anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

[03.07.2025] Awaria DHL

MAMY ROZWIĄZANIE!
SMA_X-Tiger
#7 Wielbiciel#

Dzień dobry, czy przewoźnik DHL Parcel notuje dzisiaj awarię i nie realizuje zleceń odbioru? @Syrena_zT @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_  

oznacz moderatorów
212 ODPOWIEDZI 212
Client:122704777
#7 Wielbiciel#

Przed chwilą usunęli awarie skanery można już zalogować system działa.

oznacz moderatorów
sl-aw-ek
#18 Luminarz#

@TheTitantron z doświadczenia Ci powiem, że jak napiszesz na kontakt allegro to zaproponują Ci założenie dyskusji i kontakt ze sprzedawcą. ^^ 

oznacz moderatorów
MiMary
Moderatorka
Moderatorka

@TheTitantron, rozumiem, że to dla Ciebie ważna sprawa - dla nas również. Robimy co tylko możemy, aby przesyłki dotarły do Was jak najszybciej. Ze względu na awarię po stronie DHL nie jesteśmy w stanie sprawdzić aktualnych statusów i ustalić przewidywanego terminu doręczenia paczki.  

O trwającej awarii informowaliśmy wczoraj. Tutaj znajdziesz wpis Moniki na ten temat. Przepraszam za utrudnienia. 

Marysia
   Moderatorka
oznacz moderatorów
jaqjordan
#8 Zapaleniec#

Dzien dobry,

A czy mogę uzyskać informację co z moją przesyłką o numerze: AD00NBV7Q6.

Ona juz jest na pewno w automacie, ale status sie nie zmienia i nie dostałem SMSa z kodem PIN.

oznacz moderatorów
TheTitantron
#8 Zapaleniec#

@MiMary no ale co dalej? Mam siedzieć i czekać i być coraz bardziej zdenerwowany, bo nie wiem czy przesyłka dotrze dzisiaj, albo czy w ogóle dotrze?

oznacz moderatorów
Client:84076855
#7 Wielbiciel#

Ja liczę na to, że jutro będą dowozić paczki do paczkomatów bo dzisiaj to już szanse znikome. Nie ukrywam, że sam jestem uziemiony przez to opóźnienie ze strony DHL. 

oznacz moderatorów
Salma01
#7 Wielbiciel#

Też miałam taką nadzieję, ale jeden ze sprzedawców do którego pisałam w związku z opóźniającą się przesyłką poinformował mnie, że najprawdopodobniej otrzymam ją najwcześniej w poniedziałek, bo dhl w soboty nie dostarcza do paczkomatów 😔

oznacz moderatorów
Client:122704777
#7 Wielbiciel#

Jutro paczki normalnie wyjeżdżają do doręczenia do box i pop oraz będą realizowane zbiory z box i pop.

oznacz moderatorów
jaqjordan
#8 Zapaleniec#

Najgorsze że wiem że moja paczka siedzi w automacie, a nie mogę jej odebrać. Właśnie wracam z DHL Box z przesyłką do mojej żony. Tylko realizowana przez DHL, a nie Allegro. Przyszłej z Allegro nie widzę nawet w aplikacji Mój DHL tylko w samym Allegro. Także to jest problem również po Waszej stronie, a nie tylko DHL. Bo widać, że przesyłki można odbierać. 

oznacz moderatorów
Client:84076855
#7 Wielbiciel#

Właśnie odebrałem paczki z paczkomatu. Jakąś godzinę temu dostałem powiadomienie od allegro, że mogę odebrać paczkę, lecz druga dalej widnieje jako wysłana do punktu doręczenia i musiałem użyć kodu odbioru z maila. Najlepiej sprawdzić sobie maila czy nie macie kodu odbioru bo coś się ruszyło u nich. 

oznacz moderatorów
pecela
#18 Luminarz#

@Client:84076855

Ale przecież to DHL eCommerce miał awarię, a nie Inpost. Dlatego dało się odebrać paczkę z paczkomatu bez problemu.

Ps. Każdy paczkomat należy do Inpostu, bez żadnych wyjątków.

oznacz moderatorów
elclassico
#7 Wielbiciel#

Z nieoficjalnych doniesień z powodu globalnej awarii przewoźnika DHL stoi za tym prawdpodobony atak hakerski oraz próbe wyłudzenia danych wszystkie bazy danych zostały skasowane dział IT nad tym pracuje 😄

oznacz moderatorów
pecela
#18 Luminarz#

@elclassico

Tylko że nie ma takiego przewoźnika jak DHL. Mamy DHL eCommerce, DHL Expres, DHL Global Forwarding, DHL Freight i Deutsche Post (oczywiście to nie wszystkie spółki grupy DHL). To są osobne spółki, ale należące do jednej grupy kapitałowej. Ale infrastrukturę mają osobną, więc atak na jedną spółkę, nie powinien wpłynąć na pozostałe.

Tu pewnie chodzi o DHL eCommerce (czyli dawny DHL Parcel), bo ich często w skrócie nazwa się DHL.

oznacz moderatorów
AnnaG-Antyki
#21 Demiurg#

Haha coś w tym jest. Jak mój małolat usłyszał to tylko było "znowu te ruskie, ewentualnie Chiny lub Korea..."

(Allegro dzieli użytkowników, by rządzić).
oznacz moderatorów
SWidek1
#8 Zapaleniec#

Nie mogę dać Ci łapki ( cenzura ?!) . Ja po prostu zrezygnowałem z kilku przesyłek i zażądałem zwrotu pieniędzy - Sprzedawcy nie pofatygowali się na powiadomienie o niemożności nadania przesyłek.

Więcej nie skorzystam z usług dhl ! A allegro należy się NEGATYW za promowanie dhl

oznacz moderatorów
mdrogeria
#21 Demiurg#

@SWidek1 przesyłki da się nadać w automacie czy punkcie i być może sprzedawcy to zrobili tylko do allegro nowe statusy nie docierają w związku z awarią dlatego widzisz ,że paczki nie są nadane , a fizycznie mogą być w punkcie lub w drodze .

oznacz moderatorów
SWidek1
#8 Zapaleniec#

Totalne lekceważenie klienta 

oznacz moderatorów
SWidek1
#8 Zapaleniec#

Jaka to awaria ?! Pomimo awarii Allegro nadal poleca dhl  a powinno wykluczyć 

oznacz moderatorów
kakabe_2007
#11 Animator#

@Syrena_zT @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_  Proszę o wykluczenie z jakości sprzedaży zamówienia  e3f88b80-578c-11f0-b651-2d62bdbeba25

Przesyłka została nadana w paczkomacie DHL w dniu 3 lipca pomiędzy godz 05:00 a 06:00

Dokładnego czasu nie jestem w stanie ustalić ponieważ statut zamówienia w dalszym ciągu się nie zmienił.

Numer listu przewozowego Allegro AD00NKMDI1 

oznacz moderatorów
N_Nitka28
Moderatorka
Moderatorka

@kakabe_2007 Zamówienia dotknięte awarią są wykluczane automatycznie. Jeśli to się jeszcze nie stało, skontaktuj się przez formularz

Nicol
   Moderatorka
oznacz moderatorów