anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

10 listopada - jak sie liczony?

accadia
#13 Ambasador

@Syrena_zT @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_  

Jak w temacie - jak jest traktowany ten dzien przez Wasze algorytmy w kwestii terminowosci nadan?
Spotkalem sie gdzies z informacja, ze jesli na ten dzien w ustawieniach nie poda sie godzin granicznych wysylki, to czas na wysylke bedzie automatycznie przedluzony na dzien 12 listopada - a jesli tak to od razu pytanie: czy tylko sprzedajacy bedzie widzial, ze ma dluzszy czas na wysylke, czy kupujacy rowniez zostanie poinformowany o tym, ze dostanie przesylke pozniej?

oznacz moderatorów
5 ODPOWIEDZI 5

kakabe_2007
#12 Orędownik

@Syrena_zT @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_  

@accadia  Z tego co ja zrozumiałem z tego pisma to, to że Allegro chce abym wyłączył godziny graniczne a oni w zamian 10 listopada będą podawali czas na wysyłkę na podstawie "HISTORYCZNYCH" danych czyli do godziny 23:59 w dniu 10 listopada .......🤔 dopisując równocześnie że jeśli przesyłka nie zostanie podjęta przez kuriera to statystyki spadną !

Mając ustawione godziny graniczne powiedzmy na godzinę 12:00 po tej godzinie z automatu powinno się kupującemu wyświetlać że przesyłka zostanie wysłana dopiero 12 listopada.

11 listopada jest dniem wolnym od pracy i żaden kurier nie pracuje .... chyba Allegro wie o tym ?

Czy jest szansa na wytłumaczenie jak ma to funkcjonować bo autor wiadomości kolejny raz tak ją zagmatwał że szok 😱

oznacz moderatorów

w_kiwi
Moderatorka Allegro Gadane

@accadia @kakabe_2007 Czy możecie doprecyzować, co dokładnie jest niejasne w wiadomości, jaką otrzymaliście? 

Wszystko jest dokładnie opisane. @kakabe_2007 
"Jeśli w związku ze zbliżającym się 11 listopada nie planujesz pracować w najbliższy weekend – usuń godziny wysyłki tego samego dnia dla soboty i/lub niedzieli. Gdy to zrobisz, będziesz mieć czas na wysyłkę wyżej wspomnianych zamówień do poniedziałku do końca dnia.

Jeśli nie planujesz wysyłać zamówień również w poniedziałek (10 listopada) – dla tego dnia także usuń godziny wysyłki tego samego dnia. Wtedy będziesz mieć czas na wysyłkę zamówień złożonych od piątku od godziny wysyłki tego samego dnia do poniedziałku do końca dnia – do środy do 23:59."

Wiktoria
   Moderatorka
oznacz moderatorów

kakabe_2007
#12 Orędownik

@w_kiwi 

@w_kiwi  napisał(a):

"Jeśli w związku ze zbliżającym się 11 listopada nie planujesz pracować w najbliższy weekend – usuń godziny wysyłki tego samego dnia dla soboty i/lub niedzieli. Gdy to zrobisz, będziesz mieć czas na wysyłkę wyżej wspomnianych zamówień do poniedziałku do końca dnia.

Jeśli nie planujesz wysyłać zamówień również w poniedziałek (10 listopada) – dla tego dnia także usuń godziny wysyłki tego samego dnia. Wtedy będziesz mieć czas na wysyłkę zamówień złożonych od piątku od godziny wysyłki tego samego dnia do poniedziałku do końca dnia – do środy do 23:59."

Czy przeczytała Pani to co napisała ? Czerwonym kolorem zaznaczyłem informację jakie Pan podała a są sprzeczne ze sobą . Skoro nie planuję wysyłać przesyłek w poniedziałek 10 listopada bo mam "wolne" to dlaczego mam je wysłać w poniedziałek 10 listopada do godz. 23:59 ??????

Tak więc pytanie : wysyłka w poniedziałek do końca dnia czy wysyłka w środę do końca dnia ????

oznacz moderatorów

w_kiwi

@kakabe_2007 Jeszcze raz powtórzę:
Jeśli nie planujesz wysyłać zamówień również w poniedziałek (10 listopada) – dla tego dnia także usuń godziny wysyłki tego samego dnia. Wtedy będziesz mieć czas na wysyłkę zamówień złożonych od piątku od godziny wysyłki tego samego dnia do poniedziałku do końca dnia – do środy do 23:59. - Ten fragment mówi o tym, że jeśli wyłączysz godziny graniczne na poniedziałek, to masz czas na nadanie zamówień DO ŚRODY DO GODZINY 23:59

Wiktoria
   Moderatorka
oznacz moderatorów

kakabe_2007
#12 Orędownik

@w_kiwi  Czyli wszystkie zamówienia jakie wpłyną od piątku po godzinach granicznych do wtorku do godz. 23:59 mogę wysłać w środę ???

Czemu ta informacja podana jest w tak zawiły sposób ???

oznacz moderatorów