anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Brak widocznych rozmiarów produktów

przemo-sportbut
#8 Zapaleniec#

@N_Nitka28@RaBarbar_ka@MiMary@w_kiwi@Sa_nova@la_nika@ayo80@nat_not@_HolaOla_ 

Dzień dobry,

problem polega na braku wyświetlających się rozmiarów danego modelu, w naszym przypadku modelu obuwia. Nie pojawia się on tylko w tym danym konkretnie modelu (który przedstawiłam poniżej w formie obrazów) ale w wielu innych na naszym profilu (a aukcji posiadamy kilkaset!) W czym polega problem i w jaki sposób możecie to zlikwidować? Jest to wprowadzanie potencjalnego klienta w błąd (nie widzi on dostępnych rozmiarów, a przecież są) Poniżej przedstawiam opisywany powyższy problem w formie screenów:

Będąc w aukcji ( 16766732777 ) czyli "w rozmiarze 47/5") oferowany jest cały wachlarz dostępnych rozmiarów i o to nam chodzi! ALE - przechodząc do innego, zaczynają się schody. Poniżej kolejne obrazy:

47,5.jpg

Przechodząc do rozmiaru 45/5 (16766721375) nie wyświetla się już większość dostępnych opcji rozmiarowych!

45.5.jpg

Przy rozmiarze 45 natomiast jest ok (16766708221)

45.jpg

A wszystkie inne to dosłownie "wolna amerykanka"...

(16766695688)

44.jpg

(16766658847)

43.jpg

(16766648577)

42,5.jpg

(16766631418)

42.jpg

(16766517757)

41.jpg

Parametry w aukcjach zostały sprawdzone (brak błędów)

Opcja wielowariantowości również została podpięta.

wielowariantowosc.jpg

Bardzo proszę o jak najszybszą interwencję opisanego przeze mnie problemu oraz odpowiedź z czego to wynika.

Pozdrawiam

oznacz moderatorów
8 ODPOWIEDZI 8

N_Nitka28
Moderatorka
Moderatorka

@przemo-sportbut weryfikuję tę sprawę. 

Nicol
   Moderatorka

Dołącz do naszych licytacji charytatywnych dla powodzian.
   Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów

N_Nitka28
Moderatorka
Moderatorka

@przemo-sportbut problem polega na tym, że w pierwszej ofercie masz włączoną wielowariantowość ofertową a w innych ofertach wielowariantowość produktową. Aby zgłosić prawidłowe warianty produktowe, uzupełnij plik (do pobrania tutaj) i prześlij uzupełniony za pomocą formularza

Nicol
   Moderatorka

Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów

przemo-sportbut
#8 Zapaleniec#

"problem polega na tym, że w pierwszej ofercie masz włączoną wielowariantowość ofertową a w innych ofertach wielowariantowość produktową." - PROSZĘ MI TO WYTŁUMACZYĆ w taki sposób, bym na przyszłość mogła tworzyć oferty, gdzie powyżej opisany problem nie będzie miał miejsca i nie będę musiała tworzyć dla Państwa listy wariantów produktowych, których na tę chwile mamy mnóstwo!

oznacz moderatorów

Alegoria24_pl
#10 Popularyzator#

nie ma dobrej odpowiedzi na Twoje pytanie, nawet nasze moderatorki nie mają pojęcia, na czym miałaby polegać różnica i gdzie jest możliwość włączenia bądź wyłączenia

oznacz moderatorów

przemo-sportbut
#8 Zapaleniec#

poniżej prawdziwość Twoich słów, ręce opadają

oznacz moderatorów

Alegoria24_pl
#10 Popularyzator#

pocieszę Cię, że mnie połączyli w jeden produkt wielowariantowy koszulki, gdzie wszystko zostało pomieszane:

• złe miniaturki
  • złe rozmiary
  • złe kolory
  • złe połączenie różnych wzorów

Kompletny chaos:

https://allegro.pl/oferta/koszulka-unisex-xxl-z-grafika-d-mroza-kosmolot-cyberiada-st-lema-162253324...

Dlaczego tak zrobili? Oto oficjalne stanowisko Allegro:

1. Klienci szybciej dotrą do Twoich ofert. Dzięki zgrupowaniu wszystkich ofert z tym samym produktem zmniejszamy liczbę stron z wynikami wyszukiwania o prawie 20%.
  2. Masz więcej czasu na zarządzanie sprzedażą. W ofertach połączonych z Katalogiem klienci korzystają z opcji Pytanie do sprzedającego o 60% rzadziej.
oznacz moderatorów

N_Nitka28
Moderatorka
Moderatorka

@przemo-sportbut tak jak wspomniałam- aby zgłosić prawidłowe warianty produktowe, uzupełnij plik (do pobrania tutaj) i prześlij uzupełniony za pomocą formularza

Wysyłam Ci artykuł, który szczegółowo opisuje warianty produktowe. 

Nicol
   Moderatorka

Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów

przemo-sportbut
#8 Zapaleniec#

Już mi się nie chcę otwierać nowego wątku, rozmowy przez e-maile z Wami to jakiś "nieśmieszny żarcik kosmonaucik", gdzie większość moich wiadomości jest totalnie zlewana:)

Jeden z Waszych doradców odpisał mi na mój problem, cytuje:

"Aktualnie warianty nie łączą się poprawnie, ponieważ występują różnice w miniaturach - powinny być ustawione te same miniatury, aby system mógł połączyć poprawnie warianty.

Proszę o wybranie przy ofertach opcji pracy z katalogiem -> zgłoszenie błędu w katalogu. W formularzu będą Państwo mogli zmienić miniatury. Po ustawieniu takich samych, warianty będą mogły być zaktualizowane."

Proszę zatem wyjaśnić mi krok po kroku, jak zmienić te miniatury 🙂

oznacz moderatorów