anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Allegro - dlaczego nie przestrzegacie ustalonych przez siebie terminów?

TechartGSM
#14 Krzewiciel

W ostatnim kroku składania reklamacji dostawy AD, otrzymujemy okienko z informacją o przyjęciu reklamacji. Znajduje się tam m. in. zdanie: "Decyzję o wyniku reklamacji otrzymasz w mejlu najpóźniej do xx.xx.xxxx".

Skoro ustalacie jakieś terminy, to dlaczego ich nie przestrzegacie? To już nie pierwszy raz. Tym razem chodzi o przesyłkę: A0033O1QQ9

Dlaczego ta reklamacja ma status "Zamknięta"? Dlaczego wymagacie od innych bezwzględnego przestrzegania narzuconych przez Was terminów, pod rygorem wszelakiego rodzaju blokad i innych sankcji, a wobec siebie macie te terminy głęboko w pupci? Jakie proponujecie nałożyć na siebie sankcje w związku z niewywiązaniem się z terminu?

@Syrena_zT @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_  

oznacz moderatorów
6 ODPOWIEDZI 6

nat_not
Moderatorka Allegro Gadane

@TechartGSM Konsultuję tę sprawę. Kiedy dostanę odpowiedź, odezwę się tutaj ponownie.

Natalia
   Moderatorka
oznacz moderatorów

nat_not

@TechartGSM Dostałam potwierdzenie, że informacja o zamknięciu Twojej reklamacji jest wynikiem błędu technicznego. Pracujemy nad jego usunięciem. Przepraszamy za tę nieprawidłowość.

Reklamację zgłosiłeś 18.11.2025. Zgodnie z regulaminem usługi Allegro Delivery mamy 30 dni na rozpatrzenie reklamacji, o czym również zostałeś wcześniej poinformowany, dlatego proszę Cię o cierpliwość. Staramy się dotrzymać terminu 7 dni, ale ten czas może się wydłużyć. 

Natalia
   Moderatorka
oznacz moderatorów

TechartGSM
#14 Krzewiciel

@nat_not 

Super!

Wytłumacz mi więc proszę jedną rzecz: co w zdaniu "Decyzję o wyniku reklamacji otrzymasz w mejlu najpóźniej do wtorek, 02 gru 2025, do końca dnia" robi w takim razie słowo "najpóźniej"?

Na pewno uczęszczaliśmy do różnych szkół, aczkolwiek nie wydaje mi się by uczyli nas innych znaczeń tego słowa. Chyba że się mylę?

oznacz moderatorów

nat_not

@TechartGSM Dziękuję, że zwróciłeś uwagę na treść automatycznego komunikatu. Staramy się, by była ona jak najbardziej precyzyjna. Niestety nie zawsze się to udaje. 

Jednocześnie zaznaczam, że wskazany termin jeszcze nie minął i mam nadzieję, że otrzymasz decyzję reklamacyjną do 2 grudnia, zgodnie z wcześniejszą zapowiedzią.

Natalia
   Moderatorka
oznacz moderatorów

TechartGSM
#14 Krzewiciel

@nat_not Termin minął we wtorek, to mój błąd w dacie przy przepisywaniu, tyle.

oznacz moderatorów

RED
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@TechartGSM allegro się samo zawiesi zaraz po tym jak wypłaci pieniądze z pok 🙂

prawo pocztowe i transportowe podaje własne terminy, po których przekroczeniu reklamacja jest z automatu uznana

dodatkowo jest tam dokładnie podane jak ma wyglądać odpowiedź na reklamację

inaczej nią nie jest

porównaj terminy allegrowe z w/w wymienionymi

@nat_not pojecia błąd techniczny nie ma w w/w ustawach

oznacz moderatorów