Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Nie mogę zalogować się w InPoście na swoje konto za pośrednictwem Allegro.
Pojawia się komunikat:
"Upsss Pojawił się problem z zalogowaniem przez Allegro."
Coś wiadomo?
Jeśli to faktycznie nadal nie działa, allegro już od wczoraj powinno wszędzie grzać info o awarii inpostu.
Ja połączyłem manager wysyłki inpost razem z kontem Allegro poprzez API. Teraz mogę generować etykiety bezpośrednio z Sales Center w Allegro. Tak jak paczki Orlenu, Allegro One
@Novosan a skąd wiesz czy nie będziesz miał naliczanych opłat za paczki podwójnie?
Jeżeli z allegro jest taki syf to można się wszystkiego spodziewać
szczególnie gdy ciągle grzebią w swoim api
zauważ, że ten temat figuruje tutaj jako rozwiązany
@REDDlatego, że wczoraj nadałem testowo 3 paczki. Dwie darmowe i jedna płatna (10,95zł.) W historii Allegro nie ma naliczenia za te paczki. A w historii inpostu mam info, że wygenerowano dwie etykiety darmowe i jedną płatną. Płatność zeszła z konta inpostu. Zauważ, że kiedyś połączenie poprzez API było możliwe tylko na umowie z inpostem. Numer klienta był wymagany. Teraz nie jest. Poza tym pamiętaj, że tylko w teorii wysyłasz komuś coś za darmo. Tak na prawdę opłaty za darmowe wysyłki w ramach smart i tak są pobierane przez Allegro. W zależności od wartości zamówienia
@Novosan jeśli wysyłasz paczki allegro/smart przez menegera paczek inpost w zakładce allegro to nie ma podwójnych opłat, generujesz paczki i numer paczki od razu jest przesyłany do zamówienia allegro więc nawet nie trzeba go przepisywać.
Trzeba pamiętać że warunki są takie same tzn, jak masz paczkę SMART i wygenerujesz "darmową" etykietę ale okaże się np że dałeś zły gabaryt to następna etykieta będzie już normalnie płatna.
@mix-mce tak do tej pory robiłem, ale podczas wczorajszej awarii udało mi się podłączyć menagera paczek inpost z Allegro. I bezpośrednio z Sales Center nadać paczki poprzez nadaj przesyłkę
@Novosan oba te miejsca działają tak samo, tutaj nie ma praktycznie żadnych różnic jeśli chodzi o to co się dzieje "pod maską", możesz generować jedną paczkę tu i jedną tam i będzie w porządku.
nadal od 11 nie mogę się zalogować do InPostu - kiedy w końcu rozwiążecie ten problem !
@wawawa2 wczoraj ok 15 była możliwość ponownego powiązania konta inpost-allego
W naszej firmie cały czas działała opcja generowania listów przez WzA