Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Klient (JDG) zgłosił zwrot. Paczka wróciła. Towar bez uszkodzen. Próbuje zrobic zwrot środków a tam - przycisk na szaro.
Po najechaniu kursorem komunikat: " Zwrot środków przez allegro nie jest obecnie dostepny dla zamówień z Allegro Pay Businnes. Wykonaj przelew bezpośrednio z konta bankowego"
Co to za cuda????? I jak przelew z naszego konta firmowego( czyli zwrot poza sytemem allegro) bedzie sie miał do statystyk allegro i zwrotu prowizji?????
@Syrena_zT @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_
Za pomocą naszego formularza zwrotu, klient zwróci jedynie całe zamówienie. Jeśli zechce zwrócić tylko wybrane przedmioty, musi skontaktować się z Tobą. W ten sposób ustalicie szczegóły zwrotu, a Ty dostaniesz od klienta dane do zwrotu pieniędzy.
Jeśli klient użyje formularza zwrotów Allegro, prześlemy Ci mejla z informacją, na jaki numer rachunku zwrócić środki. Będzie to numer rachunku dostawcy usługi, firmy PragmaGO S.A. lub kupującego, w zależności od statusu rozliczeń klienta.
Zwrot do PragmaGO S.A. wykonasz łatwo, na jeden z dwóch sposobów:
Wyślij nowy przelew ze swojego konta bankowego, a w danych odbiorcy podaj:
Wybierz na swoim koncie bankowym opcję zwrotu przelewu otrzymanego od PragmaGO, z danymi które widnieją na przelewie do Ciebie. Opcja nie jest dostępna dla transakcji, które zaksięgowały się na saldzie Przelewy24.
Jednocześnie zawsze możesz zwrócić środki bezpośrednio na numer rachunku kupującego.
Tak wiem. Te dane mam. Tylko nadal nie wiem jak to jest rozliczane przez system zwrotów allegro no i co zw zwrotem prowizji ( tutaj chyba potrzebne bedzie odwołanie bo bot odmówi) ale w odwołaniu zdaje sie że już też nie można załącnzików ( potwierdzenie przelewu) dołączać.
Ehh same ułatwienia......