Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
To są jakieś kpiny, z dnia na dzień wprowadzacie wymóg ean, gdzie takiego wymogu nie było, gdzie prawo nie wymaga tego, dodatkowo nie ma takiej informacji. To jest zmiana zasad gry w trakcie i blokowanie dostępu do rynku. Za to konkurencja "nowych zamienników" potrafi wystawiać po kilkanaście aukcji z tym samym produktem zmieniając sobie eany. @Syrena_zT @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_
@it24_pl nie podałeś żadnych konkretnych informacji.
Potrzebujemy więcej konkretów, aby móc to skonsultować, ale rzeczywiście obowiązkowość parametrów jest zmienna. Zależy od właścicieli kategorii, wymogów prawnych (np. GPSR).
Jeśli podasz ścieżkę kategorii, której problem dotyczy, wtedy skonsultuję to, czy faktycznie ostatnio zaszły jakieś zmiany.
Co do zmian parametrów to tutaj informowaliśmy o ostatniej większej zmianie.
@gdvorek napisał(a):
Zależy od właścicieli kategorii,
A to kategorie mają różnych właścicieli 😄 to ja też chce 😉
@kostas11 hahah a kto by nie chciał mieć swojej kategorii 😄
Oczywiście chodziło mi o to, że każda kategoria ma swojego opiekuna u nas czyli osobę odpowiedzialną za jej rozwój, strukturę, parametry, itp.
Jak coś się zmienia (np. nowe obowiązkowe parametry), to właśnie taki „właściciel” kategorii to ustala np. z powodu wymogów prawnych.
@gdvorek nie było Cię tu od dwóch dni, czy tylko udajesz, że nie wiesz o co chodzi?
Proszę - chodzi zapewne o zmiany wymagalności EAN, które wprowadziliście bez żadnej wcześniejszej informacji - temat poruszany np. w tych wątkach
https://spolecznosc.allegro.pl/t5/zaawansowani-sprzedawcy/kody-ean-w-kategorii-muzyka/m-p/1049992
a co do informacji o tych zmianach - to podaj proszę link do aktualności dla sprzedających, gdzie informowaliście o tych zmianach z odpowiednim wyprzedzeniem
gdvorek Allegro-Elektronika-Komputery-Części do laptopów-Obudowy i kadłubki-Obudowy , nie wiem jak daleko ktoś odpowiada za daną kategorię, czy to ogólnie za "komputery" czy bardziej precyzyjnie np. za "obudowy" ale nie mniej, robicie wszystko żeby pewnych sprzedawców wyeliminować, a innych promować. To jest działanie wbrew ustawie o ochronie konkurencji i konsumentów