anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Brak ikony o wiadomości od kupującego

natalia_z_wasem
#10 Popularyzator#

Dzien dobry. wchodze w liste sprzedazy i dla sprzedazy 198ef1f0-8d60-11ef-aaa4-196454ac6b52 nie mam ikony informujacej o wiadomosci od kupującego (w innych mam). Wiadomosc od klienta nie dociera do mnie, wysylam nie ten towar ktory klient chciał - konczy sie negatywem.
Czy moge prosic allegro o wyjasnienie czemu nie poinformowało mnie o wiaodmosci od klienta ?2024-10-25_100704.png

2024-10-25_100819.png

@N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @ayo80 @nat_not @_HolaOla_  

oznacz moderatorów
7 ODPOWIEDZI 7

LEW433
#21 Demiurg#

Coś zniknęło na kontach zwykłych.

oznacz moderatorów

natalia_z_wasem
#10 Popularyzator#

ale ja mam konto firmowe...

oznacz moderatorów

AutoEra_pl
#10 Popularyzator#

@natalia_z_wasem a wiadomość od kupującego do zamówienia powinna być pod statusem zamówienia? Ta ikonka pojawia się jak kupujący wyśle Zapytaj o zakup w innym przypadku pojawia się w górnej belce lub po lewej stron menu w sekcji wiadomości

oznacz moderatorów

la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@natalia_z_wasem w tym zamówieniu kupujący nie dodał wiadomości do zakupu. 
Rozumiem, że np. w zamówieniu nr fa33e670-92a1-11ef-bc7d-e3370de25db4 ta ikonka jest widoczna? Tutaj kupujący dodał wiadomość podczas składania zamówienia. 
Informacja o wiadomości w Centrum wiadomości (czyli zadanej przez kupującego z poziomu oferty "zadaj pytanie" albo z poziomu zamówienia "zapytaj o zakup") jest widoczna na górze po prawej stronie. 

Monika
   Moderatorka

Jak dostawa na czas - to Allegro!
   Wybieraj spośród tysięcy produktów i zamawiaj z dostawą przed Świętami.
oznacz moderatorów

natalia_z_wasem
#10 Popularyzator#

@la_nika przepraszam ale nie rozumiem (byc moze dlatego ze uzywa Pani nazw "centrum wiadomosci", "z poziomu oferty" - ja nie wiem co to znaczy zadac pytanie z poziomu oferty).

widze 2 zamówienia - w obu pytanie zdane jest na czacie (screen czata wkleiłem jako 2gie zdjęcie w pierwszym poście). w pierwszym wypadku mam rzeczoną ikonę, w drugim nie. moge prosic o wyjasnienie dlaczego ?

Kolejny przykład zakup: e1fd67e0-9204-11ef-8b18-598b2e39934d - znowu kupujący odezwał sie do mnie na czacie i POJAWIŁA SIE IKONA - raczej logiczne. Tylko czemu do zamówienia z pierwszego posta ikona sie nie pojawiła ?

oznacz moderatorów

Client:44052296
#21 Demiurg#

@natalia_z_wasem a kiedy Ci zadał te pytanie. W trakcie zakupu? Przed zakupem? Po zakupie? ikonka wiadomości w zamówieniach pojawia się jak kupujący zapyta o zakup. Jak doda wiadomość w trakcie zakupu wiadomość pojawia się pod statusem w zamówieniach.

oznacz moderatorów

la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@natalia_z_wasem już wyjaśniam.
Na Allegro można skontaktować się ze sprzedającym na trzy sposoby:
- pisząc wiadomość (Uwagę do zakupu) na formularzu płatności i dostawy, tutaj:

la_nika_0-1730192808823.png
- zadając pytanie z poziomu oferty, czyli tutaj:

la_nika_1-1730192923198.png

- klikając "zapytaj o zakup" w szczegółach zamówienia w zakładce Moje zakupy:

la_nika_2-1730193017473.png

W przypadku dwóch ostatnich sposobów wiadomości są wysyłane przez Centrum wiadomości, czyli czat. 
Ikona w Zamówieniach pojawia się jeśli kupujący zada pytanie przed zakupem z poziomu oferty, nie już po zakupie, czyli z poziomu zakładki Moje zakupy.

W Centrum wiadomości (na czacie) jest to również rozróżnione mamy "Pytanie o ofertę" i "Pytanie o zakup". 

Monika
   Moderatorka

Jak dostawa na czas - to Allegro!
   Wybieraj spośród tysięcy produktów i zamawiaj z dostawą przed Świętami.
oznacz moderatorów