anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Bardzo wysokie koszty dostawy na allegro cz.

grandglobestore
#8 Zapaleniec#

Witam,

odkąd pojawiło się podsumowanie kosztów na czeskim allegro, zobaczyliśmy, że coś jest nie tak z kosztami za przesyłkę packety. Za ubiegły miesiąc wyniosła aż 32,68% ogólnych kosztów. Gdy na polskim jest ledwo 1%. Mógłby ktoś zerknąć o co tu chodzi? Dlaczego one są tak wysokie? @w_kiwi @ko_alka @la_nika @nat_not @_HolaOla_  

oznacz moderatorów
5 ODPOWIEDZI 5

la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@grandglobestore czy mogę poprosić Cię o przesłanie zrzutu ekranu ze wspomnianej zakładki, na którym widoczne będą te informacje (tutaj na forum albo e-mailowo na adres spolecznosc@allegro.pl)? Wówczas będę mogła poprosić o sprawdzenie czy wszystko zostało naliczone prawidłowo.  

Monika
   Moderatorka

Dołącz do naszych licytacji charytatywnych dla powodzian.
   Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów

grandglobestore
#8 Zapaleniec#

allegro.pl_moje-allegro_sprzedaz_podsumowanie-kosztow_marketplaceId=allegro-cz.png

Jak widać bilans jest tragiczny przez koszt dostawy packety, zamówień nie jest dużo a koszta osiągają prawie 50%, o co tu chodzi?

@w_kiwi@ko_alka@la_nika@nat_not@_HolaOla_ 

oznacz moderatorów

nat_not
Moderatorka
Moderatorka

@grandglobestore Przekazałam tę sprawę do weryfikacji. Wrócimy z odpowiedzią, gdy będziemy wiedzieć więcej.

Natalia
   Moderatorka

Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów

nat_not
Moderatorka
Moderatorka

@grandglobestore Niestety nie udało mi się nic ustalić, ponieważ jedyne dane, do jakich mamy dostęp, to te, które Ty również widzisz w historii rachunku. Konieczne będzie złożenie reklamacji u przewoźnika. W tym celu napisz przez formularz. Packeta zweryfikuje czy koszty zostały naliczone poprawnie.

Natalia
   Moderatorka

Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów

kostas11
#21 Demiurg#

@grandglobestore nie porównuj polskiego z czeskim, u nas masz wszystko w smart rozliczne z przewoźnikami więc jak 1 - 2 % a nie wiem jak pocket czy to nie jest doliczane do salda ? stąd pewnie masz taki procent bo jak wysyłasz produkty po 50 zł a wysyłka 15 zł to by się zgadzało 🙂

________
Κώστας
oznacz moderatorów