anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Allegro wybierze przewoźnika dla osób korzystających z dostawy kurierskiej

MAMY ROZWIĄZANIE!
kostas11
#21 Demiurg#

@w_kiwi @ko_alka @la_nika @nat_not @_HolaOla_  Możecie to potwierdzić bo nigdzie nie mogę znaleźć źródła 🙂

https://ecomersy.pl/nowe-rozwiazanie-na-allegro-klient-nie-musi-decydowac-kto-dostarczy-jego-przesyl...

Allegro proponuje klientom nowe rozwiązanie – platforma sama wybierze przewoźnika dla osób korzystających z dostawy kurierskiej. Nie jest to oczywiście opcja obowiązkowa, kupujący wciąż będzie mógł samodzielnie zdecydować, z czyich usług chce skorzystać, kiedy kliknie w „pokaż więcej metod dostawy”.

Więcej szczegółów

W formularzu dostawy oraz płatności kupujący mogą już zobaczyć dodatkową metodę dostawy na adres – Kurier. Nie widzą przy niej nazwy konkretnego przewoźnika: jeśli klient wybierze tę metodę, Allegro wybierze firmę za niego, a następnie poinformuje o tym w podsumowaniu zakupów.

Konkretne metody dostawy

Operator platformy wyjaśnia, że to rozwiązanie pojawi się w określonych przypadkach. Zakup musi być realizowany w ramach programu Smart i przekraczać minimalną wartość zamówienia dla dostawy kurierskiej (65 zł). Sprzedający powinien udostępniać następujące metody dostawy: Allegro One Kurier, Allegro Kurier DPD, Allegro Kurier DHL, Allegro Kurier Pocztex i Allegro Kurier UPS.

________
Κώστας
oznacz moderatorów
19 ODPOWIEDZI 19
az1rael
#21 Demiurg#

Czytałem i wklejałem kiedyś link do artykułu to domyślna opcja jak nie zmieni na wybranego kuriera np inpost to zgadnij czym domyslnie wysla kupujacemu paczke... i kto odpowiada za doreczenie @kostas11 

oznacz moderatorów
kolekcjoner608
#21 Demiurg#

Widocznie chcą do siebie przytulić wszystkich niezdecydowanych i tych co zaczynają kupować na portalu .

oznacz moderatorów
mala1904
#7 Wielbiciel#

DHLA -UPS ale nie DPD-Inpost

oznacz moderatorów
nat_not
Moderatorka
Moderatorka

@kostas11 Informowaliśmy o tej opcji w Aktualnościach skierowanych do kupujących - tutaj.

Natalia
   Moderatorka
oznacz moderatorów
mala1904
#7 Wielbiciel#

Kolejne kłamstwo-nie ma nazw przewożnika dokonując opłatę-pojawia się już po opłaceniu, kiedy szanowne Allegro zdecyduje za Nas....

oznacz moderatorów
andsliwak
#8 Zapaleniec#

Potwierdzam, wybieram przewoźnika DPD bo na moim terenie sprawuje sie od kilku lat bez zarzutów, mam telefoniczny kontakt z kurierem .Faktycznie przed dokonaniem zapłaty nie wiem co mnie czeka, to granda .W uwagach do zakupu wpisuje nazwę przewoźnika, ale to dotyczy tylko sprzedawcy , na kuriera Smart nie ma wpływu , to decyzja allegro. Rozumię, gdyby to była cena ale ceny transportu sa podobne, a sierotka Marysia z allegro, wybiera  awizowy POCZTEX

oznacz moderatorów
mdrogeria
#21 Demiurg#

@andsliwak a czy zwróciłeś uwagę na to , że płacąc za przesyłkę Masz możliwość wyboru przewoźnika ?  W ramach smart za przesyłkę płaci serwis i jemu pozostawmy prawo do wyboru firmy kurierskiej .

oznacz moderatorów
andsliwak
#8 Zapaleniec#

wybrać to ja sobie mogę żonę, ale teściowa to czasem przykry dodatek do żony. Tak jest ze smart na allegro .Oni odkąd obrośli w piórka mają w głębokim poważaniu swoich klientów. Ja myśłałem że to forum jest jakąś wskazówką ,a widzę ,że to taki gadu, gadu .Prosze nie odpowiadać , bo ja już z tego neo portalu wychodzę , tak jak z allegro.

oznacz moderatorów
sklep_solpio
#15 Entuzjasta#

@andsliwak nie musisz korzystać ze smarta możesz opłacić normalnie przesyłke... 

oznacz moderatorów
kapelanczyk
#7 Wielbiciel#

Rozwiązanie beznadziejne.

Allegro narzuca wybór kuriera, który do nas (jesteśmy sprzedawcą) przyjeżdża dzień później, albo nie potrafi często zabrać wszystkich paczek.

Podczas gdy nasz domyślny (sprzedawcy) kurier zabiera paczki codzienne, o tej samej godzinie i zawsze ma miejsce na samochodzie.

Cała ta pseudo "funkcjonalność" powoduje, że klient dostaje gorszą usługę.

Zmieńcie to!

oznacz moderatorów
kostas11
#21 Demiurg#

@kapelanczyk przeczytaj to na spokojnie jeszcze raz 🙂 nikt Ci nie da innego kuriera niż masz do tej pory, kupujący wybierając metodę kurier dostanie losowo ( domyślnie OneKurier ) z kurierów których masz udostępnionych !!!

________
Κώστας
oznacz moderatorów
versanis
#7 Wielbiciel#

Chodzi o to żebym to ja wybierał domyślnego, a nie Allegro.

oznacz moderatorów
versanis
#7 Wielbiciel#

Dla przykładowej paczki
- UPS nie zabiera ze względu na gabaryty
- DPD - Nigdy nie ma miejsca na samochodzie i nie chce zabierać większej ilości paczek. Sytuacja powtarza się notorycznie, zgłoszenia na centralę i oficjalne pisma nic nie dają
- DHL - Przyjeżdża jak chce, przeważnie podjeżdża po zamknięciu firmy (pracujemy do 15) i mówi, że nie zdąża obsłużyć rejonu. Sytuacja powtarza się notorycznie
- Poczta Polska - podstawia duży samochód, regularnie, zawsze o 14.

Chcę po prostu mieć SMART i domyślnie wysyłać Pocztą.

oznacz moderatorów
mala1904
#7 Wielbiciel#

Tak to prawda,już dostałam odpowiedż od sprzedających o tych praktykach

oznacz moderatorów
mala1904
#7 Wielbiciel#

bzdura nic się nie zmieniło

oznacz moderatorów
mdrogeria
#21 Demiurg#

@mala1904 tak , w dalszym ciągu allegro wybiera kuriera  ,ale tylko w przypadku zakupu w ramach smart czyli ostatecznie Masz wybór .

oznacz moderatorów
andsliwak
#8 Zapaleniec#

Dobrze to dlaczego allegro mami nas wielkim oszustwem przecież za smart też płacimy. Jak taka opłatę od korporacji allegro odzyskać? nie wiem. Ja mam dosyć jeśli jest wolność handlu to nie zgadzam się aby za mnie dokonywano wyboru, Tylko czekać jak urzędnicy a allegro będą decydować co i za ile oraz od kogo mam kupić, ? Ja z tego pociągu wysiadam . Pozdrawiam wszystkich nabitych w allegro. Andrzej Śliwak 

oznacz moderatorów
mdrogeria
#21 Demiurg#

@andsliwak smart nie jest obowiązkowy , zawierając umowę o subskrypcję godzisz się na określone w umowie warunki .

oznacz moderatorów
sklep_solpio
#15 Entuzjasta#

@andsliwak tak jak mdrogeria napisał masz wybór możesz robić zakupy bez smart...

oznacz moderatorów