Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
@Syrena_zT @MiMary @la_nika @N_Nitka28 @w_kiwi
Nie mogę utworzyć etykiety do zamówienia . Przy zamawianiu przesyłki wyświetla się komunikat : "Pole "Dane nadawcy" zawiera błędne dane: Kod pocztowy nadawcy znajduje się poza obszarem One Kuriera"
Co się dzieje ? Wczoraj jedna paczka , rano doszła kolejna i ten sam błąd .
@Syrena_zT@N_Nitka28@RaBarbar_ka@MiMary@w_kiwi@Sa_nova@la_nika@nat_not@_HolaOla_
otrzymaliśmy negatyw od klienta
zamówienie - 7b30cc00-9fc3-11f0-96ea-bf4f56b08af2
Przez to, że klient ocenił (nieuprzejma obsługa) odrzuciliście możliwość usunięcia tego komentarza
Proszę o pomoc i działanie!
@4motor Widzę, że obecnie obecna jest pozytywna.
Nie zmieniałem nic w opcjach dostawy. Chcę wygenerować etykietę, bo ktoś sobie wybrał taką formę dostawy, a tu taki komunikat. Wchodzę w opcje dostawy, a tam nie ma możliwości wyłączenia "One Kuriera". Co to, coś nowego ? Chyba to do tej pory przez paczkomat InPost nadawałem. Jak mam wysłać przesyłki jak się nie da. Co teraz ?
Primo, pokaż ofertę
Sekundo, nie napisałeś o jaką dokładnie przesyłkę chodzi. Przejrzałem szybko dwie Twoje oferty i One Kuriera nie widziałem.
Są teraz kłopoty z One Box odbierany przez Orlen, tam taki głupi błąd występuje.
Jeżeli widzisz w dostawach AD zaznaczony One kurier to czeka Cię ciężka droga.
Twój kod 33-300 nie jest obsługiwany przez One kuriera. Jak Ci tą włączyli to trzeba do nich pisać. Czas oczekiwania na wyłączenie tego z AD trwa 🙂
@TECHNACHEM podaj mi proszę numer tego zamówienia.
821ff790-9fb7-11f0-b42c-9325c9d7bd4d
ceccfb10-9fc1-11f0-89e4-21adac12f2a9
@TECHNACHEM jest to związane z błędem po naszej stronie, który został już naprawiony.
Wysłaliśmy też komunikację e-mailową ze szczegółowymi informacjami na ten temat. Widzę, że kupujący zrezygnowali z zamówień i otrzymali od Ciebie zwrot wpłaty.
Przepraszam za tę sytuację!