anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

automatyczne uzupełnienie stawki vat

kaliszaneczka-x
#16 Inspirator

Przepraszam drogie Allegro ale czy Wy jesteście normalni???  @Syrena_zT @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_  

Screenshot_13.png

I dlaczego wbrew wpisowi nie mogę tego wyłączyć? Wystawiam faktury bez vat. Nie życzę sobie takiego grzebania w moich ofertach. Człowiek nawet w spokoju grypska przejść nie moze zebyście w tym czasie z czymś nie namieszali.  Chcecie autouzupełniać to wpisujcie taką stawkę jaką zawsze ustawiam, a nie wprowadzajcie ludzi na miny. To ja jestem odpowiedzialna za moją ofertę, nie Wy...

Screenshot_14.png

Proszę mi to natychmiast wyłączyć!!!

oznacz moderatorów
7 ODPOWIEDZI 7

la_nika
Moderatorka Allegro Gadane

@kaliszaneczka-x nie możesz tego wyłączyć, ponieważ zgodnie z komunikatem "Na Twoją decyzję czekamy do 18.01.2026". 
Poprosiłam o wyłączenie autouzupełniania na Twoim koncie, dam znać, gdy otrzymam odpowiedź. 

Monika
   Moderatorka
oznacz moderatorów

kaliszaneczka-x
#16 Inspirator

Dziękuję. Jednak nawet to tylko połowicznie załatwia sprawę. Tego maila dostałam w czwartek przed 20-stą wieczorem. Czyli daliście jeden dzień roboczy na reakcję. Miałam grypę, paczki powysyłałam ale maile sprawdzam dopiero teraz, szczególnie, że co chwilę coś z Allegro buizness i innych rynkach, których nie używam i nawet nie mogę używać wysyłacie...  To nie jest normalne. Rodzynek schowany w masie spamów z buizness.. Połowa ludzi pewnie nawet w to nie zajrzała... Kto za to w  skarbówce bedzie odpowiadał...?

oznacz moderatorów

kostas11
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@kaliszaneczka-x ale czad 😄 

kaliszaneczka-x
#16 Inspirator

No. Normalni ludzie, by w tym mailu napisali "jeśli się na to zgadzasz kliknij tu... Jeśli nie - nie musisz nic robić".

Każdy by wiedział na co się zgadza, a tu nie jak zwykle coś cichcem.

A bizness mailingiem spamuje dzień w dzień. Kiedyś przez 2 tygodnie nie wystawiłam żadnej oferty z fakturą, a oni codzień udostępniali oferty... Ciekawe jakie??? Co chwilę jakieś spamy, większość ludzi od dawna już w to nie zagląda...

oznacz moderatorów

la_nika

@kaliszaneczka-x a czy w jakieś Twojej ofercie stawka VAT została uzupełniona? 
Jeśli nie wystawiasz faktury VAT, to nie uzupełnimy stawki. 

Monika
   Moderatorka
oznacz moderatorów

kaliszaneczka-x
#16 Inspirator

O ile jakiejś pomyłki nie było to nie. Ale mogło się zdarzyć kilka ofert gdzie zwyczajnie przy wystawianiu przegapiłam opcje faktury. Potem to zbiorczo edytuję. Proszę wyłączcie mi to na wszelki wypadek. 

oznacz moderatorów

la_nika

@kaliszaneczka-x nie możemy już tego wyłączyć, ale skoro nie wystawisz faktur VAT, to niczego Ci nie dodamy do ofert, w razie czego można zawsze edytować informację o wystawianiu faktury, gdyby taki problem się pojawił. 

Monika
   Moderatorka
oznacz moderatorów