Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
@Syrena_zT@N_Nitka28@RaBarbar_ka@MiMary@w_kiwi@Sa_nova@la_nika@nat_not@_HolaOla_
Proszę o rozwiązanie problemu, nie mogę wejść praktycznie nigdzie, wchodząc na główną stronę czy też w swoje oferty przekierowuje mnie do tej strony i cały czas ta strona się odświeża, miga. Gdzie bym nie wszedł to następuje automatyczne przekierowanie. Pliki wyczyszczone i dalej to samo
@salepo nie mamy innych zgłoszeń na temat tego problemu.
Jeśli wyczyszczenie ciastek nie działa, spróbuj proszę jeszcze skorzystać z innej przeglądarki. Jeśli to nie pomoże, abyśmy mogli to zweryfikować potrzebuję nagranie ekranu, na którym, widoczny będzie opisany przez Ciebie problem z włączonym trybem deweloperskim (tutaj informacja jak go włączyć w Chrome) i widoczną zakładką "Console".
Nagranie możesz przesłać na adres spolecznosc@allegro.com.
@KOGIEL_T a po co klikasz tego co nie powinieneś. U mnie po ok tygodniu wraca. Ktoś pisał, że wystarczy wejść edytować post i go porzucić po kilku minutach aby zapisał się szkic.
Problem ustąpił samoczynnie, już wszystko działa
@la_nika nie wiem co mogło spowodować ten błąd, ale pojawiał się przy próbie wejścia "Dla Kupujących" (ale też już się naprawił 😉)
@KOGIEL_T ok, dzięki za informację 🙂 Najważniejsze, że już działa!
Ja zgłaszam, mam to samo
ja zgłaszałam tez na czat e nr 52886888 [ ref:!00D240aE05.!500Ti0T8Jkk:ref ]
Mam to samo właśnie nic nie można zrobić 🤔
U mnie też nie można nic zrobić
@Dekorenashop @ClearLife proszę na początku zastosować się do kroków jakie napisała Monika:)
u mnie tak samo
i jest to awiaria na kazdym kompie
moja mama tez nie moze wejśc a mieszka 500 km ode mnie
takze jest to awaria
@AlleMakijazPL być może jest to problem po stronie operatora, bo u mnie działa na obu komputerach i na telefonie, więc nie jest to jakaś globalna awaria
Sprawa widzę została przekazana do zespołu technicznego, prośba o cierpliwość.