Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam,
Zauważyłem, że na etykietach na punkt allegro ONE brakuje oznaczenia jaki to gabaryt, czy można by to dodać?
Brak tego nieco utrudnia.
Jak to?
Podobno są?
Jak to wysyłasz? Z poziomu www WzA czy jakieś API?
przez API i przez Allegro nie ma znaczenia oznaczenia gabarytu brak
Dziewczynki, co z tymi gabarytami?
Naprawdę ma się to opierać tylko na wymiarach? Jak duże firmy niby mają to stosować?
Halo @w_kiwi @ko_alka @la_nika @nat_not @_HolaOla_ czy dostaniemy odpowiedź w sprawie?
@serwis-texas @Pulse jeśli chodzi o etykiety takie jak ta:
To są to etykiety generowane przez UPS i nie mamy na nie wpływu. Natomiast w przypadku etykiet One Kurier gabaryt jest widoczny.
Jak to nie macie wpływu. Przecież to jest na zasadzie kooperacji, wystarczy złożyć do UPS wniosek o taką funkcję i nie powinno być problemu. Jak już tak ładnie skopiowaliście Inpost i ich dokładne wymiary skrytek to, trzeba było także zaczerpnąć inspiracji z etykiety, login klienta oraz gabaryt na etykiecie byłyby bardzo pomocne.
Uważam tą odpowiedź za daleką od idealnej, proszę o przekazanie tego wniosku. To pomoże wielu Sprzedawcom. Nie są to jakieś wymysły.
Ola, ja z tego nic nie zrozumiałem. Nie interesuje mnie One Kurier. Interesuje mnie One box. Zgodnie z linkiem, który zamieściłem nie muszę wprowadzać żadnych wymiarów tylko gabaryt (S, M, L). Moje pytanie jest takie czy ta funkcjonalność działa i czy działa również w oparciu API do WzA? Może ja źle zrozumiałem @Pulse i funkcjonalność działa tylko brak jest oznaczenia na etykiecie?
Ola, będę bardzo wdzięczny bo zaraz muszę to wprowadzić do firmy a lubię być przygotowany na 100%. Dzięki
@serwis-texas w samym procesie nadawania w Wysyłam z Allegro nie ma zmian i funkcjonuje to dokładnie tak jak jest opisane w podlinkowanym przez Ciebie artykule. Moja wypowiedź dotyczy wyłącznie oznaczenia gabarytu na etykiecie.
Podziękował, kwiatuszku!
@Pulse z czystej ciekawości. Po co Ci to oznaczenie na etykiecie? Nie widzę za bardzo funkcjonalności dla wysyłających?
Przykład kilkaset paczek, kilku pakujących, kilku robiących etykiety.
Niektóre paczki można zrobić zarówno na gabatyt A lub B, B lub C.
Zaczynając pakować osoba pakująca patrzy na etykiete i od razu wie, że tutaj ma się próbować zamknąć w danym gabarycie.
Zarówno Poczta Polska jak i Inpost mają gabaryt na etykiecie, oraz login Klienta.
Niestety Wasza etykieta Allegro ONE w kooperacji z UPS jest bardzo niedopracowana, pytanie teraz czy chcecie długo czekać i męczyć Sprzedawców taką rażącą niedoróbką czy przyznacie się i zaplanujecie zmianę tego stanu?
Rozumiem że najpierw generujecie etykiety i to dopiero trafia na magazyn?
tak osoby pakujące otrzymują liste zamówień wraz z towarem, oraz dokumentami sprzedaży oraz etykietami.
Następuje spakowanie wraz z dowodem zakupu oraz oklejenie od razu etykietą.
Dobra, wziąłem się za to. Faktycznie te etykiety od UPSa słabsze od Inpostu i Pocztexa. Np brak oznaczenia (dla bezpieczeństwa) że przesyłka opłacona metodą SMART. Loginu nie ma chodź ja go nie potrzebuje. Gabaryty działają, widać je w zamówieniach z poziomu www.
Zgadzam się z Tobą w kwestii odpowiedzi Oli. To jest usługa Allegro, UPS jest tylko podwykonawcą. Całkowita odpowiedzialność za wygląd tej etykiety leży po stronie Allegro.
@Pulse a poco Ci te dane. Rozmiar wybierasz przy generowaniu przesyłki.
No tak, ale jak masz kilkadziesiąt paczek i dajesz różnym osobom do pakowania to jednak ten wymiar by zdecydowanie pomógł