anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

[29.09.2025] Problem z wygenerowaniem etykiety Allegro One

MAMY ROZWIĄZANIE!
mdrogeria
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@Syrena_zT @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_   no i co ?

c2561770-9d4d-11f0-bfdc-e1c1ca55bc8f

Bez tytułu.png

oznacz moderatorów
37 ODPOWIEDZI 37
mdrogeria
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@serwis-texas zwykle  tak robię jak występują problemy z łonami i tp.  ,na razie Klient spokojnie odpowiedział na wiadomość , ważne ,że mam kontakt i nie muszę dzwonić bo różnie klienci podchodzą do telefonów  , ale mija 1,5 doby i nic się nie zmienia, mam  wrażenie , że tej paczki nie nadam wcale .

oznacz moderatorów
serwis-texas
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@mdrogeria 

że tej paczki nie nadam wcale .

Też tak obstawiam. Będę czekał na koniec tej historii.

oznacz moderatorów
mix-mce
#14 Krzewiciel

@mdrogeria w takich sytuacjach zwykle pytam czy kupujący chce dopłacić parę zł do wysyłki innym przewoźnikiem, inpost czy dpd czy jakąkolwiek masz tam umowę poza allegro.  Jak paczka jest na tyle cenna że mogę puścić wysyłkę na siebie to czemu nie. Lepsze to niż użeranie się potem z negatywem i zaniżonymi ocenami.

Może nawet wystarczy zmiana punktu doręczenia żeby problem znikł.

Lepiej jak kupujący ma wybór niż jak musi czekać na jakąkolwiek informację.

Dzisiaj mam kilka łonorlenów do nadania, zobaczymy jak pójdzie.

oznacz moderatorów
mdrogeria
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@Syrena_zT @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_   kolejny dzień i kicha , cz ja tą przesyłkę nadam ? bo jeśli nie jesteście w stanie tego naprawić powiedzcie otwarcie  ,ugadam się inaczej z klientem .

oznacz moderatorów
N_Nitka28
Moderatorka
Moderatorka

@mdrogeria Przykro mi, ale nie otrzymaliśmy jeszcze żadnych informacji. 

Nicol
   Moderatorka
oznacz moderatorów
mdrogeria
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@Syrena_zT @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_  

0062c850-9ead-11f0-a30a-89acbba18695

Proszę nie łączyć wątków , klienci otrzymują indywidualne liniki 

oznacz moderatorów
mdrogeria
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

i gra muzyka

oznacz moderatorów
mdrogeria
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@Syrena_zT @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_   dlaczego podstawiacie klientom niedziałającą usługę ?

oznacz moderatorów
kostas11
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@mdrogeria allegro zmusza sprzedawców, więc to Ty odpowiadasz przed klientem 😄 pamiętaj nie ma obowiązku udostępniać smarka ani sprzedawać na allegro ( może taki ruch da im do myślenia )

________
Κώστας
oznacz moderatorów
kakabe_2007
#12 Orędownik

@kostas11  Po wyłączeniu "smarka" sprzedaż gwałtownie spadła prawie do zera ...........  czyli jak by nie patrzył - "propozycja nie do odrzucenia ..." prawie jak w "Ojcu Chrzestnym"......🤣

oznacz moderatorów
mix-mce
#14 Krzewiciel

@kakabe_2007 @kostas11 też próbowałem bez smarta. Nie da się, ludzie tak przywykli do darmowej wysyłki że jak nie widzą w ofercie SMART 0zł to nie zaglądają nawet. Przez parę dni miałem sprzedaż 'z rozpędu' potem ostry spadek.

oznacz moderatorów
kostas11
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@kakabe_2007 nie gadaj mi spadła o połowę 🙂 cześć klientów przeszła do sklepu bo tam taniej a i tak płacą za przesyłkę, same plusy, końcowy rozrachunek pewnie na plus w porównaniu ze sprzedażą w smarcie gdzie 5-6 % szło na koszty dopłat smarta 🙂 a ile mniej nerwów i problemów z Allegro Delivery, ile mniej kosztów z lataniem z pojedynczymi paczkami po 10 punktach i automatach 🙂

________
Κώστας
oznacz moderatorów
kakabe_2007
#12 Orędownik

@kostas11 W moim przypadku z asortymentem jaki sprzedaję (drobnica po kilka zł) sprzedaż spadła prawie do zera ( 31,45 zł razem z przesyłką) .....

oznacz moderatorów
mdrogeria
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@kostas11 @kostas11 tak , ale smart to nie tylko problem sprzedawców  ,czym byłoby allegro bez tego programu , a wprowadzane ,,bobole ,, tylko zniechęcają klientów ...i sprzedawców  ,grabią sobie , a styczeń już niedaleko  ,jak to pie...e to tylko dymek poleci 

oznacz moderatorów
N_Nitka28
Moderatorka
Moderatorka

@mdrogeria Otrzymałam informację, że problem nie powinien już występować 🙂 

Nicol
   Moderatorka
oznacz moderatorów
mdrogeria
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

No to  @Syrena_zT @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_   zobaczymy jak kurier podjedzie po te 2 paczki  ,wrócę tu jutro po 16-tej z nowym problemem .Zwykłe Orleny , które również wpadły na jutro przezornie nadam w automacie 

oznacz moderatorów
kakabe_2007
#12 Orędownik

@mdrogeria Według gościa z Allegro który to wymyślił usługa działa "REWELACYJNIE" ........ tylko facet (lub kobieta) zapomniał wziąć pod uwagę kurierów ..... Wczoraj rozmawiałem z kurierem, który odbiera ode mnie przesyłki Orlen Paczka w ramach ONE....... miał wczoraj do dostarczenia oraz odbioru ponad 720 przesyłek ........ obsługuje paczkomaty, dostarcza przesyłki klientom do rąk własnych i odbiera przesyłki Allegro od klientów....... powiedział mi że za odbiór przesyłek Allegro One nic mu nie płacą !!!! Robi to za DARMO !!! Po w prowadzeniu tej usługi Allegro przybyło mu bardzo dużo pracy za darmo !!!! Stwierdził że jak nic się nie zmieni to rezygnuje z pracy i niech inni się "bujają" .......

Pytanie : po co ta usługa na siłę wprowadzona skoro i tak muszę jeździć do zielonego paczkomatu aby nadać inne przesyłki ???

Od wprowadzenia usługi kurier odebrał 10 przesyłek czyli średnio 1 przesyłka dziennie

Przed Świętami szykuje się PIĘKNA KATASTROFA .........

oznacz moderatorów
kostas11
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@kakabe_2007 u nas to samo, codziennie Orlen zrzuca dziesiątki paczek do punktów bo nie mieszczą mu się w automatach, DHL ma zamiast 100 to 300 paczek i nie jest w stanie tego rozwieźć więc awizo i do automatów 😄 

Nie wiem jak InPost to robi ze w święta potrafi wszystko dostarczyć 😄 Allegro Delivery będzie płakać w grudniu razem ze sprzedawcami i wkurzonymi kupującymi 😞

________
Κώστας
oznacz moderatorów