anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Automatyczne naliczanie kosztów

kolekcjoner608
#21 Demiurg#

Jak jest z tym automatycznym naliczaniem kosztów w przypadku gdy nie ma środków na koncie do ich ściągania. Taka sytuacja może się u mnie wydarzyć niebawem gdyż nie mam ofert sprzedażowych obecnie ale ciągle wystawiam z innym czasem rozpoczęcia aukcji z licytacją w kategoriach gdzie są koszty za wystawienie . Mam zapas gotówki na potrzeby ewentualnych zwrotów ale koszty wystawienia wszystkich pozycji jakie chcę wprowadzić przekroczą te kwoty . Aukcje są tak wystawiane aby zaczynały się dopiero po Nowym Roku i trwały 10 dni i sprzedaży póki co nie będzie jak i świeżych środków ,które w części poszły by na pokrycie kosztów wystawienia. Czy jak już moje konto będzie "gołe" to będę musiał sam je uzupełniać ?  @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @ayo80 @nat_not @_HolaOla_  

oznacz moderatorów
6 ODPOWIEDZI 6

SpeedyGonzalezz
#15 Entuzjasta#

@kolekcjoner608 Jak nie ma z czego ściągnąć opłat, to normalnie dostaniesz fakturę do zapłacenia na koniec miesiąca - tak jak to kiedyś było 

--------------------------------------------------
Najszybsza mysz w całym Meksyku
oznacz moderatorów

kolekcjoner608
#21 Demiurg#

@SpeedyGonzalezz Na koniec miesiąca to już środki będą tylko teraz potrzebuję wystawić sporą ilość aukcji a tu doją mnie za wystawienie każdej pozycji i mleko na koncie się kończy ,bo obecnie nikt nie ma jak u mnie cokolwiek kupić . Każdemu należy się trochę wolnego (nawet jak jak ci mówią że urlop ci się nie należy). Kwestia tylko czy nie będą się czepiać jak przez jakiś czas nie będzie możliwości automatycznego poboru gotówki z konta.

oznacz moderatorów

SpeedyGonzalezz
#15 Entuzjasta#

@kolekcjoner608 Nie słyszałem, żeby się kogoś czepiali z powodu braku środków na bieżąco. Też miałem czasami brak sprzedaży i ściągane opłaty za wystawienie, więc na koniec miesiąca przyszła normalnie faktura.  Problem byłby, gdybyś nie opłacił faktury w terminie. 

--------------------------------------------------
Najszybsza mysz w całym Meksyku
oznacz moderatorów

Sa_nova
Moderatorka
Moderatorka

@kolekcjoner608 opłaty i prowizje pobieramy jedynie z Twoich dostępnych pieniędzy ze sprzedaży. Jeżeli masz włączony automatyczny zwrot wpłaty do kupującego, to nie pobierzemy zarezerwowanych środków z Twojego salda. Jeśli nie masz na saldzie dostępnych pieniędzy ze sprzedaży - to również nie pobierzemy automatycznie należności, będziemy ponawiać próbę pobrania opłaty co godzinę do momentu, aż będzie możliwość pobrania. Więcej na ten temat przeczytasz w tym artykule

Sandra
   Moderatorka
oznacz moderatorów

kolekcjoner608
#21 Demiurg#

@Sa_nova Czyli w moim przypadku może taka sytuacja trwać około 10 dni i w tym czasie co godzinę będziecie próbować je pobrać i ja nie mam się czego obawiać ? Swoją drogą to jeszcze brak mi jasności czemu świat handlu antykami itp. jest tak wyjątkowy że trzeba brać opłaty za wystawienie jak i za sprzedaż a w innych kategoriach nie.

oznacz moderatorów

Sa_nova
Moderatorka
Moderatorka

@kolekcjoner608 ustalone opłaty w określonych kategoriach, są decyzją biznesową - informacje na temat opłat znajdziesz w załączniku nr 4 do regulaminu. Dodatkowo należności wobec Allegro, możesz uregulować za pomocą Allegro finance lub przelewem. 

Sandra
   Moderatorka
oznacz moderatorów