Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
@w_kiwi @ko_alka @la_nika @nat_not @_HolaOla_ Możecie to potwierdzić bo nigdzie nie mogę znaleźć źródła 🙂
Allegro proponuje klientom nowe rozwiązanie – platforma sama wybierze przewoźnika dla osób korzystających z dostawy kurierskiej. Nie jest to oczywiście opcja obowiązkowa, kupujący wciąż będzie mógł samodzielnie zdecydować, z czyich usług chce skorzystać, kiedy kliknie w „pokaż więcej metod dostawy”.
W formularzu dostawy oraz płatności kupujący mogą już zobaczyć dodatkową metodę dostawy na adres – Kurier. Nie widzą przy niej nazwy konkretnego przewoźnika: jeśli klient wybierze tę metodę, Allegro wybierze firmę za niego, a następnie poinformuje o tym w podsumowaniu zakupów.
Operator platformy wyjaśnia, że to rozwiązanie pojawi się w określonych przypadkach. Zakup musi być realizowany w ramach programu Smart i przekraczać minimalną wartość zamówienia dla dostawy kurierskiej (65 zł). Sprzedający powinien udostępniać następujące metody dostawy: Allegro One Kurier, Allegro Kurier DPD, Allegro Kurier DHL, Allegro Kurier Pocztex i Allegro Kurier UPS.
Czytałem i wklejałem kiedyś link do artykułu to domyślna opcja jak nie zmieni na wybranego kuriera np inpost to zgadnij czym domyslnie wysla kupujacemu paczke... i kto odpowiada za doreczenie @kostas11
Widocznie chcą do siebie przytulić wszystkich niezdecydowanych i tych co zaczynają kupować na portalu .
DHLA -UPS ale nie DPD-Inpost
Kolejne kłamstwo-nie ma nazw przewożnika dokonując opłatę-pojawia się już po opłaceniu, kiedy szanowne Allegro zdecyduje za Nas....
Rozwiązanie beznadziejne.
Allegro narzuca wybór kuriera, który do nas (jesteśmy sprzedawcą) przyjeżdża dzień później, albo nie potrafi często zabrać wszystkich paczek.
Podczas gdy nasz domyślny (sprzedawcy) kurier zabiera paczki codzienne, o tej samej godzinie i zawsze ma miejsce na samochodzie.
Cała ta pseudo "funkcjonalność" powoduje, że klient dostaje gorszą usługę.
Zmieńcie to!
@kapelanczyk przeczytaj to na spokojnie jeszcze raz 🙂 nikt Ci nie da innego kuriera niż masz do tej pory, kupujący wybierając metodę kurier dostanie losowo ( domyślnie OneKurier ) z kurierów których masz udostępnionych !!!
Chodzi o to żebym to ja wybierał domyślnego, a nie Allegro.
Dla przykładowej paczki
- UPS nie zabiera ze względu na gabaryty
- DPD - Nigdy nie ma miejsca na samochodzie i nie chce zabierać większej ilości paczek. Sytuacja powtarza się notorycznie, zgłoszenia na centralę i oficjalne pisma nic nie dają
- DHL - Przyjeżdża jak chce, przeważnie podjeżdża po zamknięciu firmy (pracujemy do 15) i mówi, że nie zdąża obsłużyć rejonu. Sytuacja powtarza się notorycznie
- Poczta Polska - podstawia duży samochód, regularnie, zawsze o 14.
Chcę po prostu mieć SMART i domyślnie wysyłać Pocztą.
Tak to prawda,już dostałam odpowiedż od sprzedających o tych praktykach
bzdura nic się nie zmieniło
@mala1904 tak , w dalszym ciągu allegro wybiera kuriera ,ale tylko w przypadku zakupu w ramach smart czyli ostatecznie Masz wybór .