anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Brak oznaczenia Super Cena

Revity_PL
#7 Wielbiciel

Hej,

mam problem. Po jednej z edycji Allegro Days, w której uczestniczyła nasza oferta, przestała ona być śledzona na Allegro i nie ma w tej chwili oznaczenia Super Cena ani Gwarancja Najniższej Ceny, mimo, że jest najtańsza. Pisaliśmy na support ale jedyne co otrzymujemy, to że oferta nie jest w tej chwili śledzona i nikt nie potrafi powiedzieć dlaczego, a następnie case zostaje zamykany. Prosiliśmy o to aby odświeżyć ofertę ale nic z tego. Czy tutaj jest ktoś w stanie pomóc?  @San_set @gdvorek @Syrena_zT @matt_rose @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_  

oznacz moderatorów
9 ODPOWIEDZI 9

la_nika
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

Hej @Revity_PL! Przykro mi, ale nie będę w stanie pomóc. Sprawdziłam konsultację Doradczyni, z którą pisałeś e-mailowo. Obecnie produkt nie jest w monitoringu cenowym, więc żadna oferta tego produktu nie będzie miała oznaczenia. Nie ma możliwości zgłoszenia produktu do monitoringu, gdy produkt ponownie będzie brany pod uwagę w oznaczeniach cenowych, najtańsza oferta zostanie odpowiednio oznaczona.   

Monika
   Moderatorka Allegro Gadane
oznacz moderatorów

Revity_PL
#7 Wielbiciel

@la_nika Dzięki za odp.

Mam jeszcze jedno pytanie odnośnie tego tematu... W Allegro Analytics pojawił się w ostatnim czasie raport: 

Gwarancja najniższej ceny

W tym raporcie w kolumnie F znajduje się kolumna 

Product is price monitored | Produkt monitorowany cenowo

gdzie wartości poprawne dla produktu/oferty to true / false.

Dla tego produktu monitoring cenowy jest faktycznie aktywny ale tylko dla rynku cz oraz hu. Dla rynku pl nie ma tej oferty w ogóle w tym raporcie. Tak jakby ten produkt na rynku PL nie istniał.

W tym raporcie znajdują się za to inne produkty, które wartość w kolumnie F mają oznaczoną jako False. Dlaczego tak jest, że w tym raporcie nie ma obecnych wszystkich produktów ? Uważamy, że to jakiś błąd. Możemy prosić o spr. tego ?

oznacz moderatorów

N_Nitka28
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@Revity_PL Czy możesz w tej sytuacji wysłać zrzut ekranu z tego raportu? 

Nicol
oznacz moderatorów

Revity_PL
#7 Wielbiciel

@N_Nitka28 

Mam nadzieję, że to pomoże. Włączone jest filtrowanie po kolumnie B z numerem oferty. Oferta w pliku występuje tylko 2 razy. A powinna występować 3 razy (3 różne rynki, brak wiersza dla rynku PL). Dla rynku CZ i HU monitoring jest aktywny. Otrzymuję wciąż odp. od supportu , że produkt nie jest objęty monitoringiem cenowym ale on tak jakby nie istniał w ogóle i to jest powód braku monitoringu cenowego.

Revity_PL_0-1784004471319.png

oznacz moderatorów

_HolaOla_
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@Revity_PL sprawdzimy to, ale czy możesz przesłać ten zrzut bez zamazanych danych? Jeśli nie chcesz przesyłać go tutaj, możesz go wysłać do nas na adres spolecznosc@allegro.com wraz z linkiem do tego wątku. 

Ola
oznacz moderatorów

Revity_PL
#7 Wielbiciel

Wysłane. Dzięki.

oznacz moderatorów

_HolaOla_
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@Revity_PL mam Twoją wiadomość, więc bardzo Ci dziękuję i już działam. 

Ola
oznacz moderatorów

Revity_PL
#7 Wielbiciel

Coś wiadomo?

oznacz moderatorów

TechartGSM
#15 Entuzjasta

@Revity_PL Zaraz i tak likwidują to oznaczenie...

oznacz moderatorów