anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

[02.10.2025] Pole "Dane nadawcy" zawiera błędne dane: Kod pocztowy nadawcy znajduje się poza

MAMY ROZWIĄZANIE!
FANSPORT79
#9 Pomysłodawca

@Syrena_zT @MiMary @la_nika @N_Nitka28 @w_kiwi 

Nie mogę utworzyć etykiety do zamówienia . Przy zamawianiu przesyłki wyświetla się komunikat : "Pole "Dane nadawcy" zawiera błędne dane: Kod pocztowy nadawcy znajduje się poza obszarem One Kuriera" 

Co się dzieje ? Wczoraj jedna paczka , rano doszła kolejna i ten sam błąd .

oznacz moderatorów
46 ODPOWIEDZI 46
gdvorek
Moderator Allegro Gadane
Moderator Allegro Gadane

@FANSPORT79 

Podaj proszę numer zamówienia.

Grzesiek
   Moderator
oznacz moderatorów
FANSPORT79
#9 Pomysłodawca

c5610d81-9fbe-11f0-bfbd-d3aacc6a2e00

Kontaktowałem się już z konsultantem i podobno kurier ONE nie obsługuje mojego kodu pocztowego , tylko że ja nic nie zmieniałem w ustawieniach dostawy , więc skąd mam rodzaj dostaw , których nie uruchamiałem ?

oznacz moderatorów
gdvorek
Moderator Allegro Gadane
Moderator Allegro Gadane

@FANSPORT79 

Zapoznałem się z rozmową na czacie i otrzymałeś od nas odpowiedzi w swojej sprawie. Dodatkowo Doradca poinformował, że skieruje pytanie do zespołu technicznego i wróci do Ciebie z odpowiedzią mailowo.

Grzesiek
   Moderator
oznacz moderatorów
FANSPORT79
#9 Pomysłodawca

Co nie zmienia faktu że tracę czas na wyjaśnienia problemów , które stworzyło same Allegro , robiąc kolejne głupie zmiany za plecami sprzedających .

oznacz moderatorów
gdvorek
Moderator Allegro Gadane
Moderator Allegro Gadane

@FANSPORT79 

Rozumiem to, natomiast proszę o cierpliwość. Doradca zapewne działa w Twojej sprawie i niebawem wróci z odpowiedzią. Dopytam go czy udało się coś ustalić.

Grzesiek
   Moderator
oznacz moderatorów
FANSPORT79
#9 Pomysłodawca

Widać że Allegro na siłę odstawia na boczny tor INPOST , kosztem sprzedawców i jakości sprzedaży . Uruchamiane są nowe funkcje za naszymi plecami , ale to my mamy z tym problemy a nie Allegro .

oznacz moderatorów
KaniewskaAnia
#8 Zapaleniec

W tej samej sprawie otrzymałam taką informacje na czacie:" Potwierdzam występowanie problemu z generowaniem etykiety dla zamówień Allegro International. Jesteśmy świadomi problemu, a nasz dział techniczny już pracuje nad tym, aby wpływały do Państwa prawidłowe zamówienia klientów. W tej sytuacji, proszę żeby Państwo anulowali zamówienie. Nie będzie możliwości wygenerowania tej etykiety. Najmocniej przepraszam za niedogodności."

oznacz moderatorów
KaniewskaAnia
#8 Zapaleniec

i nie mają w planach informować Klientów dlaczego ich zamówienie zostało anulowane. 🙂

oznacz moderatorów
ABExpert_pl
#9 Pomysłodawca

@Syrena_zT@N_Nitka28@RaBarbar_ka@MiMary@w_kiwi@Sa_nova@la_nika@nat_not@_HolaOla_ 

Proszę o oficjalne potwierdzenie przez moderatorów.

1 Czy zamówienia mają zostać anulowane? 

2 Czy jak klient kupi ponownie to problem już nie wystąpi? Czy wyjdziemy na wariatów i nowych zamówień też nie będziemy mogli zrealizować?

3 Czy negatywne komentarze związane z anulowaniem zamówień przez Wasz błąd będą usuwane?

oznacz moderatorów
mix-mce
#15 Entuzjasta

@FANSPORT79 

Nie może odstawić inpostu bo kurier ONE obsługuje w sumie tylko duże miasta, jeszcze są za mali żeby wejść w większe obszary czy zagranicę. To po po prostu błąd w allegro który przypisuje różne zamówienia do kuriera ONE chociaż nie powinien.

oznacz moderatorów
ABExpert_pl
#9 Pomysłodawca

@Syrena_zT@N_Nitka28@RaBarbar_ka@MiMary@w_kiwi@Sa_nova@la_nika@nat_not@_HolaOla_ 

U mnie ten sam problem, do żadnego zamówienia Allegro CZECHY nie mogę wygenerować etykiet, paczki powinny być odebrane przez InPost jak do tej pory, a nie Allegro ONE

c79aed90-9fe2-11f0-9d66-3d00eb1ccfed
e5dcbe10-9fc8-11f0-89e4-21adac12f2a9
0c42eeb0-9fb7-11f0-9468-2bd22967b382
c3eed420-9fa3-11f0-b42c-9325c9d7bd4d

oznacz moderatorów
ABExpert_pl
#9 Pomysłodawca

"Pole "Dane nadawcy" zawiera błędne dane: Kod pocztowy nadawcy znajduje się poza obszarem One Kuriera" 

Wyraźnie jest informacja, że paczki odbiera InPost albo ONE:

https://help.allegro.com/pl/sell/c/metody-dostawy-allegro-international

Zawsze odbierał InPost i nie było problemu z etykietami, to błąd po stronie Allegro.

Już był ten problem:

https://spolecznosc.allegro.pl/t5/zaawansowani-sprzedawcy/29-09-2025-problem-z-wygenerowaniem-etykie...

Podobno został rozwiązany, a jak widać nie...

oznacz moderatorów
gdvorek
Moderator Allegro Gadane
Moderator Allegro Gadane

@ABExpert_pl 

Czy otrzymujesz jakiś komunikat?

Grzesiek
   Moderator
oznacz moderatorów
4motor
#9 Pomysłodawca

Taki sam problem zgłoszony rano do 2 zamówień
1cee5873-9fb3-11f0-9cca-abb98e87e426

7b30cc00-9fc3-11f0-96ea-bf4f56b08af2

jedno zamówienie - Allegro nie odpisuje na problem przez e-mail
drugie zamówienie - ustalono godzinę kontaktu telefonicznego - nikt nie zadzwonił mimo ustalonej i wyczekiwanej godziny
oznacz moderatorów
gdvorek
Moderator Allegro Gadane
Moderator Allegro Gadane

Konsultuję temat i wrócę z odpowiedzią. Proszę o cierpliwość.

Grzesiek
   Moderator
oznacz moderatorów
PaemiStore
#8 Zapaleniec

do wczoraj wszystko działało bez problemu. Dzisiaj rano zaczęły się problemy.

Widnieje komunikat  Pole "Dane nadawcy" zawiera błędne dane: Kod pocztowy nadawcy znajduje się poza obszarem One Kuriera

oznacz moderatorów
gdvorek
Moderator Allegro Gadane
Moderator Allegro Gadane

Potwierdzam, że była awaria i została już rozwiązana.

Zamówienia powinny zostać anulowane. Jeśli klient kupi ponownie, problem już nie wystąpi
- został rozwiązany, więc realizacja nowych zamówień powinna przebiec prawidłowo.

Przepraszam za niedogodności.

Grzesiek
   Moderator
oznacz moderatorów
FANSPORT79
#9 Pomysłodawca

Zatem rozumiem , że oficjalnie przyznaliście że to wina Allegro , ale jeśli klient ukaże nas sprzedawców negatywem to umywacie ręce i macie to gdzieś że przez to możemy stracić klientów , może obniżyć się ocena jakości sprzedaży , przez co może nastąpić spadek zysków itd. BRAWO !!!

oznacz moderatorów
gdvorek
Moderator Allegro Gadane
Moderator Allegro Gadane

@FANSPORT79 

Jeśli pojawi się u Ciebie taka sytuacja to daj mi znać i postaram się pomóc!

Grzesiek
   Moderator
oznacz moderatorów