anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Allegro samo założyło reklamację od klienta

MAMY ROZWIĄZANIE!
petinek_pl
#14 Krzewiciel

@San_set @gdvorek @Syrena_zT @matt_rose @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_ Kilka dni temu otrzymałam uszkodzony zwrot od klienta. Złożyłam reklamację do allegro i przesłałam zdjęcia. Reklamację oczywiscie odrzucono. A tu nagle teraz zostaly mi otwarte 3 dyskusje i reklamacje RZEKOMO OD KLIENTA, do kazdego z produktów,choc reklamowany byl jeden a dwa zostaly u klienta, do ktorego załączono zdjęcia ktore ja zrobilam i przeslalam skladajac reklamacje na czacie..co to ma byc? Otrzymalam 3 osobne reklamacje z zadaniem zwrotu pieniedzy przez klienta z moimi zdjęciami i danymi które ja podawałam do reklamacji...są nawet w niej informacje o reklamacji odrzuconej przez przewoznika..przeciez klient nie mial dostepu do takich informacji! Mało tego,zgłoszenie dodane przez bota a w danych osoby reklamującej dane klienta..i roszczenie zwrotu..kiedy to ja zglosilam reklamacje i roszczenie.. zglosilam reklamacje z roszczeniem zwrotu do przewoznika a wy utworzyliscie 3 reklamacje z tymi danymi i roszczeniem zmieniając moje dane na klienta i zadanie roszczenia ode mnie..

oznacz moderatorów
34 ODPOWIEDZI 34
gdvorek
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@petinek_pl 

Twoja sprawa jest konsultowana w dalszym ciągu. Otrzymasz od nas wyjaśnienie mailowo, nie tu. Przepraszam za długi czas oczekiwania na odpowiedź.

Grzesiek
   Moderator Allegro Gadane
oznacz moderatorów
petinek_pl
#14 Krzewiciel

@gdvorek cały cza snie otrzymałam wyjasnienia a dyskusje dalej otwarte i zmuszacie mnie żebym wydała decyzje i przeslecie ją kupującemu. Rozumiecie,że nie chcę wydawać żadnych decyzji i nie chcę żeby kupujący otrzymał nagle kilka dziwnych maili o odrzuceniu reklamacji? Kupujący juz dawno otrzymał zwrot, bo zgłosił zwrot. Jak teraz dostanie maile o odrzuceniu reklamacji której nawet nie składał to może zrozumieć że odrzuciłam zwrot i dac negatywa. Klient nie zrozumie co to za zamieszanie, nie chcę miec przez wasze błędy problemów a wy mi potem negatywa nie usuniecie! Nie chcę w ogole kupującego angazowac w te dyskusje. Do diabła, ile mozna czekac minął już tydzień! Przeciez w dyskusji są załączone zdjęcia które ja wam wysłałam nie klientowi oraz nawet opis problemu stworzony przez bota brzmi "Produkt uszkodzony w transporcie, reklamacja przewoźnika odrzucona." no przeciez kazdy widzi ze to moja reklamacja! Klient nawet nie zglasza takich rzeczy do przewoznika! Ludzie no dlaczego nikt nic z tym nie robi! Sprawa wcale nie jest konsultowana nikt się tym nie zajmuje bo przez caly tydzien juz dawno byscie to naprawili!!

oznacz moderatorów
RED
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@petinek_pl przecież @gdvorek udzielił odpowiedzi, że to robota allegro.

Uważam, że allegro tym mechanizmem naruszyło poważnie polskie przepisy

i to cały szereg ustaw począwszy od ustawy konsumenckiej, skończywszy ma ustawie o czynach nieuczciwej konkurencji

@petinek_pl masz pełne prawo zjechać kupującego za bezpodstawne roszczenia i grozić mu odpowiedzialnością karną i cywilną - przecież to allegro robi w jego imieniu.

Jakoś konsument nie bombarduje serwisu, że zgodnie z ustawą konsumencką wszystkie wzajemne roszczenia zostały już wydane.

Może roszczeniami od konsumentów i po awanturach serwis zmieni tę bzdurną opcję

oznacz moderatorów
gdvorek
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@petinek_pl 

Skontaktowałem się dziś w Twojej sprawie z odpowiednim zespołem i poprosiłem dziś o niezwłoczną odpowiedź. Przepraszam, że musisz tyle czekać!

Grzesiek
   Moderator Allegro Gadane
oznacz moderatorów
petinek_pl
#14 Krzewiciel

@gdvorek ponad 2 dni temu pisałeś,że poprosiłeś o NIEZWŁOCZNĄ odpowiedź. Minęło kolejne kilka dni i nikt nie raczył nawet słowem się odezwać. Oczywiście dyskusje z moimi reklamacjami dalej wiszą. Dlaczego robicie sobie ze mnie żarty i totalnie lekceważycie moje zgłoszenie? 

Uznaliście po prostu,że przeczekacie temat aż dyskusja sama się zakończy a mnie robicie tym problemy. Rozumiecie,że nie chcę jej rozpatrywać,bo to moja reklamacja a nie klienta? Wszędzie piszecie,że mam zdecydować o przyjęciu reklamacji i podacie informacje klientowi. Nie chcę żeby klient otrzymał jakieś decyzje, bo sam nie będzie wiedział o co chodzi i źle to zrozumie. Piszecie,że minął termin na decyzję czy mam zplanowac odesłanie produktu przez klienta. A klient już dawno dokonał zwrotu a ja mu zwróciłam pieniądze!! 

oznacz moderatorów
petinek_pl
#14 Krzewiciel

@gdvorek Klient zgłosił zwrot jednego produktu, odesłał go i zwróciłam mu pieniądze. A potem złożyłam do was reklamacje ze przewoznik uszkodzil produkt w dostawie i wyslalam wam zdjecia a wy otwarliscie mi 3 dyskusje odnosnie kazdego produktu z zamowienia tego klienta i dolaczyli zdjecia ktore ja wam przeslalam piszac ze mam zdecydowac czy klient ma odeslac produkty i czy chce te reklamacje uznac... czy ktokolwiek rozumie tę absurdalną sytuacje i to ze nikt nie chce nawet palcem kiwnąć by ją naprawić? Ktokolwiek z was miał takiego rodzaju problem??

oznacz moderatorów
matt_rose
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

Cześć @petinek_pl, najmocniej przepraszamy. Otrzymałem informację, że dzisiaj skontaktujemy się z Tobą telefonicznie w celu wyjaśnienia tej sprawy, przed tym otrzymasz od nas wiadomość e-mail z prośbą o podanie dostępnego numeru kontaktowego.

Mateusz
   Moderator Allegro Gadane
oznacz moderatorów
petinek_pl
#14 Krzewiciel

@matt_rose W dniu dzisiejszym kolejne monity, ostatecznie mam wydać decyzję reklamacyjną do 3 dyskusji dzisiaj. A ja cały czas nie otrzymałam pomocy i oczywiście nikt ich nie zamknął.

Otrzymałam tylko maila od konsultanta by podać nr na który może do mnie zadzwonić-tak jak pisaleś powyżej. To podałam. Na drugi dzien mail,że nie mogę podać wybranego numeru bo musi być tylko ten przypisany do konta.. to po co prośba o podanie numeru dostępnego numeru na który można się skontaktować?

Po drugie dwukrotnie podałam zatem poprzedni numer i zgodnie z prośbą godzinę rozmowy, najpierw w zeszłym tygodniu a potem dziś. Nikt nie zadzwonił.

Do wieczora mam czas na decyzję, dyskusje cały czas wiszą nic nie zrobiliście by mi pomóc. Serdecznie dziękuję, muszę teraz do własnych reklamacji wydać decyzje i klient otrzyma bzdurne wprowadzające w błąd informacje. Zrobi się tylko problem. Skoro nie zamknęliście dyskusji to i tak pewnie ten telefon miał być tylko po to że konsultant wyjaśni dlaczego nie może ich zamknąć. Bo gdybyście chcieli pomóc już dawno byście to zrobili, problem zgłaszałam ponad 2 tygodnie temu.

A temat oznaczony jako rozwiązany choć ja nie dostałam żadnej pomocy i rozwiązania 👍

oznacz moderatorów
sl-aw-ek
#18 Luminarz

xD a co to nie można tego wyjaśnić przez e-mail? Ktoś nie chce aby został ślad po tej rozmowie czy o co chodzi? 

@petinek_pl nie abym coś mówił ale w kontaktach z allegro polecam żelazną dyscyplinę - tylko e-mail albo list polecony 😉 

oznacz moderatorów
MiMary
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

Cześć, @petinek_pl. Przepraszam za niedogoności i brak kontaktu zgdonie z ustaleniami. Poprosiłam o pilną weryfikację i ponowny telefon - otrzymałam od naszego pracownika informację, że niestety nie mógł się dodzwonić.
Proszę, podaj w wiadomości mailowej kolejny termin preferowanego kontaktu. 

Marysia
   Moderatorka Allegro Gadane
oznacz moderatorów
petinek_pl
#14 Krzewiciel

@MiMary No naprawdę miałam 1 telefon ktorego akurat nie usłyszałam potem już nikt nie zadzwonił proszę dzwonić do skutku bo problem muszę rozwiązać dzisiaj

oznacz moderatorów
petinek_pl
#14 Krzewiciel

@San_set @gdvorek @Syrena_zT @matt_rose @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_   w związku z odmową pomocy, bo konsultant napisał że zadzwoni jutro a ja mam termin do dziś na zakończenie dyskusji, zostałam zmuszona do podjęcia decyzji reklamacyjnych w 3 dyskusjach. I stało się to czego nie chciałam i prosiłam was wielokrotnie o pomoc. Otrzymałam informacje że klient otrzyma 9(!!) powiadomień z moim wyjasnieniem czemu musi/nie musi odsyłać towaru, czemu reklamacja jest odrzucona a na koniec jeszcze bot napisał,że zaprosicie go teraz do złożenia 3 wniosków allegro protect....CO ZA KPINA ZE SPRZEDAWCY!!! Do mojej własnej reklamacji!!! Nikt nawet palcem nie kiwnął żeby te dyskusje zakończyć przez wasz błąd !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

oznacz moderatorów
petinek_pl
#14 Krzewiciel

Klient zgłosil zwrot produktu i go odesłał a ja zwróciłam mu pieniądze. Utworzyłam reklamację do przewoźnika poprzez Allegro. Allegro z mojej reklamacji do nich utworzyło reklamację od klienta do mnie. Z mojej własnej reklamacji utworzono do mnie samej 3 dyskusje, do jednego zamówienia. Przez kilka tygodni prosiłam aby zakończyć te dyskusje,bo nie utworzył ich klient. Były tam zdjęcia które ja przesłałam, opis problemu który ja utworzyłam do tego klient ani raz nie udzielił się w dyskusjach, nie przesłał zdjęć tylko udzielał się bot. Do tego zwrot klientowi zleciłam już dawno temu. Ewidentnie był to błąd techniczny po stronie allegro. Otrzymywałam tylko ciągle monity że mam wydać decyzje, chciałam tego uniknąć bo wiedziałam że klient otrzyma stos powiadomień,bo nie będzie wiedział co się dzieje lub jeszcze to wykorzysta. W dniu dzisiejszym zostałam zmuszona do wydania decyzji bo mija termin więc musiałam odrzucić reklamacje. No i stało się to czego nie chciałam, napisano że klient otrzyma 6 powiadomień i wyjaśnień ode mnie a na koniec jeszcze allegro napisało w dyskusjach, że zaprosi klienta do złożenia wniosku protect!!! Ludzie to jest tak bulwersujące,że nawet nie ma słów żeby to nazwać!!! Do dziś nawet krztyny wyjaśnienia nie otrzymałam w sprawie błędnie utworzonych dyskusji , do tego moje reklamacje udostępniono klientowi. Do tego mogę teraz otrzymac negatywa,jak sie klient wkurzy że dostał mase powiadomień, wyjaśnień albo źle zrozumie że odrzuciłam zwrot a nie reklamacje. Albo złoży te wnioski bo allegro go zachęca..Moje własne reklamacje wysłano do mnie samej i nakazano je przyjąc lub odrzucić i że to wszystko wyślą klientowi. I jeszcze klient jest zachęcony do złożenia wniosku protect choć to ja powinnam otrzymac zwrot...

oznacz moderatorów
petinek_pl
#14 Krzewiciel

@San_set @gdvorek @Syrena_zT @matt_rose @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_

I znowu mój post który utworzyłam allegro samo przeniosło tutaj. 

A do tego jeszcze otrzymałam maila od konsultanta,że zadzwoni i wypracujemy najlepsze rozwiązanie dla mnie.. jedynym rozwiązaniem w sytuacji gdy allegro otwarło samo błędnie dyskusje było ich zamknięcie. Nikt tego nie zrobił przez kilka tygodni i termin minął. A konsultanci znowu będą mydlić oczy, najlepsze rozwiązanie czytaj wytłumaczą jak postępować w dyskusji... jak w ogóle nie chodzi o to tylko że założono mi dyskusję z własną reklamacją!!!!!!!!!!! Nikt się tym nawet nie zajął, nie kiwnął palcem a termin minął. Nie wiem nawet jak mam to nazwać. Allegro samo zrobiło błąd i nikt nie stwierdził że wypada to naprawić. A teraz jakbym dostała negatywa to oczywiście nikt nie usunie bo po co. I sprawa oznaczona jako rozwiązana, kłamstwo, nikt nie rozwiązał sprawy zostałam sama z problemem i termin minął. Nie jest to pierwszy raz gdy zgłaszam problem i nie otrzymałam od was rozwiązania.

oznacz moderatorów
Sa_nova
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@petinek_pl rozumiem, że szybkie rozwiązanie tej sytuacji było dla Ciebie bardzo ważne i przepraszam, że musiałaś czekać. Zapewniam, że każdy tutaj był zaangażowany, aby wyjaśnić problem z rozpoczęciem reklamacji przez system - chociaż rozumiem też, że z Twojej perspektywy może wyglądać to inaczej. 

Widzę, że dzisiaj nasz doradca skontaktował się z Tobą telefonicznie. W razie gdyby pojawiły się dodatkowe pytania, to kieruj je proszę w kontynuacji zgłoszenia mailowego o numerze 62021830. 

W kwestii przeniesienia Twojego wpisu - łączymy wątki, jeśli jest w nich poruszany ten sam temat. Pomaga to w zachowaniu porządku na forum, aby jeden temat był opiekowany w jednym miejscu.  

Sandra
   Moderatorka Allegro Gadane
oznacz moderatorów