anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Bezzasadne odebranie oznaczenia SUPERCENA

czystakropla_pl
#7 Wielbiciel#

Dzień dobry,

dzisiaj dostałem odpowiedź na pytanie dotyczące zabrania oznaczenia SUPERCENA z oferty. Ponieważ konsultantka ewidentnie nie miała pojęcia na temat działania Allegro i twierdziła, że powodem jest fakt, że oferta dotyczy zestawu, postanowiłem zapytać tutaj.

czystakropla_pl_0-1744890163758.png

Oferta zawsze posiadała oznaczenie i spełnia wszytskie wymogi. Sama produktyzacja posiada takie oceny

czystakropla_pl_1-1744890271450.png

Ja rozumiem, że system przyznaje oznaczenia automatycznie ale to chyba nie powód żeby traktować jedne oferty lepiej a inne gorzej nie posiadając ku temu żadnych podstaw. Regulamin chyba jest po to żeby przestrzegały go obie strony.

@Syrena_zT@N_Nitka28@RaBarbar_ka@MiMary@w_kiwi@Sa_nova@la_nika@nat_not@_HolaOla_ 

oznacz moderatorów
6 ODPOWIEDZI 6

MiMary
Moderatorka
Moderatorka

Cześć, @czystakropla_pl. Już to sprawdzam. Niedługo wrócę do Ciebie z odpowiedzią.  

Marysia
   Moderatorka
oznacz moderatorów

MiMary
Moderatorka
Moderatorka

@czystakropla_pl, sprawdziliśmy to. Brak oznaczenia Supercena nie jest błędem.
Nawet jeśli oferta spełnia warunki z listy, to nie oznacza, że automatycznie zostanie przyznana Supercena. Szczegóły znajdziesz tutaj

Nie mamy możliwości ręcznego przyznania tego oznaczenia. 

Marysia
   Moderatorka
oznacz moderatorów

czystakropla_pl
#7 Wielbiciel#

Skopiowała Pani treść wiadomości, którą otrzymałem mailowo ? Czyli nie wiecie na jakich zasadach wasz system przyznaje oznaczenia ? Losowo ?
Nie ma 2go takiego produktu na Allegro. Jeśli chodzi o jakość oferty to jest ona niezmienna od dawna i zawsze było OK a dzisiaj nie jest ?
Jakośc produktu chyba też jest OK skoro ma taką produktyzację.
Znam treść artykułu dotyczącego przyznawania oznaczeń i szukam logicznego powiązania artykułu z działaniem platformy. Może powinienem jako przykład podać ofertę z dużo niższą jakością, która ma takie oznaczenie ?

Mam też przykłady ofert IDENTYCZNYCH pod dosłownie każdym względem (tego samego sprzedawcy - nas) i oznaczenia TOP OFERTY przyznawane są ofercie, która ma mniejszą popularność i mniejszą ilość sprzedaży. 
Rozumiem, że to też jest normalna sytuacja ?

Moje zdenerwowanie nie wynika z faktu, że jest to pojedynczy przypadek. Takich sytuacji jest mnóstwo.

oznacz moderatorów

czystakropla_pl
#7 Wielbiciel#

Czy udało się coś ustalić ?

oznacz moderatorów

mwmonety
#21 Demiurg#

Uczciwe oznaczenie przy produkcie Super cena było by tylko gdyby dotyczyło wszystkich sprzedających a nie tylko wybranych . Takie oznaczenie to tylko mącenie w głowach potencjalnych klientów aby nie szukali prawdziwych niskich cen .

oznacz moderatorów

czystakropla_pl
#7 Wielbiciel#

Popieram. W naszym przypadku akurat jest tak, że posiadamy własną markę i zarówno produkt jak i warunki posprzedażowe mamy inne (lepsze) niż reszta sprzedających z naszego działu. Mamy pełne prawo posiadać oddzielne produktyzacje dla tych produktów a  tym samym oznaczenia. Niestety Allegro robi co chce a ich regulaminy są niejasne i umożliwiają totalną manipulację. Każdy konsultant odpowiada co mu się wydaje odsyłając do regulaminów nie mając o nim pojęcia.

oznacz moderatorów