anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Allegro DHL Delivery "Błąd zewnętrznego przewoźnika"

MAMY ROZWIĄZANIE!
Fentick9
#8 Zapaleniec#

Witam,

Używamy Sello do tworzenia paczek dla zamówień z Allegro używając narzędzia poprzez API WzA.

Od uruchomienia Allegro DHL Delivery mamy problem z utworzeniem etykiet do zamówień przez api WzA.

Do części paczek tworzą się etykiety z numerami nadań, a do pozostałej części jest błąd:

Kod błędu: 0

[BAD_REQUEST]: Błąd zewnętrznego przewoźnika

Czy jest jakiś problem z tworzeniem paczek do DHL poprzez API WzA?

Na 9 paczek, do 3 etykiety się do utworzyło, do pozostałych 6 jest błąd taki jak powyżej.

@Syrena_zT @julienail @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @ayo80 @nat_not @_HolaOla_ 

oznacz moderatorów
8 ODPOWIEDZI 8
matt_rose
Moderator
Moderator

Cześć @Fentick9, jeśli chodzi o ten problem to otrzymałem informację, że "Błąd zewnętrznego przewoźnika" pojawia się w sytuacji, w której kod pocztowy który podał klient, nie zgadza się z Adresem. Aby błąd się nie pojawiał, potrzeba poprawić kod pocztowy klienta, tak aby był zgodny z adresem.

Mateusz
   Moderator
oznacz moderatorów
Fentick9
#8 Zapaleniec#

Tworząc paczki bezpośrednio przez Allegro przez WzA, etykiety nadawcze się tworzą. Problem występuje gdy etykiety tworzą się przez API WzA np w Sello czy Baselinker.

Np. w zamówieniu 5f602320-1794-11f0-a0bb-3317218f068f kod pocztowy jest poprawny, a błąd i tak występuje

Fentick9_0-1744618033544.png

oznacz moderatorów
matt_rose
Moderator
Moderator

@Fentick9 Rozumiem, czyli przez WzA dotychczasowo wszystkie przesyłki były bezproblemowo nadane? 

Mateusz
   Moderator
oznacz moderatorów
Fentick9
#8 Zapaleniec#

Jeżeli chodzi o inne formy dostawy to tak. DHL uruchomiliśmy jak Państwo dodaliście do Allegro Delivery i od początku są takie problemy.

oznacz moderatorów
kostas11
#21 Demiurg#

@Fentick9 dlatego ja czekam jak wszystko naprawią 🙂 czym więcej kombinują tym więcej problemów 😞 

________
Κώστας
oznacz moderatorów
matt_rose
Moderator
Moderator

Dziękuje @Fentick9, konsultuję tą sprawę. W międzyczasie, czy jesteś w stanie sprawdzić czy dla zamówienia 5f602320-1794-11f0-a0bb-3317218f068f kod pocztowy 40-710 zostanie zaakceptowany poprzez API? Według informacji które mamy, ten kod pocztowy będzie prawidłowy.

Mateusz
   Moderator
oznacz moderatorów
Fentick9
#8 Zapaleniec#

Niestety nie mam już takiej możliwości. Paczka została utworzona bezpośrednio w Allegro (która się utworzyła).

Nie wiem dlaczego prosi mnie Pan do tego zamówienia abym sprawdził kod pocztowy 40-710, który jest przypisany do Katowic, pomimo że w zamówieniu jest kod pocztowy 56-400 Oleśnica. Według google maps odległość to 240km.

Napisałem też do Sello. Pewnie się do Państwa zgłoszą aby znaleźć przyczynę tego problemu. Coś musi powodować, że poprzez API WzA etykieta nie chce się utworzyć, a bezpośrednio w Allegro się tworzy.

Pozdrawiam,

oznacz moderatorów
matt_rose
Moderator
Moderator

Przepraszam w takim razie za pomyłkę @Fentick9. Dobrze jednak wiedzieć, że udało się utworzyć paczkę. Poinformuję zespół odpowiedzialny za integrację o problemach związanych z Sello.

Mateusz
   Moderator
oznacz moderatorów