Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Od 28 kwietnia przesyłka DHL Allegro Delivery Allegro AD00FUHB24 tkwi w pktcie odbioru
kurier jej nie odbiera, w pkt nie wiedzą dlaczego
Mamy już awanturę z klientem
Drogie allegro oferujecie DHL-owy syf, który nie działa
Przeproście kupującego
@RED ale monetki ma więc powinien być zadowolony 😄
@Syrena_zT @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_
Tak przy okazji, dlaczego DHL nie jest odbierany z punktów Allegro One ?
A009485
Słowackiego 27/33Wspólnik interweniował kilka dni temu w tym pkt odbioru
bo nazbierało się już kilka przesyłek
mieli je wysłać - część poszła
Byłem dzisiaj z awanturą - a ta przesyłka tam sobie spokojnie leży
i nie wiedzą dlaczego nie poszła dalej
Allegro Delivery to parodia
To odpowiedź allegro w sprawie innej przesyłki Allegro Delivery DHL
Dzień dobry,
dziękuję za wiadomość reklamacyjną 47923/2025 dotyczącą zlecenia odbioru przesyłki AD00FU2N57.
Ponownie zweryfikowałam Państwa sprawę. Przepraszam za niedopatrzenie w decyzji reklamacyjnej - rozumiem z treści zgłoszenia, że chodziło Państwu o podjazd kuriera po odbiór przesyłki z punktu odbioru. Dokładnie sprawdziłam, że kurier odebrał przesyłkę z punktu w dniu 01.05.2025.
Bardzo przepraszam za utrudnienia. Dokładamy wszelkich starań, aby jakość oferowanych przez nas usług była na jak najwyższym poziomie. Poprosiłam naszego kuriera, by zlecenia podjazdu wykonywał zgodnie z ustaleniami.
Dodam, że w związku z Regulaminem “Allegro Delivery”, § 15. REKLAMACJE, punkt 4 - nie gwarantujemy usługi zlecenia odbioru przez kuriera, dlatego nie uznaję reklamacji.
Zależy mi na tym, aby ta sytuacja nie wpłynęła na Państwa jakość sprzedaży, dlatego zamówienie nie jest już wliczane do statystyk.
Informujemy, iż droga postępowania reklamacyjnego została wyczerpana. Roszczeń określonych w ustawie z dnia 23 listopada 2012 r. Prawo pocztowe, mogą Państwo dochodzić w postępowaniu sądowym albo w sprawie pozasądowego rozwiązywania sporów konsumenckich przed Prezesem Urzędu Komunikacji Elektronicznej.
--
Możliwe, że w osobnej wiadomości e-mail wyślemy krótką ankietę dotyczącą procesowania reklamacji. Zachęcam do jej wypełnienia.
Pozdrawiam
// W. Un
Ekspert do spraw reklamacji
Allegro
Allegro już do końca ...dsfds..
cyt: " nie gwarantujemy usługi zlecenia odbioru przez kuriera, dlatego nie uznaję reklamacji. "
takie coś pisze serwis, gdy kurier nie odbiera przesyłek z ich pkt, który przyjmuje przesyłki Allegro DElivery DHL
Co mam napisać kupującemu w sprawie przesyłki Allegro AD00FUHB24?
@RED 1 maja było święto wolne od pracy, DHL był zamknięty. Podejrzewam, że punkt odbioru tez był zamknięty. W jaki sposób kurier odebrał paczkę 1 maja, skoro wtedy nie pracował? Włamał się do własnej firmy, następnie do punktu odbioru i paczkę odebrał?
😉
cyt: "Dokładnie sprawdziłam, że kurier odebrał przesyłkę z punktu w dniu 01.05.2025."
@Syrena_zT@N_Nitka28@RaBarbar_ka@MiMary@w_kiwi@Sa_nova@la_nika@nat_not@_HolaOla_Tak tylko pytam, jak 1 maja kurier DHL był wstanie odebrać paczkę z punktu. Kurierzy DHL nie pracują w niedziele i święta ustawowo wolne od pracy. W święta majowe 1 i 3 maja DHL nie świadczy usług.
@drekenzes @RED Została przesłana interwencja do DHL w celu wyjaśnienia i rozwiązania tej sprawy. Do jutra powinna pojawić się odpowiedź. Gdyby się tak nie stało, prosiłbym o informację.
@RED Skierowałam Twoje zgłoszenie do odpowiedniego zespołu.