Mam pytanie bo nie mogę doczytać jak to ma się odbywać.
mam zgłoszony zwrot do przesyłki pobraniowej inpost MRQQ/2026, zrobiłem częściowy zwrot NA KONTO (bo przez panel allegro się nie da robić zwrotów z pobrań inpost) bo towar był używany.
Zwrot dalej mi się świeci jako dostarczony czyli dla allegro że jeszcze go nie ruszyłem.
jak wejdą te automatyczne zwroty to allegro będzie próbować zwrócić kasę do takiego zwrotu? wiem że mogę np odrzucić zwrot ale wtedy allegro będzie wysyłać kupującemu zachęty do zgłoszenia w POK, poza tym po co odrzucać jak przyjąłem.
I jak oznaczyć ten zwrot jako zrealizowany/zamknięty albo coś podobnego?
@San_set @gdvorek @Syrena_zT @matt_rose @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_
@mix-mce nie wszystkie pobrania jest możliwość zwrotu przez AF. W tym wypadku InPost nie zwróci się automatycznie. Wydaje mi się, że przez system można zwracać tylko pobrania zakupione w opcji allegro delivery.
Jeśli wykonałeś częściowy zwrot środków na konto, nie będziemy automatycznie zwracać tego zwrotu. System traktuje takie zwroty jako zrealizowane przez sprzedającego.
Pobrania z inpostu nie zwrócisz przez allegro finanse tylko na podane kont w formularzu zwrotu przelewem tradycyjnym.