację? Zastanawia mnie skala problemu.
adorjanpietro033
proszę bardzo
@ahab201 Zablokowaliśmy wskazane konto. Dziękujemy za zgłoszenie.
Client:101110828
Czy nadal masz na sprzedaż? Odpowiedz mi z powrotem na adres obarzanekmaria371@gmail.com. Czekaj na wiadomość e-mail z odpowiedzią. Pani Obarzanek Maria. Dziękuję i pozdrawiam
Client:101133012
Witam, czy nadal masz to ogłoszenie na sprzedaż? uprzejmie proszę o odpowiedź na mój osobisty e-mail pod adresem (hoffmanaleksandrak@gmail.com) w celu dalszej dyskusji. Mam nadzieję, że wkrótce przeczytam.
adorjanpietro0
Witam, interesuje mnie Twoja "Reklama". Czy jest to nadal dostępne? Jeśli tak, po prostu napisz do mnie na mojej osobistej poczty (adorjanpietro06@gmail.com) dziękuję Adorjan
Client:101163619
Witam, czy nadal masz swój przedmiot na sprzedaż? jeśli tak, proszę o kontakt na mój osobisty e-mail ..... (leopoldchristoph1990@gmail.com)
Client:101163757
Nazywam się Bobretzky Jürgen, Chciałbym wiedzieć, czy Twój przedmiot nadal jest nienaruszony, jeśli tak, skontaktuj się ze mną na mój osobisty e-mail w celu omówienia prywatnych negocjacji ..... (bobretzkyjurgen1966@gmail.com)
Podejrzewałem od początku o co chodzi, ale wdałem się w dyskusję z jednym z tych kont przez e-mail i kończy się oczywiście na PayPal 🙂
Wnioskuje o zablokowanie.
@yarcyk81, dzięki za Twoją czujność! Z podanych kont tylko jedno jest jeszcze niezablokowane. Zgłoszę je do odpowiedniego działu. 🙂
Ten sam opisywany problem, inne konto. Sugerujące ,,typową polkę" piszącą po angielsku xd
@Client:80102170 dziękuję za Twoje zgłoszenie, zablokowaliśmy to konto.
Miałem sytuacje z taka osobą o nicku pkorab
napisał mi tak Dzień dobry
Czy mógłbym się dowiedzieć jaka jest pojemność czajniczka oraz otrzymać zdjęcie spodu czajniczka zrobiłem to co napisał odpowiedziałem a potem mi napisał tak Dziękuję za odpowiedź jestem zainteresowany kupnem czy byłaby możliwość rozmowy tel. podaję swój numer 502973065, już szykuje już bardziej oszustwa pozdrawiam.
@Client:42704008 Zweryfikujemy to zgłoszenie. Dziękuję.
Następne dziwne maile.
@inka2799 @sadowski6 Bardzo dziękuję, zablokowaliśmy już oba konta.
To już robi się nudne.....
@sadowski6 @rezurekcja Bardzo Wam dziękuję, zablokowaliśmy już oba konta.
Otrzymałem taką wiadoość od Client:101213114 : "Czy nadal masz go na sprzedaż? Jeśli tak, odpowiedz na mój osobisty e-mail: sergiomarcos17@outlook.com"
Wygląda podejrzanie, myślę że warto zablokować użytkownika.
@Olo997 dziękuję za Twoje zgłoszenie! Zablokowaliśmy to konto.
Witam , też mam problem z jednym kupującym tak jak wyżej niżej wrzucam zdjęcia.
@ziomek125elo3 dziękuję za Twoje zgłoszenie! To konto zostało przez nas zablokowane.
U mnie podobnie:
@Ijon_r Konto jest już zablokowane. Dziękujemy za zgłoszenie.
Dwie osoby, które ostatnio w podobny sposób do mnie pisały:
Prosze uważać , to oszustwo nigeryjskie