anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

[5.11.2025] Manager Paczek InPost - problem z logowaniem

MAMY ROZWIĄZANIE!
Klocko-m-ania
#12 Orędownik

Nie mogę zalogować się w InPoście na swoje konto za pośrednictwem Allegro. 

Pojawia się komunikat: 

"Upsss Pojawił się problem z zalogowaniem przez Allegro."

Coś wiadomo?

oznacz moderatorów
188 ODPOWIEDZI 188
sl-aw-ek
#18 Luminarz

Jeśli to faktycznie nadal nie działa, allegro już od wczoraj powinno wszędzie grzać info o awarii inpostu. 

oznacz moderatorów
Novosan
#9 Pomysłodawca

Ja połączyłem manager wysyłki inpost razem z kontem Allegro poprzez API. Teraz mogę generować etykiety bezpośrednio z Sales Center w Allegro. Tak jak paczki Orlenu, Allegro One

oznacz moderatorów
RED
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@Novosan a skąd wiesz czy nie będziesz miał naliczanych opłat za paczki podwójnie?

Jeżeli z allegro jest taki syf to można się wszystkiego spodziewać

szczególnie gdy ciągle grzebią w swoim api

zauważ, że ten temat figuruje tutaj jako rozwiązany

oznacz moderatorów
Novosan
#9 Pomysłodawca

@REDDlatego, że wczoraj nadałem testowo 3 paczki. Dwie darmowe i jedna płatna (10,95zł.) W historii Allegro nie ma naliczenia za te paczki. A w historii inpostu mam info, że wygenerowano dwie etykiety darmowe i jedną płatną. Płatność zeszła z konta inpostu. Zauważ, że kiedyś połączenie poprzez API było możliwe tylko na umowie z inpostem. Numer klienta był wymagany. Teraz nie jest. Poza tym pamiętaj, że tylko w teorii wysyłasz komuś coś za darmo. Tak na prawdę opłaty za darmowe wysyłki w ramach smart i tak są pobierane przez Allegro. W zależności od wartości zamówienia

oznacz moderatorów
mix-mce
#15 Entuzjasta

@Novosan jeśli wysyłasz paczki allegro/smart przez menegera paczek inpost w zakładce allegro to nie ma podwójnych opłat, generujesz paczki i numer paczki od razu jest przesyłany do zamówienia allegro więc nawet nie trzeba go przepisywać.

Trzeba pamiętać że warunki są takie same tzn, jak masz paczkę SMART i wygenerujesz "darmową" etykietę ale okaże się np że dałeś zły gabaryt to następna etykieta będzie już normalnie płatna.

oznacz moderatorów
Novosan
#9 Pomysłodawca

@mix-mce tak do tej pory robiłem, ale podczas wczorajszej awarii udało mi się podłączyć menagera paczek inpost z Allegro. I bezpośrednio z Sales Center nadać paczki poprzez nadaj przesyłkę

oznacz moderatorów
mix-mce
#15 Entuzjasta

@Novosan oba te miejsca działają tak samo, tutaj nie ma praktycznie żadnych różnic jeśli chodzi o to co się dzieje "pod maską", możesz generować jedną paczkę tu i jedną tam i będzie w porządku.

oznacz moderatorów
wawawa2
#9 Pomysłodawca

nadal od 11 nie mogę się zalogować do InPostu - kiedy w końcu rozwiążecie ten problem !

oznacz moderatorów
Client:44052296
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@wawawa2 wczoraj ok 15 była możliwość ponownego powiązania konta inpost-allego

W naszej firmie cały czas działała opcja generowania listów przez WzA

oznacz moderatorów