anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

naruszenie regulaminu którego nie było

Hadwao_net
#12 Orędownik

Witam,  

Od pewnego czasu zauważam, że po każdej edycji mojej aukcji @Syrena_zT @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_ niezależnie od tego, czy zmieniam opis, czy tylko cenę oferta automatycznie otrzymuje status „zakończona”. Po jej ponownym wznowieniu wkrótce otrzymuję wiadomość e-mail z informacją, że moja aukcja rzekomo narusza regulamin serwisu, ponieważ zawiera dane kontaktowe sprzedawcy. sprawdziłem treść opisu oraz wszystkie zdjęcia i nie znalazłem w nich żadnych danych kontaktowych. Problem powtarza się za każdym razem, gdy dokonuję jakiejkolwiek edycji aukcji. Obecnie zauważyłem również, że na moim koncie zostały naliczone ujemne punkty za rzekome naruszenie regulaminu. Proszę o wskazanie, w którym dokładnie miejscu system wykrył dane kontaktowe, abym mógł usunąć ewentualny błąd i uniknąć podobnych sytuacji w przyszłości.

oznacz moderatorów
15 ODPOWIEDZI 15

MiMary
Moderatorka Allegro Gadane
Moderatorka Allegro Gadane

Cześć, @Hadwao_net. Powodem zakończenia ofert jest wykrycie linków prowadzących do strony Twojego sklepu - na jednym ze zdjęć w galerii znajduje się sama grafika z nazwą strony internetowej ze sklepem. 
Kolejnym powodem jest udostępnienie danych kontaktowych w sekcji opisowej w zakładce ''O sprzedającym''. W tej zakładce znajduje się dedykowane miejsce na dane kontaktowe i tylko tam powinny się one znaleźć. 

Marysia
   Moderatorka
oznacz moderatorów

Hadwao_net
#12 Orędownik

ale ja mam tak zamykane różne aukcje więc jeżeli jest to na jednym ze zdjęć to dlaczego nie zamykana jest tylko ta aukcja na której jest to zdjęcie? Po za tym ja nie wiem które to zdjęcie bo według mnie żadne nie zawiera kontaktu. Czy mógłbym dostać jakąś podpowiedź gdzie mam szukać tego zdjęcia.

oznacz moderatorów

KOGIEL_T
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@Hadwao_net  a to co to jest🤔

KOGIEL_T_0-1761938042606.png

KOGIEL_T_0-1761938280441.png

oznacz moderatorów

Hadwao_net
#12 Orędownik

to jest zastrzeżone logo firmy które jak już było ustalane z allegro może być widoczne na opakowaniu

oznacz moderatorów

KOGIEL_T
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@Hadwao_net  z jednym było ustalone, a inny znalazł tam link do Twojej strony😉

no i to chyba nie było ustalane🤔

KOGIEL_T_0-1761938510910.png

oznacz moderatorów

Hadwao_net
#12 Orędownik

to logo jest już od kilku lat więc nie sądzę że o to chodzi, a jeżeli tak to tego nie zmienię ponieważ mam prawo korzystać ze swojego logo.

oznacz moderatorów

KOGIEL_T
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@Hadwao_net  ale u nich tak jest, jak aukcja jest stara i nieruszana, to z automatu przyklepują, a jak zrobisz wystaw podobną, to sprawdzają jeszcze raz dokładnie i czasem wyłapują coś co było wcześnie już  uzgodnione, że może być na aukcji i trzeba od nowa uzgadniać😉

oznacz moderatorów

Hadwao_net
#12 Orędownik

przecież mam oficjalny sklep Hadwao.net

oznacz moderatorów

Hadwao_net
#12 Orędownik

@Syrena_zT @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_  ale ja mam tak zamykane różne aukcje więc jeżeli jest to na jednym ze zdjęć to dlaczego nie zamykana jest tylko ta aukcja na której jest to zdjęcie? Po za tym ja nie wiem które to zdjęcie bo według mnie żadne nie zawiera kontaktu. Czy mógłbym dostać jakąś podpowiedź gdzie mam szukać tego zdjęcia.

oznacz moderatorów

KOGIEL_T
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@Hadwao_net  najpierw usuń to:

KOGIEL_T_0-1761939342304.png

a później możesz się martwić o zdjęcia😉

oznacz moderatorów

Hadwao_net
#12 Orędownik

to było ustawiane kilka lat temu więc nie zauważyłem ale już zostało zmienione.

oznacz moderatorów

the-foe
#12 Orędownik

Czekam az Allegro zabroni podawania danych kontaktowych firmy na fakturze 
To jest zwykła małostkowość, wynikająca z tego, ze Allegro lata temu wykuło na kamiennych tablicach "Firmy sprzedają na Allegro by sprzedawać poza Allegro".  Orwell byłby dumny 😉

oznacz moderatorów

KOGIEL_T
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@the-foe  no i mają racje😉 tak, było jest i będzie, za każdym razem kiedy coś kupuje na Allegro dostaje ulotkę, że mogę kupić taniej z pominięciem Allegro, oraz link do strony sprzedającego😁

oznacz moderatorów

the-foe
#12 Orędownik

Ulotki nie są potrzebne, jak ktoś kupuje za 45 zł to Allegro jest dla niego stworzone. Jak ktoś chce kupić paletę papieru do drukarki to na Allegro kupi ryzę by przetestować a potem dzwoni i robi deal. Allegro nic z tym nie zrobi bo i jak? Muszą się cieszyc, ze choć ta ryza przez nich przechodzi. 

oznacz moderatorów

KOGIEL_T
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@the-foe  no przecież o tym piszę , Allegro jest wyłącznie platformą testową, jak coś się nie podoba ,to zwrot Smart😉, a jak jest OK, to pośrednik nie potrzebny😁

oznacz moderatorów