Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Czegoś nie rozumiem.
Wszystkie zamówienia wysyłam na bieżąco. Wpisuje numery przesyłek. Przy wystawianiu aukcji wybieram czas wysyłki "natychmiast". A teraz te *&*&***& z allegro piszą przy moich aukcjach czas dostawy 9-14 dni!
To jakaś zemsta, że nie korzystam z wysyłek allegro? Mam indywidualną umowę z firmą kurierską. Przez nich może mi drastycznie spaść sprzedaż. [edycja] straszne. Jawne utrudnianie prowadzenia sprzedaży.
Cześć, @AutoJatne. W przykładowej ofercie 14536227981 udostępniasz metodę dostawy Kurier i Kurier pobranie. W cenniku widać, że czas dostawy przy tej metodzie to 14 dni.
Aby to zmienić, przejdź do zakładki Ustawienia dostawy i edytuj cennik, który jest podpięty pod oferty.
W sekcji Metody dostawy rozliczane na umowie własnej sprawdź jaki masz ustawiony czas przewozu przy metodzie Przesyłka kurierska.
Po kliknięciu w Czas przewozu: x-x dni możesz odpowiednio skrócić lub przedłużyć czas dostawy przewoźnika.
Daj znać, jeśli zmiana nie przyniesie rezultatu.
Wczoraj wystawiłem aukcję. Wybrałem czas dostawy "Natychmiast". Przy mojej aukcji wyświetla się napis "dostawa za 13 dni".
@AutoJatne @bumper3 już to weryfikujemy. Wrócę do Was z informacją.
No i co z naszą sprawą? Ile jeszcze będziecie wprowadzać ludzi w błąd i zaniżać sprzedaż?
@Syrena_zT@N_Nitka28@RaBarbar_ka@MiMary@w_kiwi@Sa_nova@la_nika@nat_not@_HolaOla_
Kiedy doczekam się odpowiedzi??? Dlaczego przy moich aukcjach widnieje dopisek, że dostawa za 13 dni??? Od prawie 4 lat paczki wysyłam na bieżąco. Jakim prawem dopisujecie informacje wprowadzające kupujących w błąd???
podpinam się, zmieniłem na 1-3 dni i dalej pokazuje czas dostawy 13 dni mimo, że klienci dostają towar w max 48h od kliknięcia kup teraz
To jest chore. I ciągle atakują żeby przez nich wysyłać.
W cenniku mam ustawiony czas dostawy 1-2 dni. Wczoraj wystawiłem aukcję i wpisałem czas dostawy "natychmiast". Ale jak ktoś widzi listę moich aukcji to jest napisane czas dostawy 13 dni!!!! Dlaczego??? Dlaczego utrudniacie prowadzenie sprzedaży???
Ta zmiana nic nie daje. Wciąż przy moich aukcjach widnieje informacja, że dostawa za 13 dni. Znajomy wstawia aukcje tak jak ja i u niego widnieje informacja, że dostawa przed świętami!!! Co się u Was dzieje???
Czemu we wszystkich moich aukcjach w których nie ma smarta ( duże przedmioty, smart nieosiągalny) jest podany czas dostawy 13 dni ( automatycznie wyliczany na podstawie wcześniejszych dostaw sprzedającego ) skoro moje paczki są doręczane maksymalnie do 48h od kliknięcia kup teraz przez klienta.
Proszę mi podać chociaż jeden przykład wysłanej przeze mnie paczki w tym roku której dostawa trwała dłużej niż 7 dni z mojej winy.
Proszę wyjaśnić mi jak działa algorytm który liczy czas wysyłki.
Czy mam rozumieć, że allegro znów łamie prawo i faworyzuje jakąś część sprzedawców kosztem innych ?
@Syrena_zT @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_
no i co allegro znowu święta?
temat już wychodzi na zewnątrz
https://wykop.pl/link/7853333/allegro-znowu-pluje-na-sprzedawcow-tym-razem-wciskanie-smarta
czyli zaczyna się dzielenie sprzedawców przez "mityczny" algorytm na tych, którzy coś sprzedadzą
przed świętami i na i na tych drugich i to tydzień przed świętami
https://help.allegro.com/pl/sell/a/przewidywany-czas-dostawy-7G6ElR4v4cM
kto tu okłamuje kupujących: allegro czy @bumper3
pokazuje czas dostawy 13 dni mimo, że klienci dostają towar w max 48h od kliknięcia kup teraz
oczywiście oficjalne sklepy w serwisie prowadzone przez allegro sprzedają dalej w najlepsze, sugerując prawidłowy czas dostawy
Ja sprzedaje prawie 4 lata. Paczki wysyłam na bieżąco, zawsze wpisuje numery przesyłek. I co? Gucio. Przy moich aukcjach też podają czas dostawy 13 dni.
@Syrena_zT@N_Nitka28@RaBarbar_ka@MiMary@w_kiwi@Sa_nova@la_nika@nat_not@_HolaOla_
Czy mogę prosić o wyjaśnienie? na naszym koncie również 13 dni mimo że deklarujemy 2 dni robocze i w raporcie z aktualnych wysyłek 100% nadane w terminie, coś wam chyba algorytm się zepsuł... Proszę o natychmiastową naprawę
@MatrixMedia już to weryfikujemy, proszę Was o chwilę cierpliwości. Jak tylko będę miała dalsze wieści wrócę do Was z informacją.
Czyli po świętach ? Jak "problem" się sam rozwiąże ? Nie oszukujmy się, każdy wie po co to robicie, nie jest to awaria ani pierwszy raz. Jest to zwykłe oszustwo ze strony allegro. Możecie to ubrać tylko w piękne słowa.
czekamy za wyjaśnieniem
Wszyscy mają na allegro dostawę za 13 dni jeśli w opcji dostawy jest ustawiony kurier na umowę własną, nawet jak ustawię czas 1-2 dni automatycznie wyskakuje na allegro 13 dni. Chociaż z drugiej strony Allegro traci na tym zarobek z prowizji bo klienci do wielu sprzedawców dzwonią i kupują po za allegro. Skoro allegro informuje że dostawa za 13 dni a klient po kontakcie ze sprzedającym usłyszy że przesyłkę otrzyma max za dwa dni to po co ma kupować na allegro skoro dogada się z sprzedawcą. To wybór Allegro.
Znajomy nie ma umowy z allegro. Ma swoją umowę z przewoźnikiem. I przy jego aukcjach jest dopisek "dostawa przed świętami". C**j wie czym się kierują.