anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Bezprawny zwrot przez Allegro Protect

bushshop
#8 Zapaleniec#

Jakie macie doświadczenia z bezprawnymi zwrotami pieniędzy kupującym w allegro protect? Mam juz kolejna podobna sprawę. W pierwszej kupujący zgłosił, że nóż mu zardzewiał i chce zwrotu pieniędzy. Nóż wykonany ze stali rdzewnej, rodzaj stali podany na aukcji. Oczywiście allegro przyznało mu zwrot, nawet nie odesłał do mnie towaru ! Teraz mam kolejną taką sytuację - nóż ze stali rdzewnej klientowi zardzewiał, co więcej krawędź noża została przez niego uszkodzona, co wyraźnie widać na załączonych przez niego zdjęciach; no i wg wskazań allegro, odsyła on towar i będzie miał przyznany zwrot z moich środków. Zamierzam wystąpić z tym na drogę sądową, bo to są zwykłe wyłudzenia.  Zwroty za uszkodzony towar przetrzymywany w niewłaściwych warunkach, po kilku miesiącach, gdzie logiczne tłumaczenie sprzedawcy nie jest brane pod uwagę. Czy ktoś z was ma doświadczenie w postępowaniu przeciwko allegro w związku z takim wyłudzeniem?

oznacz moderatorów
24 ODPOWIEDZI 24

q3qPL
#13 Ambasador#

@bushshop @TIP-TOP-home 

Złóż zawiadomienie do prokuratury o możliwości popełnienia przestępstwa, opisz swoją sprawę dokładnie i z sensem. Allegro nie może zarządzać Twoimi środkami. Jeśli przyznali zwrot z Allegro Protect klientowi to mogą poprosić o uregulowanie należności, którą sobie ubzdurali w stosunku do Was. Jeśli środki zostały pobrane z waszego konta allegro bez waszej zgodny jest to kradzież, nie ważne czy i jakie zapisy ma Allegro w regulaminie.

oznacz moderatorów

bushshop
#8 Zapaleniec#

Zamierzam tak właśnie zrobić, bo towar prócz tego, że nie był odpowiednio zadbany, to został po prostu uszkodzony, prawdopodobnie przez nieumiejętne ostrzenie - i ten fakt kupujący także reklamuje jako wadę. A jest to kolejna juz taka sytuacja. W pierwszej klient nawet nie odesłał do mnie towaru, bo przyznali mu zwrot w ramach protect, nie patrząc na moje logiczne argumenty. Dziękuję za odpowiedź.

oznacz moderatorów

q3qPL
#13 Ambasador#

Allegro często traktuje sprzedawców jak śmieci nie licząc się z ich argumentami. Nie powiem, że zawsze ale jest na co narzekać. Zarabiają wystarczająco dużo, żeby olewać małych sprzedawców bo mogą ciągnąć sprawy latami. Jak trafisz na dobrego prokuratora to będzie szybka (jak na polskie standardy) sprawa.

oznacz moderatorów

mdrogeria
#21 Demiurg#

@bushshop argumenty to nie wszystko , klient może otrzymać rekompensatę z Protect , ale allegro nie musi Ciebie tym obciążać , istotne jest odniesienie się do reklamacji oraz jednoznaczna decyzja .

oznacz moderatorów

szybkie_czesci
#9 Pomysłodawca#

Czy finalnie obciążyli Cię?

Stary wątek ale szukam osób, które allegro bezprawnie obciążyło z programu allegro protect. Ponieważ oni tak działają stale i trzeba ich tego oduczyć. Ja odzyskałem pieniądze pomimo, że pierwotnie próbowali się tłumaczyć, że rekompensata jest uzasadniona. Jednak allegro nie ma prawa obciążyć sprzedawcy za reklamację - nie ma takiego zapisu w regulaminie i jest to bezprawne działanie.

Dlatego jeśli to zrobili daj znać, powiem Ci co zrobić i odzyskasz każde pieniądze w ten sposób zabrane.

oznacz moderatorów