anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Allegro łamie włąsny regulamin i pozwala na podawanie danych osobowych w komentarzach

RED
#21 Demiurg#

Założyłem nowy wątek by nie ciągnąć dwóch tematów w innym wątku

Sprzedawca @PIOTRSS ma taki komentarz:

Zdecydowanie odradzam kupować tutaj. Lepiej zamówić u Jarek1990_2008 ten sam wiatraczek , szybsza wysyłka, lepsza cena i pewność, że nie dostaniecie wybrakowanego/uszkodzonego produktu. Dziękuje "

wysłałem do allegro zgłoszenie by go usunęli - reklama konkurencji w negatywie to chyba przegięcie

właśnie otrzymałem od allegro informację, że ten komentarz nie zostanie edytowany usunięty, gdyż

nie narusza on regulaminu allegro - brawo allegro

wg allegro

https://allegro.pl/pomoc/dla-kupujacych/oceny-i-komentarze/kiedy-mozemy-ingerowac-w-opinie-wystawion...

Kiedy możemy ingerować w opinię wystawioną sprzedającemu

gdy dostaniemy informację o naruszeniu – zarówno kupujący, jak i sprzedający mogą skorzystać z opcji zgłoś naruszenie, którą wyświetlamy przy komentarzach i odpowiedziach na komentarze na Liście ocen sprzedającego. Możesz z niej skorzystać, gdy komentarz lub odpowiedź narusza:

• dobra osobiste lub dane kontaktowe
  • prawa patentowe, autorskie, tajemnice przedsiębiorstwa
  • inne przepisy prawa.

podany w komentarzu użytkownik ma ponad 5 tys ofert, nie brał udziału w komentowanej transakcji

jego dane i dane jego firmy są widoczne na allegro - każdy może sobie go sprawdzić

@N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @ayo80 @nat_not @_HolaOla_  

czy podany powyżej komentarz spełnia regulamin allegro?

czy można tak pisać w komentarzach?

oznacz moderatorów
13 ODPOWIEDZI 13

NipponShorty
#14 Krzewiciel#

Okej to już trochę przesada.

oznacz moderatorów

kostas11
#21 Demiurg#

@N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @ayo80 @nat_not @_HolaOla_  potwierdźcie że to zgodne z regulaminem, mam za 100 nie wystawionych ocen to się poreklamuje w komentarzach, a za drobną opłatą mogę chętnego zareklamować, wystawiam FV koszt jednego wpisu 10 zł  😄

________
Κώστας
oznacz moderatorów

brakestop
#16 Inspirator#

Pogadam z szefem. Nam wpada jedna ocena na kilkadziesiąt transakcji. Same niepiśmienne  Janusze kupują chyba u nas.

--------------------------------------------------------------------------------------------
oznacz moderatorów

brakestop
#16 Inspirator#

Zacznijmy od tego, co to kto to jest Allegro i kto tam pracuje. Czytając tu na gadane można odnieść wrażenie, że nie tylko jak wg mnie imigranci zarobkowi, ale i starżyści lub może nawet licealiści na szkoleniu pozalekcyjnym.

A regulamin ? Łamanie ? Na swoim OSA sprzedają zakazane produkty, dostają więcej negatywów niż najgorszy ze sprzedawców, sami sobie je odejmują lub kasują ...

Co to jest regulamin ... heh. Popatrz na KONSTYTUCJĘ 😛

--------------------------------------------------------------------------------------------
oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

Czyli reklamuje w komentarzu do innego sprzedającego innego ? widziałem ale szczerze nie zainteresował Mnie ten komentarz wpis, i nie kupie ale czy tak powinien wyglądać komentarz że reklamujemy innego, sadzę że nie.

oznacz moderatorów

N_Nitka28
Moderatorka
Moderatorka

@RED masz rację, rzeczywiście wkradł się błąd. Doradca już podjął działania w sprawie tego komentarza. 

Dziękuję, że zgłosiłeś nam tę sprawę. 

Nicol
   Moderatorka

Dołącz do naszych licytacji charytatywnych dla powodzian.
   Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów

RED
#21 Demiurg#

@N_Nitka28 ten kto mi tak odpowiadał wyleci z pracy?

ostatnio każdy kontakt z allegro tak wygląda - maksymalne spławianie

(nie mówię o gadanym :))

widzę szybka reakcja i komentarz znikł 🙂

oznacz moderatorów

_Likos_
#21 Demiurg#

@RED  a juz myślałem ze jesteśmy świadkami narodzin nowej formy marketingu . 

oznacz moderatorów

N_Nitka28
Moderatorka
Moderatorka

@RED błędy zdarzają się każdym. Mam nadzieję, że w przyszłości już nie będzie takiego problemu 🙂 

Nicol
   Moderatorka

Dołącz do naszych licytacji charytatywnych dla powodzian.
   Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów

brakestop
#16 Inspirator#

"każdemu" 😉

1620006732_vh87yy_600.jpg

oznacz moderatorów

mdrogeria
#21 Demiurg#

@N_Nitka28 ,,błędy zdarzają się każdym,, tak, ale allegro przekracza granice zdrowego rozsądku .

oznacz moderatorów

AGD-SERVICE
#13 Ambasador#

Tak, błędy zdarzają się każdemu. Problem jest w tym, że za błędy popełnione przez pracowników Allegro nikt nie odpowiada. Co najwyżej można usłyszeć słowo "przepraszamy" - a najczęściej jest tak, że po popełnieniu jakiegoś błędu przez Allegro - wszyscy "późniejsi odpowiadacze" idą w "zaparte" i usiłują się "wybielić" i zwalić wszystko na sprzedawcę. I tak za błędy Allegro, za błędne decyzje pracowników Allegro - odpowiadają sprzedawcy.

oznacz moderatorów

az1rael
#21 Demiurg#

@N_Nitka28 wy to jeszcze powiązania między kontami posprawdzajcie bo to wygląda na czyn nieuczciwej konkurencji oraz fałszowanie statystyk sprzedaży na portalu za oba powinien być permaban

oznacz moderatorów