anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Allegro protect - czy ja się myle?

Plan_A
#7 Wielbiciel

Cześć proszę o pomoc - Allegro obciążyło mnie protectem prawidłowo, czy jednak klientowi udało się lekkie @Syrena_zT @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_ wyłudzenie?

1) Klientka zgłosiła DYSKUSJE 9 października - Szlifierka pracuje za krótko.

Plan_A_0-1764955979853.png

2) Klientka pisze do mnie 19 listopada - po miesiącu milczenia.

Plan_A_1-1764955979854.png

3) Dostarczam Klientce etykietę DPD - aby otrzymać towar na reklamacje

Plan_A_2-1764955979855.png

4) Odrzucam reklamacje 2 grudnia - po pół roku używania towaru klientka chce zwrot środków, odmawia również możliwości naprawy.

MINĘŁO 6 DNI - OD DATY ODESŁANIA URZĄDZENIA DO MOJEJ DECYZJI - WSZYSTKO JEST ZROBIONE PRAWIDŁOWO - Tak myślałem 👨‍🔧.

Jednak ....

Klientka wzywa Allegro, które PROTECTEM obciąża mnie. 250 zł.

W uzasadnieniu otrzymałem taką wiadomość::

"Nie wydali Państwo decyzji reklamacyjnej w terminie więc reklamacja została uznana za zasadną.

Nie rozwiązali Państwo również reklamacji więc zdecydowaliśmy się zaakceptować wniosek z doliczeniem do Państwa rachunku i oczekujemy spłaty."

Moje pytanie brzmi czy dobrze rozumiem, ze zadziałało to tak?

: Klient zgłasza reklamacje - potem znika - jak wraca po miesiącu i dostarcza reklamacje - to nawet jeśli w paczce jest kilogram ziemniaków - jest reklamacje zasadna bo nie klikałem - odrzuć lub uznaj (nie było co uznawać, nie było paczki)?

oznacz moderatorów
1 ODPOWIEDŹ 1

nat_not
Moderatorka Allegro Gadane
Moderatorka Allegro Gadane

@Plan_A Widzę, że sprawa jest już wyjaśniana w korespondencji nr 56790288. Proszę Cię o cierpliwość. Wkrótce otrzymasz kolejną odpowiedź.

Natalia
   Moderatorka
oznacz moderatorów