Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Proszę o sprecyzowanie dwóch kwestii.
1. Zwrot automatyczny anulowanie zamówienia.
Obawiamy się problemów, gdyż mogą - więc wystąpią - sytuacje, kiedy to zadziała w sposób bardzo niewłaściwy (chociaż jak wiadomo szybki zwrot to same zalety, jednak chodzi o sposób wdrożenia).
Jak to będzie wyglądać w hipotetycznej sytuacji. Klient dokonuje zamówienia, zamówienie zostaje pobrane, a list wygenerowany. Jednak status zamówienia z powodu błędów serwisu (które naprawdę nie są czymś nadzwyczajnym i występują, jak w każdym systemie) nie zmienił się ani na polecenie "ZMIEŃ STATUS NA W REALIZACJI" ani z listu przewozowego na "ZMIEŃ STATUS NA WYSŁANE".
W ten sposób cały czas zamówienie ma status NOWY i można je anulować, co doprowadzi do automatycznego zwrotu pieniędzy bez żadnej ludzkiej weryfikacji.
W skrajnej sytuacji zamówienie może zostać anulowane, a paczka jednak wysłana. Sprzedawca zostanie wtedy bez towaru i pieniędzy.
W jaki sposób zamierzacie przeciwdziałać takim sytuacjom? Jakie będą tutaj zabezpieczenia?
2. Zwroty produktów rynek polski.
Wolimy się upewnić, bo zdarzało się, że nowości były źle opisane. Rozumiemy, że po zmianach nadal nie będzie automatycznego zwrotu pieniędzy za zwrot produktu i to my jako sprzedawca będziemy mogli ręcznie (tj. bez udziału serwisu Allegro) wykonywać ten zwrot?
@julienail @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @ayo80 @nat_not @_HolaOla_
Witam, czy automatyczny zwrot pieniędzy z konta nastąpi również w sytuacjach gdy:
1) Klient zgłosił zwrot, ale nie odesłał towaru,
2) Klient odesłał towar, ale jest on uszkodzony, sprzedający ma prawo potrącić kwotę zwrotu w sytuacji jeżeli wartość produktu została obniżona,
3) Klient odesłał towar, który doszedł po 14 dniach - czy to znaczy, że w tej sytuacji następuje automatyczny zwrot na konto klienta po 7 dniach, nie mam jeszcze towaru, który chcę sprzedać, czyli de facto mam zamrożone środki.
Sprzedaję tylko na rynku polskim.
Proszę o informacje na ten temat oraz odpowiedź na moje pytania:)
@Lukas_sklep W żadnej z tych sytuacji nie zadziała automatyczny zwrot środków. W przypadku odstąpienia od umowy automatyczny zwrot pieniędzy dotyczy tylko sprzedaży na rynkach zagranicznych.