Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
po wejściu na allegro po chwili przełącza mnie na business.allegro. jak to WYŁĄCZYĆ dla mnie to porażka. dziekuje
gdzie jest ta sekcja ? nie widzę jej na załączonym screenie. co za upierdliwość. nie można podglądnąc zamówień.
Cześć, @ptaszyn1. Masz na myśli sekcję, w której możesz przełączyć konto firmowe na konto zwykłe? Jeśli tak, to znajdziesz ją po kliknięciu w swoją nazwę w prawym górnym rogu, a pojawi się okienko z opcją ''Wybierz jak kupujesz''.
Jeżeli chodzi o coś innego, to doprecyzuj proszę.
Witam!
Miałem wystawionych kilka aukcji na allegro, dziś zauważyłem, że po wejściu w każdą z nich pojawia się :
Ta strona nie istnieje. Mogliśmy ją usunąć lub przenieść. Jeśli chcesz poznać szczegóły, skorzystaj z pomocy.
dotyczy to wszystkich moich aukcji, myślałem, że chodziło o zmiany VAT i faktur, ale po zmianie na "nie wystawiam faktury" aukcje przez chwile były widoczne a następnie znów jest sytuacja "ups, nic tu nie ma"
przykładowa aukcja: 17814661437
@TESORI_boutique Twoje oferty są widoczne, ale ponieważ nie wystawiasz faktur, tylko na allegro.pl (nie na business.allegro.pl), aby je zobaczyć, przełącz proszę widok na prywatny.
Co z np https://allegro.pl/oferta/vevor-maszynka-do-ciecia-plytek-glazury-terakoty-z-laserem-1200mm-reczna-1... ?
Sprzedawca wystawia faktury vat, a po wejściu z konta firmowego przerzuca na
https://business.allegro.pl/oferta/vevor-maszynka-do-ciecia-plytek-glazury-terakoty-z-laserem-1200mm...
gdzie jest tylko
"
Ta strona nie istnieje. Mogliśmy ją usunąć lub przenieść. Jeśli chcesz poznać szczegóły, skorzystaj z pomocy."
zamiast strony z produktem - jak kupić (na firmę), jak żyć...?
@arekmX sprzedający musiałby do nas napisać w tej sprawie, ale możliwe, że ma nieprawidłową stawkę VAT, bo wysyła z Czech, więc powinien mieć ustawioną stawkę zgodną z krajem wysyłki towaru.
Po to są systemy informatyczne by nie robić tego "na piechotę". Ja do sprzedawcy, potem sprzedawca do was, potem wy do sprzedawcy, potem on do mnie, że "już można"....
Użytkownikowi (czyt. kupującemu) allegro business powinna się np. pojawić w takiej sytuacji strona z informacja, że "Przedmiot nie jest dostępny na portalu biznesowym. Możesz skontaktować się ze sprzedającym takim i siakim", a nie "Ups, nic tu nie ma".
Potem się myśli, że "jakaś awaria w allegro".
Do tego co gdy ktoś trafia na taką stronę bezpośrednio z linka? Nawet nie będzie wiedział, że tu są takie "czary mary" i kto jest sprzedającym. Ja akurat to wiem ale serwis powinien być przyjazny dla użytkownika, a nie tłuc go po głowie.
Na koniec sprzedający z automatu powinien dostawać informację "Odnotowaliśmy wejścia kupujących na stronę przedmiotu, który nie jest dostępny w portalu biznesowym bo (tu czego sprzedający nie zrobił). Dokonaj ustawień tu i tu."
Temat dla dział UX / customer experience.