anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

a to co znowu??????? Kolejne "ułatwienie"???????

_Likos_
#21 Demiurg#

Klient (JDG) zgłosił zwrot. Paczka wróciła. Towar bez uszkodzen. Próbuje zrobic zwrot środków a tam - przycisk na szaro.

Po najechaniu kursorem komunikat: " Zwrot środków przez allegro nie jest obecnie dostepny dla zamówień z Allegro Pay Businnes. Wykonaj przelew bezpośrednio z konta bankowego"

Co to za cuda????? I jak przelew z naszego konta firmowego( czyli zwrot poza sytemem allegro) bedzie sie miał do statystyk allegro i zwrotu  prowizji?????

@Syrena_zT @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_  

oznacz moderatorów
2 ODPOWIEDZI 2

kostas11
#21 Demiurg#

@_Likos_ 

Jak postępować w przypadku zwrotu zamówień z Allegro Pay Business

Za pomocą naszego formularza zwrotu, klient zwróci jedynie całe zamówienie. Jeśli zechce zwrócić tylko wybrane przedmioty, musi skontaktować się z Tobą. W ten sposób ustalicie szczegóły zwrotu, a Ty dostaniesz od klienta dane do zwrotu pieniędzy.

Jeśli klient użyje formularza zwrotów Allegro, prześlemy Ci mejla z informacją, na jaki numer rachunku zwrócić środki. Będzie to numer rachunku dostawcy usługi, firmy PragmaGO S.A. lub kupującego, w zależności od statusu rozliczeń klienta.

Zwrot do PragmaGO S.A. wykonasz łatwo, na jeden z dwóch sposobów:

1. Wyślij nowy przelew ze swojego konta bankowego, a w danych odbiorcy podaj:

• Numer rachunku bankowego: PL 75 1140 1078 0000 4033 4900 1014
    • Nazwa: PragmaGO S.A.
    • w tytule przelewu wpisz numer zamówienia Allegro, na przykład: cfda15e1-c151-11eb-be0d-f3e40cd07XXX.
  2. Wybierz na swoim koncie bankowym opcję zwrotu przelewu otrzymanego od PragmaGO, z danymi które widnieją na przelewie do Ciebie. Opcja nie jest dostępna dla transakcji, które zaksięgowały się na saldzie Przelewy24.

Jednocześnie zawsze możesz zwrócić środki bezpośrednio na numer rachunku kupującego.

________
Κώστας
oznacz moderatorów

_Likos_
#21 Demiurg#

Tak wiem. Te dane mam. Tylko nadal nie wiem jak to jest rozliczane przez system zwrotów allegro no i co zw zwrotem prowizji ( tutaj chyba potrzebne bedzie odwołanie bo bot odmówi) ale w odwołaniu zdaje sie że już też nie można załącnzików ( potwierdzenie przelewu) dołączać.

Ehh same ułatwienia......

oznacz moderatorów