Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
@Syrena_zT @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_ Witam -
zablokowane zostały mi wypłaty środków na koncie Allemakijazpl
bo rzekomo nie dosłałam wam wymaganych dokumentów na koncie Allexa24h MOJE konto z którego nie korzystam od 10 lat
po mimo ze mam regularnie sprawdzaną pocztę powiązaną z tym kontem byłam zdziwiona ze nic nie wiem o tym ze musze coś dosłać
i co się okazuje
ze dziś o 15 : 41 otrzymuje email o wymaganych dokumentów mam czas rzekomo do 29. 09
a za 2 minuty blokujecie wypłaty czyli o 15 43
nie daliście mi nawet 2 minut na reakcje
chyba powinnam mieć przynajmniej 48 h proszę o sprawdzenie zgłoszenia
Ja mam środki zablokowane
I też nie mam do nich dostępu
Mój maz na koncie dostał inf o reweryfikacji ale on miam 60 dni na to
Ja zaledwie 2 minuty
Mogę zrobić wysłać dokumenty bo nie mam nic do ukrycia
Jednak chciałabym mieć na to czas
Ale w minuty niczego sie nie zakatwi
Odpowiedz powinna byc od razu a nie, czekamy teraz na ich laskawaość.
@AlleMakijaz na razie wstrzymaj się proszę z wysyłaniem dokumentów.
Gdy tylko otrzymamy informacje w tej sprawie, damy tutaj znać.
Tak jak pisałam, to, że nie było czasu na przesłanie tych dokumentów to błąd.
post jest mój i nie jest rozwiązany jesli uważa pan ze pana próbę jest rozwiązany to prosze już nie udzielać informacji
@AlleMakijazPL to ja oznaczyłam rozwiązanie, po to, aby osoby, które mają taki sam problem, od razu trafiły do wiadomości z aktualnymi informacjami. To rozwiązanie będzie aktualizowane, gdy tylko otrzymamy więcej informacji w tej sprawie.
@AlleMakijazPL no to poprosiłem przecież żeby ODZNACZYĆ jako rozwiązany bo nic nie jest rozwiązane, a środki już ponad 24h są zablokowane do wypłaty.
Wciąż brak odp od operatora dla mnie to śmieszne aby ktoś decydował o moich środkach
Uwaga!
Sprawa jest grubsza niż się wydaje!
Właśnie dostałem informacje od konsultanta, że moje "skany dokumentów" zostały odrzucone.
Oczywiście brak oficjalnego powiadomienia o odrzuceniu skanów.
Dodam, że są to zdjęcia dowodu osobistego, którymi posługuję się u innych operatorów bez żadnych problemów.
Zdjęcia są wyraźne i dokładne, w odpowiedniej rozdzielczości.
Co więcej, autoryzacja przebiegała przez zewnętrzną stronę autoryzacyjną: authologic.com, gdzie zdjęcia dokumentu tożsamości zostały zweryfikowane i zaakceptowane.
Teraz dowiaduje się, że zdjęcia zostały odrzucone przez operatora Allegro Finance.
W tej sytuacji wygląda to tak, że Allegro Finance nie akceptuje przesłanych zdjęć i co im zrobisz, a środki do wypłaty zablokowane.
ale napisane jest ze nie akceptują skanów tylko zdjęcia dowodu
wiec zrób zdjęcie dowodu
konsultant mi tak napisał - "Państwa skany dokumentu zostały odrzucone"
Oczywiście są to zdjęcia i uwierz mi są poprawne, w dobrej rozdzielczości, według wszystkich wytycznych, takie jak powinny być, a mimo to zostały odrzucone, bo tak!
no to odpisz mi jak powinien ten skan wygladać co dokładnie jest niepoprawne
ja cały czas czekam az panstwo coś ustalą bo dla mnie to jest nie poważne
oczywiście, że koresponduje w sprawie, ale nietrudno wyobrazić sobie sytuację, że odrzucają ci zdjęcia i co im zrobisz?
no ale nie mają takiego prawa
no proszę cię co może być nie tak w tych zdjęciach DOWODU ?
no bez jaj
ja jeszcze nic nie wysłałam bo zgodnie z zaleceniami mam poczekac ale nie wiem ile mam czekać
mnie tez to frustruje
Działania każdego operatora finansowego powinny być transparentne. Przecież ta weryfikacja nie wzięła się znikąd. Ktoś wytypował konta do weryfikacji, ktoś kliknął i zablokował wypłaty. Teraz niby nikt nie wie dlaczego i tłumaczą, że to błąd. Jakoś Przelewy24 i PayU są ok z moimi danymi, a Allegro Finance coś nie pasuje. Co więcej, nie wiadomo dlaczego prawidłowe zdjęcia dokumentów zostają odrzucone. Oczywiście nikt za to nie odpowiada, a Twoje środki są zablokowane.
dwie minuty to i tak dużo 🙂 u mnie nie było nawet tyle bo wiadomosc o potrzebnej weryfikacji przyszła równocześnie z wiadomością o blokadzie wypłat. Weryfikacja zrobiona, zdjęcia wysłane i cisza.